Σεισμός 5,1 Ρίχτερ στην Εύβοια - Έγινε αισθητός και στην Αττική

Συνεχής ενημέρωση

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,1 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τις 08:30 στην Εύβοια. Η δόνηση ήταν ιδιαίτερα αισθητή και σε περιοχές της Αττικής.

Το επίκεντρο είναι 6 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Προκοπίου στην Βόρεια Εύβοια, και το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 5 χιλιόμετρα.

Σεισμός 3,7 Ρίχτερ ταρακούνησε τη νότια Εύβοια

Επτά λεπτά μετά από αυτόν σημειώθηκε νέος σεισμός 3,8 Ρίχτερ στην ίδια περιοχή.

Σεισμός Εύβοια: «Πιθανόν η οροφή, αλλά ας περιμένουμε», είπε ο Ε. Λέκκας

«Είναι νωρίς για να ξέρουμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση. Με βάση το ιστορικό δεδομένο δεν έχουμε μεγάλους σεισμούς στην περιοχή. Πιθανότατα αυτός ο σεισμός να είναι η οροφή, αλλά ας περιμένουμε», σημείωσε στην ΕΡΤ ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχουν σημειωθεί σοβαρές ζημιές από τον σεισμό στην Εύβοια - evima.gr

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχουν σημειωθεί σοβαρές ζημιές από τον σεισμό στην Εύβοια - evima.gr

«Οι κάτοικοι πρέπει να αποφεύγουν τις κατοικίες που είναι παλιές και στο οδικό δίκτυο να αποφεύγουν περιοχές επιρρεπείς στις κατολισθήσεις. Για το τι θα ακολουθήσει θα το δούμε στη συνέχεια με βάση τις καταγραφές», συνέχισε.

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ ταρακούνησε την Αργολίδα

Σεισμός Εύβοια: Βγήκαν στους δρόμους κάτοικοι και μαθητές

Σύμφωνα με πληροφορίες κάτοικοι, αλλά και μαθητές βγήκαν στους δρόμους έντρομοι.

«Ο σεισμός ήταν πολύ δυνατός και είχε διάρκεια μεγάλη, όλοι έχουν βγει στους δρόμους, ο κόσμος τρέμει στο ενδεχόμενο ενός μεγαλύτερου σεισμού», είπε o αντιδήμαρχος Μαντουδίου Γιάννης Καντζούρας στο evima.gr.

Σεισμός 1999: Tα 15 δευτερόλεπτα που βύθισαν στο πένθος τη χώρα

«Δεν μας έχουν δηλωθεί ζημιές, αλλά ήταν τόσο μεγάλος ο σεισμός που πραγματικά εγώ προμηνύω ότι θα έχουμε πολλές. Με βάση αυτά που είδαμε και πόσο κουνηθήκαμε πρέπει να έχουμε ζημιές. Τα σχολεία είναι έξω όλα και σε λίγο θα αποφασίσουμε. Ο κόσμος έχει βγει στους δρόμους. Και τα Λύκεια και τα Δημοτικά σε όλα τα χωριά να μπορέσουν τα παιδιά να πάνε σπίτια τους. Κοιτάμε τα σχολεία πρώτα και τους χώρους που έχει κόσμο. Ακόμα δεν έχουμε ενημέρωση για τους δρόμους. Θα ενημερώσουμε τους διευθυντές των σχολείων να φύγουν τα παιδιά», είπε στην ΕΡΤ.

Μαθητές βγήκαν από τις τάξεις τους και κλήθηκαν οι γονείς τους να τα παραλάβουν μετά τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ στην Εύβοια - evima.gr

Μαθητές βγήκαν από τις τάξεις τους και κλήθηκαν οι γονείς τους να τα παραλάβουν μετά τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ στην Εύβοια - evima.gr

9 Ιουλίου 1956: Όταν ο Εγκέλαδος ισοπέδωσε τη Σαντορίνη

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Λίμνης - Μαντουδίου - Αγίας Άννας, Γ. Τσαπουρνιώτη δεν υπάρχουν ζημιές σε σπίτια, παρά μόνο κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο. Ο δρόμος πριν το Προκόπι προς Ψαχνά έχει κλείσει στο Φαράγγι, ενώ έχει και προς Πήλι κατολισθήσεις, όπου φαίνεται πως είναι το επίκεντρο του σεισμού.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top