Κέρκυρα: Σοκάρει η γυναίκα που χειρουργήθηκε χωρίς αναισθησία

«Πνιγόμουν, νόμιζα ότι θα μείνω! - Δεν μπορούσα να αντιδράσω»

Αγκάθι παραμένουν τα κλειστά χειρουργεία και οι λίστες αναμονής στα δημόσια νοσοκομεία. Η διοίκηση του Νοσοκομείου Κέρκυρας διερευνά την υπόθεση γυναίκας που χειρουργήθηκε για κήλη χωρίς όμως -όπως καταγγέλλει- να της χορηγήσουν ολική νάρκωση!

Κέρκυρα: Χειρούργησαν ασθενή χωρίς γενική αναισθησία!

Η κ. Αγγελική Λινάρδου έζησε κάθε πόνο, κάθε κίνηση του χειρουργού στο σώμα της χωρίς να μπορεί να αντιδράσει.

Όπως καταγγέλλει μιλώντας στο Star και τη Μαίρη Τζώρα, υποβλήθηκε σε αφαίρεση κήλης από τη σπονδυλική στήλη χωρίς όμως να είναι πλήρως ναρκωμένη και τα ένιωθε όλα.

«Ήμουν μπρούμυτα, διασωληνωμένη, δεν μπορούσα να κουνηθώ. Νόμιζα ότι θα μείνω! Πνιγόμουν. Eίχα αδυναμία να κάνω κινήσεις. Ναι μεν άκουγα, αλλά δεν μπορούσα να αντιδράσω» είπε η κ. Λινάρδου.

Μιλά στο Star η γυναίκα που χειρουργήθηκε χωρίς αναισθησία

Από την πλευρά του ο χειρουργός ανέφερε: «Αντιλήφθηκα πως δεν ήταν καλά ναρκωμένη. Το επισήμανα  στον αναισθησιολόγο ο οποίος με διαβεβαίωνε πως όλα είναι εντάξει. Αυτό συνέβη τρεις φορές. Τι έφταιξε; Κάποια δυσλειτουργία του μηχανήματος; Και οι αναισθησιολόγοι εμπιστεύονται τα μηχανήματα όπως οι πιλότοι».

Μένουν κλειστά χειρουργικά τραπέζια λόγω έλλειψης προσωπικού

Στα περισσότερα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής αλλά και της περιφέρειας το πρόβλημα με τα χειρουργικά τραπέζια, -που δυστυχώς δεν ανοίγουν όλα-, παραμένει. Κι αυτό γιατί υπάρχουν ελλείψεις σε αναισθησιολόγους και νοσηλευτές, όπως λένε οι εργαζόμενοι.

Η ΠΟΕΔΗΝ διοργάνωσε μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας και σύμφωνα με ανακοίνωση της, ο Υπουργός Υγείας που συναντήθηκε μαζί τους δεσμεύθηκε να κόψει τον γόρδιο δεσμό με τις ελλείψεις προσωπικού.

Η ΠΟΕΔΗΝ διοργάνωσε μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας

Η ΠΟΕΔΗΝ διοργάνωσε μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας 

Με αυστηρά κριτήρια η επιλογή των διοικητών στα νοσοκομεία

Τα κριτήρια επιλογής των διοικητών στα δημόσια νοσοκομεία γίνονται στο εξής πιο αυστηρά.

Θα υπάρχουν μια σειρά απο τεστ δεξιοτήτων, το πτυχίο τους θα πρέπει να έχει συνάφεια με την υγεία αλλά και να έχουν προϋπηρεσια. Η τελικη επιλογή ωστόσο θα γίνεται απο τον Υπουργό Υγείας, όπως εξήγησε στο ρεπορτάζ της η ιατρική συντάκτρια του Star, Κατερίνα Παπακωστοπούλου.

Με αυστηρά κριτήρια η επιλογή των διοικητών στα νοσοκομεία

Με αυστηρά κριτήρια στο εξής η επιλογή των διοικητών στα νοσοκομεία 

«Υπάρχουν πολλοί διοικητές στα νοσοκομεία που δεν κάνουν να διοικούν ούτε περίπτερο» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top