Επίθεση από εφοπλιστή καταγγέλλει ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος

Στο ΟΑΚΑ η επίθεση - Ο Γιώργος Παπαχρήστος μεταφέρθηκε στο Σισμανόγλειο

Γιώργος Παπαχρήστος: Επίθεση από εφοπλιστή καταγγέλλει ο δημοσιογράφος

Άγρια επίθεση καταγγέλλει ότι δέχθηκε ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος χθες στο ημίχρονο του αγώνα Παναθηναϊκός – Μπράγκα στο ΟΑΚΑ. 

Στέφανος Κασσελάκης: Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τον ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο σύμβουλος έκδοσης της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», πρωταγωνιστής της επίθεσης είναι ένας εφοπλιστής, ο οποίος συνοδευόταν από άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας. Την ώρα που ο δημοσιογράφος συνομιλούσε ανυποψίαστος με συνάδελφό του, ο εφοπλιστής φέρεται να τον πλησίασε και αιφνιδιάζοντάς τον χτύπησε με γροθιές στο πρόσωπο και το κεφάλι.

ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος / Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Μάλιστα η επίθεση φαίνεται να έγινε εντελώς απροειδοποίητα και χωρίς να μεσολαβήσει κάποιου είδους διάλογος μεταξύ των δύο ανδρών.

Ο εφοπλιστής, σύμφωνα πάντα με τα καταγγελλόμενα, συνόδευσε την επίθεση με απειλές. Στη συνέχεια εξαφανίστηκε από το γήπεδο.

Αφού παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στον Γιώργο Παπαχρήστο ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σισμανόγλειο, μετέβη  στο αστυνομικό τμήμα Πεντέλης, και κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά του εφοπλιστή.

Την Πέμπτη η πρώτη κόντρα των πολιτικών αρχηγών για τις πυρκαγιές

Παύλος Μαρινάκης: H ελευθερία του Τύπου αποτελεί βασική αρχή της Δημοκρατίας

Για την υπόθεση πήρε θέση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ο οποίος ανέφερε ότι η ελευθερία του Τύπου αποτελεί βασική αρχή της Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα στη δήλωσή του αναφέρει: «Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε χθες ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του, επειδή ο δράστης είχε ενοχληθεί από την δημοσιογραφική του δουλειά. Η Δικαιοσύνη θα κρίνει την υπόθεση και θα αποφανθεί. Η ελευθερία του Τύπου αποτελεί βασική αρχή της Δημοκρατίας μας και τραμπούκικες ενέργειες δεν χωρούν».

ΣΥΡΙΖΑ: Απερίφραστη η καταδίκη μας στην τραμπούκικη επίθεση εναντίον του Γιώργου Παπαχρήστου

«Απερίφραστη η καταδίκη μας στην τραμπούκικη επίθεση εναντίον του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Οι επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων στρέφονται εναντίον της ελευθερίας του Τύπου, εναντίον της ίδιας της Δημοκρατίας. Και το πολιτικό σύστημα της χώρας οφείλει σταθερά και πάντα να βρίσκεται απέναντι σε αυτές», τονίζει και καταλήγει:

«Δυστυχώς, για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν ισχύει το ίδιο για όλες τις περιπτώσεις βίας εναντίον δημοσιογράφων».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top