Πάτρα: Μιλά στο Star ο νοσηλευτής - Υπάρχει κι άλλη καταγγελία;

«Δεν την έχω ακουμπήσει, είμαι αθώος» λέει ο νοσηλευτής για την 23χρονη

Προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη ζήτησε και πήρε ο 51χρονος νοσηλευτής στο νοσοκομείο «Άγ. Ανδρέας» της Πάτρας, ο οποίος, όπως καταγγέλθηκε, φέρεται να παρενόχλησε σεξουαλικά μια 23χρονη ασθενή στα επείγοντα του νοσοκομείου.

Πάτρα: Προθεσμία πήρε ο νοσηλευτής που κατηγορείται για βιασμό ασθενούς

Η 23χρονη πήγε στο νοσηλευτικό ίδρυμα της Πάτρας, συνοδευόμενη από τον πατέρα της. Εξετάστηκε από γιατρό και οδηγήθηκε στο τμήμα αναζωογόνησης για λήψη δειγμάτων για διαγνωστικές εξετάσεις.

Ο γιατρός, σύμφωνα με την καταγγελία, έφυγε μετά τη λήψη των δειγμάτων και τότε ο νοσηλευτής που παρέμεινε με την ασθενή φέρεται να την κακοποίησε σεξουαλικά.

Ο νοσηλευτής συνελήφθη, ενώ για την υπόθεση έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση. 

Καταγγελία για νοσηλευτή στην Πάτρα ότι παρενόχλησε σεξουαλικά ασθενή

Στο μεταξύ η δημοσιογράφος της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα» Εύη Γιαρκιά, μίλησε με εργαζόμενους του νοσοκομείου «Αγ. Ανδρέας» που κατήγγειλαν όσα, όπως λένε, έχουν πέσει στο παρελθόν στην αντίληψή τους σχετικά με τον νοσηλευτή. Δε θέλησαν ωστόσο να μιλήσουν - ούτε καν ανώνυμα - στην κάμερα της εκπομπής, καθώς, όπως ισχυρίζονται, φοβούνται.

Ειδικότερα, όπως κατήγγειλαν ανώνυμα άνθρωποι του νοσοκομείου, ο κατηγορούμενος νοσηλευτής, κατά την περίοδο που εργαζόταν στο Ορθοπαιδικό τμήμα του νοσοκομείου, είχε καταγγελθεί από φοιτήτρια Νοσηλευτικής για σεξουαλική παρενόχληση. Η φοιτήτρια μάλιστα φέρεται να είχε καταγγείλει το συμβάν στο τμήμα νοσηλείας του νοσηλευτικού ιδρύματος. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως με απόφαση της διοίκησης, ο νοσηλευτής μετακινήθηκε από το Ορθοπαιδικό τμήμα του νοσοκομείου στα Επείγοντα.

«Δεν την έχω ακουμπήσει, είμαι αθώος»

Την ίδια ώρα μιλώντας χθες αποκλειστικά στις Αλήθειες με τη Ζήνα και την Κατερίνα Σουλιώτη, ο κατηγορούμενος νοσηλευτής αντέκρουσε κάθε καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος της 23χρονης, υποστηρίζοντας: «Δεν την έχω ακουμπήσει, είμαι αθώος».

«Εξελικτικά στη δουλειά μου ήμουν σε καλή πορεία. Να λένε αυτά τα πράγματα χωρίς να με ξέρουν και χωρίς να έχουν αποδείξεις... Είναι εύκολο να πούμε "με κοίταξε" από την πλευρά μια γυναίκας και αυτό να είναι ενοχοποιητικό στοιχείο. Δεν ισχύει ότι έκανα σεξουαλική κακοποίηση. Έκανα την ιατρική πράξη με τον νευρολόγο εφημερεύοντα και φύγαμε μαζί. Μετά ήμουν στο παθολογικό ιατρείο και στο καρδιολογικό. Τίποτα άλλο, αυτό. Δεν την ακούμπησα» είπε μεταξύ άλλων ο νοσηλευτής.

Πάτρα: «Ίσα που την ακούμπησα», λέει στο Star ο κατηγορούμενος νοσηλευτής

«Να διερευνηθούν άμεσα οι καταγγελίες και αν ευσταθούν στο ελάχιστο, τότε ο νοσηλευτής να απολυθεί, και όχι να τεθεί σε αργία ή διαθεσιμότητα για πέντε – έξι χρόνια μέχρι να συνεδριάσει το πειθαρχικό συμβούλιο και έως τότε να λαμβάνει το 50% του μισθού του. Δεν έχουν καμία θέση ανάμεσα μας άτομα που προβαίνουν σε τέτοιες απαράδεκτες πράξεις» δήλωσε στην εκπομπή για την υπόθεση ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλης Γιαννάκος.

Από την πλευρά του ο απερχόμενος πρόεδρος των νοσοκομειακών υπαλλήλων του νοσοκομείου «Αγ. Ανδρέας» Μιχάλης Στελλάτος δήλωσε πως ο νοσηλευτής ήταν πολλά χρόνια στο νοσοκομείο και ήταν καλός συνάδελφος, μένει όμως να αποδειχθεί αν έγιναν όλες αυτές οι πράξεις.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top