Συλλήψεις «πειρατών» συνδρομητικής τηλεόρασης - Στο μικροσκόπιο οι χρήστες

Παραβιάζουν απομακρυσμένα ευαίσθητα δεδομένα και από τους πελάτες

Χειροπέδες σε 10 άτομα πέρασε η ΕΛ.ΑΣ, για υποκλοπή προγραμμάτων συνδρομητικών καναλιών, που είχε ως αποτέλεσμα το κύκλωμα να αποκομίσει κέρδη άνω των 25 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ασφάλεια Πατρών σε μεγάλη επιχείρηση της κατάφερε την Πέμπτη να συλλάβει στην Αθήνα εννέα άτομα και στην Πάτρα ένα ακόμα ως μέλη του κυκλώματος που «έσπαγε» του κωδικούς των δορυφορικών καναλιών και πουλούσαν το πρόγραμμά τους σε περισσότερους από 13.000 πελάτες.

Τεράστια αστυνομική επιχείρηση κατά της τηλεοπτικής πειρατείας

Κατά την επιχείρηση κατασχέθηκαν στα σπίτια του κυκλώματος αποκωδικοποιητές και άλλα παρεμφερή μηχανήματα, 95.000 ευρώ και 6.000 χρυσές λίρες. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, τα διαφυγόντα κέρδη των εταιρειών ξεπερνούν τα 100.000.000 ευρώ.

Το κύκλωμα είχε καταφέρει στα χρόνια της δράσης του να κερδίσει 25 εκατ. ευρώ από την παράνομη πώληση των δορυφορικών προγραμμάτων.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιχείρηση που έχει πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα, σε διάφορες περιοχές της χώρας, με ταυτόχρονες έρευνες σε δεκάδες οικίες και επιχειρήσεις και με πληθώρα ευρημάτων. Βρέθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά σε μετρητά, πλήθος ψηφιακών παράνομων συσκευών, παράνομα λογισμικά, μεταφορικά μέσα, πλήρες κατάλογοι πελατολογίων χρηστών σε όλη την Ελλάδα. 

«Πειρατεία» στη συνδρομητική τηλεόραση - Στο «μικροσκόπιο» και οι χρήστες 

Στο μικροσκόπιο των αρχών μπαίνουν πια περισσότεροι από είκοσι χιλιάδες τελικοί χρήστες σε όλη την επικράτεια που είναι καταχωρημένοι ως πελάτες. Μπορεί τα παράνομα συνδρομητικά μηνιαία αντίτιμα των δέκα και είκοσι ευρώ να ακούγονται μικρά, αλλά σύμφωνα με πηγές οικονομικών παραγόντων, αθροιστικά ετησίως αποτελούν διαφυγόντα έσοδα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για το κράτος, για τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο και φυσικά για τις μελλοντικές επενδύσεις και τις θέσεις εργασίας στον χώρο του Πολιτισμού και του Αθλητισμού.

Δεν είναι προβληματικό, όμως, μόνο το παράνομο όφελος που αποκομίζουν αυτές οι εγκληματικές οργανώσεις. Έχει παρατηρηθεί μία ραγδαία αύξηση των ηλεκτρονικών εγκλημάτων, που σε πολλές περιπτώσεις έχει αποδειχτεί ότι οφείλεται στην πρόσβαση αυτών των εγκληματικών οργανώσεων στο οικιακό δίκτυο των τελικών χρηστών.

Σε πλήθος περιπτώσεων, οι πειρατές εκμεταλλευόμενοι την εκούσια αποδοχή των χρηστών να δώσουν τα στοιχεία των συνδέσεων τους προκειμένου να συνδεθούν σε παράνομα λογισμικά ή tv box, οι πειρατές παραβιάζουν απομακρυσμένα πολύ εύκολα το οικιακό τους δίκτυο και αντλούν χιλιάδες δεδομένα, φωτογραφίες, τραπεζικά στοιχεία. 

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top