Στην Οκλαχόμα θα μεταβεί την Κυριακή ο Ομπάμα

Στήριξη στους πληγέντες από τον ανεμοστρόβιλο

Στην Οκλαχόμα θα μεταβεί την Κυριακή ο Ομπάμα

Ο αμερικανός πρόεδρος θα επισκεφθεί την Κυριακή την περιοχή της πόλης της Οκλαχόμα, που επλήγη τη Δευτέρα από έναν καταστροφικό ανεμοστρόβιλο, ο οποίος σκόρπισε ��ον θάνατο σε 24 ανθρώπους, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό.

Ο Μπαράκ Ομπάμα κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση "μεγάλης καταστροφής" και για να αποδεσμεύσει ομοσπονδιακή βοήθεια, θα επιθεωρήσει τις ζημιές και θα συναντηθεί με τους πληγέντες και στελέχη των υπηρεσιών αρωγής, όπως ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπό του Τζέι Κάρνεϊ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα συναντηθεί με τις οικογένειες των πληγέντων και θα ευχαριστήσει τα μέλη των σωστικών συνεργείων. Ο Ομπάμα ζήτησε από την κυβέρνησή του να παράσχει το σύνολο των διαθέσιμων πόρων για την υποστήριξη των επιχειρήσεων που διευθύνει η κυβερνήτης Μέρι Φόλιν και το επιτελείο της.

Το Μουρ, ένα νότιο προάστιο της πόλης της Οκλαχόμα, καταστράφηκε μερικώς τη Δευτέρα από τον ανεμοστρόβιλο που προκάλεσε το θάνατο 24 ανθρώπων και τον τραυματισμό 324.

Δύο δημόσια σχολεία καταστράφηκαν ολοσχερώς από τον ανεμοστρόβιλο, ο οποίος διήρκεσε περίπου 40 λεπτά, με ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα άνω των 320 χλμ. την ώρα.

Δέκα παιδιά είναι μεταξύ των νεκρών ενώ "μερικοί άνθρωποι" εξακολουθούν και σήμερα να φέρονται ως αγνοούμενοι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top