Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και η Τασούλα Παπανικολάου αποκάλυψαν τη «βόμβα» που έριξε με το απολογητικό της υπόμνημα η Ειρήνη Μουρτζούκου για τον θάνατο του Παναγιωτάκη.
Προφυλακιστέα η Ειρήνη Μουρτζούκου - Θα οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού
Η 25χρονη κατηγορούμενη ρίχνει την ευθύνη για τον θάνατο του Παναγιωτάκη στη μητέρα του, την Πόπη ή Καλλιόπη όπως την αναφέρει. Η «βόμβα» της Ειρήνης Μουρτζούκου ρίχνεται στο τέλος του απολογητικού υπομνήματος, γιατί δεν αφορουσε τη σημερινή δικογραφία. Ρίχνει την ευθύνη στην Πόπη και αναφέρει «θα σας πω περισσότερα όταν κληθώ από τις Εισαγγελικές αρχές για να έρθει η κάθαρση και σε αυτή την υπόθεση».
Ακόμη, λέει ότι το παιδί αυτό της έδωσε δύναμη και υπογραμμίζει:
«Ήταν ο λόγος για τον οποίο ζούσα και έβρισκα δύναμη να ξεπεράσω τους "δαίμονές" μου. Αναφέρω ευθαρσώς πως, για τον θάνατό του, δεν έχω την παραμικρή ευθύνη, συμμετοχή, συνέργεια, αντιθέτως ευθύνεται η μητέρα του Καλλιόπη Αβράμη»
Συνεχίζει δίνοντας και άλλα στοιχεία: «Η ανωτέρω Καλλιόπη Αβράμη, όλους αυτούς τους μήνες προσπαθεί να με οδηγήσει στην ανάληψη της ευθύνης για τον θάνατο του παιδιού της, πλην μου είναι αδύνατον να "χρεωθώ" τον θάνατο της τελευταίας ελπίδας σωτηρίας της ζωής, της ψυχής, της ύπαρξής μου. Είναι χαρακτηριστικό πως, από την ημέρα θανάτου του Παναγιώτη (5/8/2024) έως και τον μήνα Ιούνιο του έτους 2025 με φιλοξενούσε, κρυφά, στην οικία της στην Αμαλιάδα, γεγονός ασφαλώς μη συμβατό με την, παρουσιαζόμενη δημοσίως, εικόνα της εξοργισμένης (δήθεν) μητέρας με τη "δολοφόνο" του παιδιού της», υπογραμμίζει και στέκεται στο γεγονός τα άλλα νεκρά παιδιά είναι κορίτσια.
Ο Παναγιωτάκης "δεν ταιριάζει στο μοτίβο των δολοφονιών".
«Πράγματι, το μεν τα υπόλοιπα βρέφη ήταν βρέφη, ηλικίας έως έξι (6) μηνών, ενώ ο Παναγιωτάκης ήταν μεγάλο παιδί, ηλικίας δεκαπέντε (15) μηνών, το δε τα υπόλοιπα βρέφη ήταν κορίτσια, ενώ ο Παναγιωτάκης ήταν αγόρι».
Τέλος, ρίχνει και δεύτερη βόμβα για άλλο πρόσωπο, που όπως λέει είχε «συγκεκριμένο ρόλο συνολικά στην υπόθεση».
«Καταλυτικό ρόλο έχει διαδραματίσει και άλλος-η άνθρωπος, αφού δέχομαι συνεχείς και έντονες απειλές για τη ζωή μου και τη σωματική μου ακεραιότητα».
Οι ισχυρισμοί της 25χρονης αναμένεται να προκαλέσουν αντιδράσεις, αλλά και συγκεκριμένες ενέργειες από πλευράς Δικαιοσύνης.
Νίκος Αλεξανδρής στο Star: «Υπάρχουν στοιχεία για αυτά που λέει η Ειρήνη»
Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τον Σπύρο Λάμπρου, βρέθηκε ο συνήγορος υπεράσπισης της Ειρήνης Μουρτζούκου, Νίκος Αλεξανδρής.
Όπως υποστήριξε, η εντολέας του έχει στοιχεία για όσα ανέφερε στο απολογητικό υπόμνημά της για τον θάνατο του Παναγιωτάκη:
«Από την αρχή που ξεκίνησε η αβίαστη ομολογία της κατηγορουμένης είχε πει ότι θα μιλήσει για όλα όταν κληθεί αρμοδίως. Σήμερα που εκλήθη από την Ανακρίτρια και στο πλαίσιο της δυνατότητας που της δίνει ο νόμος ,διότι καταλαβαίνετε ότι η κυρία Ανακρίτρια σήμερα την κάλεσε να απολογηθεί για άλλες πράξεις, επειδή όμως ήθελε να λυτρωθεί από όλο αυτό το τεράστιο φορτίο που τη βαραίνει και να προσπαθήσει με οποιοδήποτε τρόπο να επέλθει και η κάθαρση σε όλη αυτή την ιστορία, παρέθεσε σε πρώτη φάση τα στοιχεία εκείνα τα οποία οδηγούν στη μη ευθύνη της για τον θάνατο του Παναγιωτάκη και δηλώνει στο απολογητικό της υπόμνημα ότι αναμένει την κλίση από την αρμόδια ανακρίτρια που χειρίζεται τον θάνατο του Παναγιωτάκη για να εξηγήσει ακριβώς ποιος ευθύνεται, πώς ευθύνεται, πώς έπραξε, με ποιο τρόπο».
«Υπάρχουν στοιχεία. Ένας άνθρωπος, ο οποίος, τονίζω συνεχώς τη λέξη αβίαστα, διότι αβίαστη ήταν η ομολογία της, ένας άνθρωπος ο οποίος ομολογεί τέσσερις θανάτους, πρώτον είναι πολύ εύκολο να το καταλάβουμε, δε θα είχε πρόβλημα να ομολογήσει και έναν πέμπτο, τι τέσσερις, τι πέντε. Δεύτερον, θυμίζω ότι είναι η περίπτωση του Παναγιωτάκη, η περίπτωση εκείνη για την οποία ουδέποτε δέχθηκε την παραμικρή ευθύνη», ξεκαθάρισε ο κ. Αλεξανδρής.
Τέλος, αναφερόμενος στο εάν θα ζητήσει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για την Ειρήνη Μουρτζούκου, δήλωσε:
«Όλες αυτές τις ημέρες ακούω όλους τους δημοσιογράφους, τους παρουσιαστές, τον κόσμο, τον απλό, συναδέλφους, οι οποίοι λένε ότι αυτός ο άνθρωπος προφανώς θα πρέπει να εξεταστεί για να διαπιστώσουμε αν η ψυχική του υγεία είναι τέτοια ώστε να της καταλογιστούν οι πράξεις που έχει κάνει. Και δεν το λέω με καμία διάθεση απαλλαγής της, ούτως ή άλλως θα εγκλειστεί για αρκετά χρόνια στη φυλακή. Απλά θα πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι και σίγουροι γιατί αυτό απαιτεί το δικαιικό μας σύστημα, να είμαστε σίγουροι ότι αυτή η κοπέλα έχει την δυνατότητα να της καταλογιστούν οι πράξεις τις οποίες έχει πράξει. Επαναλαμβάνω, καμία διάθεση αυτό που λέει ο κόσμος να τη βγάλουμε τρελή για να μην πληρώσει αυτά για τα οποία έχει κάνει».
Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star