Για μαστροπεία κατηγορείται ο Ντομινίκ Στρος Καν

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Le Figaro

Για μαστροπεία κατηγορείται ο Ντομινίκ Στρος Καν

Οι γάλλοι δικαστές οι οποίοι ερευνούν τη λεγόμενη «υπόθεση Κάρλτον» εκτιμούν ότι πολλές ενδείξεις καθιστούν «πραγματική και καθοριστική» τη συμμετοχή του πρώην γενικού διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Ντομινίκ Στρος-Καν σε πράξεις μαστροπείας, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Le Figaro».

“Οι δικαστές εκτιμούν ότι σοβαρές και συγκλίνουσες ενδείξεις καθιστούν 'πραγματική και καθοριστική τη συμμετοχή' του Ντομινίκ Στρος-Καν σε 'πράξεις μαστροπείας'”, αναφέρει η εφημερίδα και επισημαίνει ότι επιθυμούν να αποδείξουν ότι ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ γνώριζε ότι οι γυναίκες που ήταν παρούσες στις συναντήσεις εκδίδονταν έναντι αμοιβής.

Οι δικαστές, κατά το δημοσίευμα, εκτιμούν ότι ο Στρος-Καν “δεν συμμετείχε απλώς σε αυτά τα πάρτι, αλλά φέρεται να είχε 'υποκινήσει και ευρέως ενθαρρύνει τη δημιουργία ενός συστήματος που βασιζόταν στην επιβράβευση του άμεσου περιβάλλοντός του με στόχο να ικανοποιεί τις σεξουαλικές ανάγκες του'”.

Στα μέσα Δεκεμβρίου εφετείο του Ντουέ απέρριψε το αίτημα του Στρος-Καν να αποσυρθούν οι κατηγορίες που τον βαρύνουν για αδικήματα σεξουαλικού χαρακτήρα στην “υπόθεση Κάρλτον”, που πήρε το όνομά της από ένα ξενοδοχείο στη βόρεια Γαλλία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top