Οπλοστάσιο στη Φλώρινα: Εξετάζεται η σχέση με εξτρεμιστές στα Βαλκάνια

Στο μικροσκόπιο της ΕΥΠ οι διασυνδέσεις του ζευγαριού με άλλες χώρες

Στο μικροσκόπιο της ΕΥΠ και της αντιτρομοκρατικής, βρίσκεται η υπόθεση του ζευγαριού από τη Φλώρινα, στο σπίτι του οποίου βρέθηκε ένα μεγάλο οπλοστάσιο. Ο 54χρονος και η σύζυγός του προφυλακίστηκαν, όμως τώρα οι αρχές ερευνούν εάν είχαν διασυνδέσεις με σλαβομακεδονικές οργανώσεις που δρουν στα Βαλκάνια. 

Φλώρινα: Συνελήφθη ζευγάρι – Είχε ολόκληρο οπλοστάσιο στο σπίτι του

Όπως μετέδωσε η Μαίρη Τζώρα στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star με την Κατερίνα  Τσαμούρη, για τις πτυχές αυτής της σκοτεινής υπόθεσης οι ελληνικές αρχές έχουν «ανοίξει»  τις έρευνες σχετικά με το ζευγάρι που έχει προφυλακιστεί και εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα. Ακόμη και να είναι μέλη κάποιου πυρήνα ή εθνικιστικής ομάδας, που δραστηριοποιείται στη Φλώρινα. 

Φλώρινα: Το ζευγάρι ενώ οδηγείται στη Δικαιοσύνη για το οπλοστάσιο

Φλώρινα: Το ζευγάρι ενώ οδηγείται στη Δικαιοσύνη για το οπλοστάσιο  

Πιστεύεται μάλιστα πως υπάρχουν και άλλες αποθήκες και κρυσφύγετα για όπλα και εκρηκτικά στην ύπαιθρο, κοντά στα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία.

Φλώρινα: Δείτε το οπλοστάσιο του ζευγαριού που συνελήφθη - Το προφίλ τους

Ένας εκ των δύο προφυλακισθέντων φέρεται μάλιστα να είναι μέλος ημιεπίσημου σωματείου στη βόρεια Ελλάδα, ο επικεφαλής του οποίου  είχε προσαχθεί και ως ύποπτος για την ανεξιχνίαστη βομβιστική επίθεση  σε βάρος του σκοπιανού προέδρου Κίρο Γκλιγκόροφ τον Οκτώβριο του 95. 

Οι χειροβομβίδες που βρέθηκαν στο οπλοστάσιο στη Φλώρινα

Οι χειροβομβίδες που βρέθηκαν στο οπλοστάσιο στη Φλώρινα  

Οι ελληνικές αρχές εξετάζουν ακόμη και εάν το ζευγάρι συνδέεται με κάποιον τρόπο με τις αιματηρές συμπλοκές μεταξύ αστυνομίας του Κοσόβου και Σέρβων τον περασμένο Σεπτέμβριο. 

Φλώρινα: Τμήμα από το οπλοστάσιο που βρέθηκε

Φλώρινα: Τμήμα από το οπλοστάσιο που βρέθηκε 

Ο άνδρας πάντως, είναι γνωστός στην περιοχή από την περίοδο των διαδηλώσεων κατά της συμφωνίας των Πρεσπών. Οι αρχές αξιολογούν όλες τις πληροφορίες που έχουν. .
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top