Καιρός: Πότε θα ξεκινήσουν οι ισχυρές βροχές στην Αττική

Τι λένε οι μετεωρολόγοι για την εξέλιξη της κακοκαιρίας

Έντονα φαινόμενα αναμένονται στην Αττική από το βράδυ, με ισχυρές βροχές που θα πλήξουν το λεκανοπέδιο.

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου, η κακοκαιρία που πλησιάζει θα πλήξει τη Θεσσαλονίκη το πρωί της Τετάρτης. Όπως αναφέρει, στα λευκά θα ντυθούν τα ορεινά της Θεσσαλονίκης και την επόμενη Παρασκευή. 

 

Πάντως, σημειώνει ότι για κάποιες μέρες μετά τις 11 Δεκεμβρίου ο καιρός θα είναι… ανοιξιάτικος. 

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης από την πλευρά του, κάνει λόγο για νέο κύμα κακοκαιρίας από το απόγευμα και από τα δυτικά, το οποίο ενδεχομένως να προκαλέσει προβλήματα. 

«Με “παρέλαση” κακοκαιριών θα κλείσει η εβδομάδα, ενώ από την άλλη εβδομάδα θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον στη Μεσόγειο μια πολύ θερμή αέρια μάζα για να προσπαθήσει κι αυτή να σπάσει μερικά θερμοκρασιακά ρεκόρ για το μήνα που βρισκόμαστε», τονίζει στην ανάρτησή του.

Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θ. Κολυδάς προβλέπει πολλές βροχές το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου, με τη θερμοκρασία να πέφτει από την Παρασκευή και να κυμαίνεται σε κανονικά επίπεδα.

 

 

«Στα μέσα του μήνα -έστω και πρόσκαιρα- ο υδράργυρος θα ανέβει», σημειώνει ο ίδιος.

Τέλος ο Γιάννης Καλλιάνος σε ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει πως το απόγευμα γύρω στις 18:00 – 19:00 αναμένονται οι πρώτες βροχές στην Αττική, που όσο περνάει η ώρα θα παίρνουν πιο γενικευμένο χαρακτήρα και κατά διαστήματα θα δυναμώνουν.

«Αργά το βράδυ θα εκδηλωθούν πιθανότατα και τοπικές καταιγίδες. Μια φυσιολογική μεταβολή του καιρού είναι, μην ανησυχείτε. Δεκέμβρης είναι, θα βρέξει, έτσι δεν είναι; Έτσι γίνεται κάθε χρόνο. Αυτή την εποχή βρέχει, δεν βρέχει τον Ιούλιο», σημειώνει ο Γιάννης Καλλιάνος.

Καιρός: Τι αναφέρει το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός, η οποία θα επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας μας, από το βράδυ της Τρίτης (05-12-2023) και από τα δυτικά μέχρι το βράδυ της Τετάρτης (06-12-2023).

Πιο αναλυτικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Την Τρίτη (05-12-2023)

  • Από το βράδυ στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο.
  • Τη νύχτα τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τις Σποράδες και τις δυτικές Κυκλάδες.

Την Τετάρτη (06-12-2023)

  • Στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και την Εύβοια τις πρωινές ώρες.
  • Στη Θεσσαλία (κυρίως τα ανατολικά τμήματα), τις Σποράδες, την κεντρική Μακεδονία (κυρίως Πιερία), τις Κυκλάδες και την Κρήτη έως το απόγευμα.
  • Από το πρωί και μέχρι το βράδυ της Τετάρτης στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top