«Η αγάπη δε σκοτώνει» - Κύμα οργής για τη νέα γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη

Αποκαρδιωτικά τα στοιχεία γις τις γυναικοκτονίες στην Ελλάδα

Το χρονικό της γυναικοκτονίας στην Καλαμαριά / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Σοκ προκαλεί η νέα υπόθεση γυναικοκτονίας στην Καλαμαριά. Αστυνομικός πυροβόλησε με καραμπίνα και σκότωσε την πρώην συζυγό του, από την οποία είχε πάρει διαζύγιο πριν από λίγους μήνες, και μετά αυτοκτόνησε. Το ζευγάρι είχε δύο ανήλικα παιδιά 12 και 14 ετών που την ώρα του φονικού βρίσκονταν στο σχολείο τους.

Γυναικοκτονία Θεσσαλονίκη: «Έλεγε στον πατέρα του ότι θα τη σκοτώσει»

Η νέα γυναικοκτονία έχει προκαλέσει κύμα οργής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς η μεγάλη αύξηση της έμφυλης βίας που έχει ξεσπάσει στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια δε λέει να κοπάσει. «Η αγάπη δε σκοτώνει», «Έλεγε του πατέρα του ότι θα τη σκοτώσει, γιατί δεν τον έκλειναν σε ψυχιατρική κλινική», «Ο γυναικοκτόνος θυμάται ότι αγαπά μετά το ξύλο, τις βρισιές, την κλωτσιά...», «Είναι δικαιολογία ότι δεν μπορούσε να ξεπεράσει το διαζύγιο;».

Γυναικοκτονία Θεσσαλονίκη

Γυναικοκτονία στη Θεσσαλόνικη 2

Αστυνομικός σκότωσε την πρώην σύζυγό του και αυτοκτόνησε

Οργή για τη νέα γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη

Σοκάρουν τα στοιχεία για τις γυναικοκτονίες στην Ελλάδα

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Μεσογειακό Ινστιτούτο Ερευνητικής Δημοσιογραφίας (MIIR) στην Αθήνα, η Ελλάδα κατέχει την υψηλότερη ετήσια αύξηση στις γυναικοκτονίες, ανάμεσα σε 20 ευρωπαϊκές χώρες, στη διάρκεια της πανδημίας. 

Η αύξηση αυτή «αγγίζει» το 187,5% μόλις σε έναν χρόνο, από το 2020 μέχρι το 2021.

Την ίδια ώρα, σοκάρουν οι αριθμοί για την ενδοοικογενειακή βία στην Ελλάδα μέσα στο 2023. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, έχουν καταγραφεί πάνω από 3.100 περιστατικά με θύματα γυναίκες.

Θεσσαλονίκη: Το χρονικό της γυναικοκτονίας στην Καλαμαριά

Ο εκκωφαντικος ήχος των διαδοχικών πυροβολισμών το πρωί της Δευτέρας αναστάτωσε τους κατοίκους στην οδό Κομνηνών στην Καλαμαριά και ειδοποίησαν την αστυνομία.

Οι αστυνομικοί αντίκρισαν έξω από το διαμέρισμα του  6ου  όροφου της πολυκατοικίας νεκρούς, μέσα σε μια λίμνη αίματος, την 42χρονη γυναίκα και τον 38χρόνο αστυνομικό, πρώην συζύγό της. Από την έρευνα προέκυψε ότι ο άνδρας πυροβόλησε τη γυναίκα και στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε.  

«Ήταν ένα εξαιρετικό παιδί, αυτό σας λέω μόνο», δήλωσε η μητέρα του δράστη και αυτόχειρα μιλώντας στο Star.

Σκότωσε τη σύζυγό του λίγους μήνες μετά το διαζύγιο

Το ζευγάρι είχε πάρει διαζύγιο πριν λίγους μήνες 

Γυναικοκτονία Καλαμαριά Θεσσαλονίκης

O άνδρας περίμενε να φύγουν τα παιδιά με το σχολικό λεωφορείο και στη συνέχεια ανέβηκε στον 6ο όροφο με την καραμπίνα στα χέρια. Την είχε πάρει το προηγούμενο βράδυ από το σπίτι του πατέρα του, με την πρόφαση ότι ήθελε να την καθαρίσει. 

Το ζευγάρι είχε χωρίσει πριν λίγους μήνες, όμως ο 38χρονος, σύμφωνα με μαρτυρίες φίλων, επέμενε να τα ξαναβρούν. Η γυναίκα, ωστόσο, ήταν ανένδοτη. Ο αστυνομικός είχε εκμυστηρευθεί σε στιγμές έντασης σε κοντινούς του ανθρώπους ότι μπορεί να της κάνει κακό.

Ο αυτόχειρας, σύμφωνα με πηγές τις αστυνομίας, είχε μεταφερθεί σε υπηρεσία γραφείου και του είχε αφαιρεθεί το υπηρεσιακό όπλο. 

Ψυχολόγοι της αστυνομίας ανέλαβαν να ενημερώσουν τα δύο αγόρια του ζευγαριού που την ώρα του φονικού βρίσκονταν στο σχολείο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top