Κακοκαιρία: Λάθος συναγερμός για νεκρό στο Πήλιο - Αγνοείται το ζευγάρι

Ήταν ένα μαξιλάρι τελικά

Λάθος συναγερμός σήμανε νωρίτερα για έναν νεκρό στο Πήλιο από την κακοκαιρία Daniel που χτύπησε τη Θεσσαλία.

«Κανένα πτώμα δεν έχει βρεθεί, δεν ξέρω ποιος τα διαδίδει όλα αυτά που κάνουν τον “γύρο” της χώρας», δήλωσε στα gegonota.news η Λιμενάρχης Βόλου κ. Κωνσταντά.

Τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για μαξιλάρι που βρισκόταν σε βουλιαγμένο αυτοκίνητο που ξέβρασε η θάλασσα μετά την υποχώρηση των νερών.

Την ίδια ώρα εξακολουθεί να αγνοείται το νιόπαντρο ζευγάρι των Αυστριακών, η Μικαέλα και ο Φίλιπ, που βρισκόντουσαν στο Πήλιο. 
λίγο μετά τις 6 το πρωί της Τρίτης επέστρεψαν στο δωμάτιό τους. Οσο περνούσε η ώρα, η βροχή όλο και δυνάμωνε. Κάποια στιγμή το νεαρό ζευγάρι συνειδητοποίησε πως το νερό είχε αρχίσει να μπαίνει με ορμή στο κτήμα του συγκροτήματος όπου διέμενε, 80 μέτρα από την παραλία Ποτιστικά, στην ανατολική πλευρά του Πηλίου.

Όταν γύρω στη μία το μεσημέρι η βροχή κόπασε, η Μικαέλα επικοινώνησε με έναν από τους δύο ιδιοκτήτες στο τηλέφωνο και συμφώνησαν να μεταφερθούν στο μπανγκαλόου όπου έμεναν μέχρι εκείνο το πρωί οι γονείς της. Ηταν ψηλότερα στο κτήμα και θα ήταν πιο ασφαλείς και προστατευμένοι.

Γύρω στις 3.30 το μεσημέρι τα νερά άρχισαν να φουσκώνουν ξανά. Ο Φριτζ, συνταξιούχος γυμναστής, χτύπησε την πόρτα του ζευγαριού. "Το φοβάμαι αυτό που γίνεται εδώ. Πρέπει να φύγουμε", είπε ο Φριτζ. Του έδειξε με το χέρι του τη διαδρομή που θα μπορούσαν να ακολουθήσουν, πίσω από τα μικρά σπιτάκια, παράλληλα με το ρέμα της Ξυνόβρυσης, προς ένα λόφο. "Ισως πάμε στο αυτοκίνητο για να μπορέσουμε να απομακρυνθούμε γρήγορα εάν χρειαστεί. Ξεκινήστε εσείς και εάν είναι θα ακολουθήσουμε", θυμάται πως του είπαν.

Γύρω στις 5 το απόγευμα διέσχισε το κτήμα και ο Θανάσης Σαμαράς. Είδε πως το αυτοκίνητο του ζευγαριού ήταν ακόμη εκεί, αλλά ξέροντας πως ο Φριτζ είχε φύγει, θεώρησε πως το ζευγάρι είχε φύγει επίσης. Όταν λίγο αργότερα συνάντησε τον Φριτζ και του είπε τι είχε συμβεί, ο Σαμαράς επέστρεψε στο κτήμα για να βρει το ζευγάρι. Αυτό που αντίκρισε ήταν ο απόλυτος εφιάλτης. Το ορμητικό ποτάμι που είχε δημιουργηθεί είχε κυριολεκτικά σηκώσει και παρασύρει από τα θεμέλια δύο από τα μικρά σπιτάκια. Το ένα, αυτό στο οποίο είχαν μεταφερθεί νωρίτερα η Μικαέλα και ο Φίλιπ. Το κτίσμα είχε γίνει κομμάτια. Ανέβηκε τρέχοντας στον λόφο και όταν κατάφερε να πιάσει γραμμή στην Πυροσβεστική, τους ενημέρωσε για το τι είχε συμβεί. Το μόνο που όλοι εύχονταν ήταν το ζευγάρι να έχει προλάβει να βγει από το σπίτι πριν από την κατάρρευσή του.

Βιβλική καταστροφή

Στη Λάρισα ο κίνδυνος να υπερχειλίσει ο Πηνειός μειώνεται, καθώς υποχωρεί η στάθμη του νερού. Ωστόσο, στην Αγία Παρασκευή το νερό έφτασε μέχρι την πεζογέφυρα στην Κοιλάδα των Τεμπών καταστρέφοντάς την, καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες φωτογραφίες η γέφυρα κρατιέται πλέον από ένα συρματόσχοινο.

Σε κάποιες συνοικίες της πόλης τα νερά έχουν υποχωρήσει και συνεχίζεται η άντληση τους από την πυροσβεστική, ενώ σε άλλες το πλημμυρικό φαινόμενο παραμένει σε μεγάλη έκταση και συνεχίζονται οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού κατοίκων.

Τα τελευταία 24ωρα το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην συνοικία της Γιάννουλης και συγκεκριμένα στις Εργατικές Κατοικίες της συνοικίας όπου και σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Λαρισαίων, Απόστολου Καλογιάννη, έχει δημιουργηθεί πλέον ένα ιδιαίτερο γεωλογικό φαινόμενο καθώς πέραν της κοίτης του Πηνειού έχει διαμορφωθεί και μια νέα, δεύτερη, κοίτη, εξαιτίας των νερών που έφτασαν στη Λάρισα από τις γειτονικές πεδιάδες.

Οι αρμόδιες αρχές συνεχίζουν την παροχή βοήθειας στους κατοίκους που έχουν εκκενώσει τα σπίτια τους, με τρόφιμα, νερά και άλλα είδη πρώτης ανάγκης στις δομές που έχουν δημιουργηθεί από το δήμο, ενώ γίνεται προσπάθεια ένα μεγάλο μέρος των κατοίκων αυτών να μεταφερθούν σε άλλους χώρους, όπως είναι και τα ξενοδοχεία της περιοχής.

Ταυτόχρονα δύσκολη παραμένει και η κατάσταση στα χωριά του νόμου και στον κάμπο της Λάρισας, όπου τα πλυμμηρικά φαινόμενα βρίσκονται ακόμη σε ένταση.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top