Η Νεοϋορκέζα κατσαρίδα αντέχει περισσότερο...!

Μπορεί να επιβιώσει στον συχνά βαρύ χειμώνα της πόλης

Η Νεοϋορκέζα κατσαρίδα αντέχει περισσότερο...!
Ένα είδος κατσαρίδας που απαντάται στην Ασία και εντοπίστηκε στην πόλη της Νέας Υόρκης αποδείχτηκε ότι μπορεί να επιβιώσει στον συχνά βαρύ χειμώνα της πόλης, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Οι ερευνητές στο πανεπιστήμιο Rutgers του Νιού Τζέρσι εντόπισαν το είδος της κατσαρίδας αυτής, της Periplaneta japonica, που συναντάται στην Ιαπωνία. Μέχρι να εντοπιστεί τον περασμένο χρόνο η συγκεκριμένη κατσαρίδα σε πάρκο του Μανχάταν, δεν είχε κάνει την εμφάνισή της στις ΗΠΑ.

Ενώ είναι ακόμη νωρίς για να προβλέψει κάποιος τις επιπτώσεις που θα έχει η παρουσία της στους κατοίκους τις περιοχής και στις επιχειρήσεις, δεν αποκλείεται η εμφάνισή της να αποτελεί θετική είδηση.

"Ο πληθυσμός των κατσαρίδων μέσα στα κτίρια μπορεί να μειωθεί γιατί όσο περισσότερο χρόνο και ενέργεια ξοδεύουν συναγωνιζόμενες για χώρο και τροφή, τόσο λιγότερο χρόνο και ενέργεια δαπανούν για την αναπαραγωγή τους", δήλωσε ο βιολόγος του πανεπιστημίου Ντομινίκ Ευανγκελίστα, ο οποίος συνέβαλε στο να αναγνωριστεί αυτό το είδος κατσαρίδας αναλύοντας τον γενετικό του κώδικα.

Το πώς βρέθηκε αυτό το είδος στη Νέα Υόρκη, πάντως, παραμένει άγνωστο. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top