Χάος και πανικός στην Κύπρο: Πολίτες προπηλάκισαν τον κυβερνητικό εκπρόσωπο

Οργή λαού-Μέχρι και με μπουλντόζες μπήκαν στις τράπεζες!

Χάος και πανικός στην Κύπρο: Πολίτες προπηλάκισαν τον κυβερνητικό εκπρόσωπο

Πρώτη ανάρτηση: 16/03/2013 20:00

Χάος και οργή επικρατεί στην Κύπρο, μετά την απόφαση του Eurogroup για το κούρεμα των καταθέσεων.

Το βράδυ του Σαββάτου, περίπου 150 άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν έντονα για την σοκαριστική και πρωτοφανή στα ιστορικά δεδομένα, απόφαση του Eurogroup!

Λίγο νωρίτερα, οργισμένοι πολίτες είχαν προσπαθήσει να ανακόψουν το όχημα, στο οποίο επέβαινε ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος, την στιγμή που εισερχόταν της πύλης του Προεδρικού Μεγάρου, με τους άνδρες της ΜΜΑΔ, να παρεμβαίνουν αμέσως ώστε να διαλύσουν το πλήθος.

299.jpg
Παράλληλα, οι συγκεντρωμένοι πολίτες, κατέλαβαν μέρος του δρόμου, και σταματούσαν τα διερχόμενα αυτοκίνητα, καλώντας τους οδηγούς να συμμετάσχουν και αυτοί στη διαμαρτυρία.

Ανάμεσα στα συνθήματα που ακούστηκαν, ήταν τα: «ο λαός δεν χρωστά, δεν πληρώνει, δεν πουλά» και «Δική τους η κρίση – ξεσηκωμός η λύση».

Την ίδια στιγμή, πληροφορίες αναφέρουν πως πάνω από 150 εταιρίες έχουν ήδη αποστείλει μέσω των λογιστών τους σχετικά αιτήματα για απόσυρση των καταθέσεών τους από τις τράπεζες της Κύπρου και μεταφοράς τους αλλού, ενώ από το πρωί του Σαββάτου, χιλιάδες πολίτες προσπάθησαν να «σηκώσουν» τις καταθέσεις τους, όμως βρήκαν τις τράπεζες κλειστές και τα ΑΤΜ εκτός λειτουργίας και δεν δίστασαν να πάνε με μπουλντόζες!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top