Κρήτη: Θύμα του εκβιαστή αστυνομικού μιλάει στο Star

Πώς ο αξιωματικός εκβίαζε καταστηματάρχες

Αστυνομικός που κατηγορείται ότι εκβίαζε καταστηματάρχες συνελήφθη από τις εσωτερικές υποθέσεις στην Κρήτη, ενώ στην υπόθεση εμπλέκεται και ο γιος του, επίσης ένστολος. Ένα από τα θύματά του μίλησε στο Star για τα όσα βίωσε και έστειλε το δικό του μήνυμα.

Χανιά: Εκτάκτως στο νοσοκομείο ο αστυνομικός που κατηγορείται για εκβιασμό

Κατάφερε να νικήσει το φόβο της και να βοηθήσει τους αδιάφθορους να οδηγήσουν στη δικαιοσύνη τον αξιωματικό που κατηγορείται για εκβιασμούς, προστασίες, απειλές, μέχρι και ότι έσβηνε κλήσεις με το αζημίωτο.

«Σου ετοιμάζω την κάσα»: Ο αστυνομικός που εκβίαζε επιχειρηματίες στα Χανιά

«Θα ήθελα να τους πω να μη φοβούνται, να βρίσκουν το θάρρος και το κουράγιο που είναι πραγματικά πάρα πολύ δύσκολο, να μιλούν νωρίς να προλαβαίνουν τέτοια φαινόμενα για να μην υποφέρουν περισσότεροι άνθρωποι», δήλωσε αποκλειστικά στο Star και διηγήθηκε τη δική της ιστορία: 

«Σε έναν διαγωνισμό δημοτικό, πλειοδοτικό είχε έρθει με κάποιον τρίτο για να συμμετάσχει και αυτός στον διαγωνισμό και μας εκβίασε ότι θα ανεβάσει την τιμή εκκίνησης της άδειας λειτουργίας πάνω από 10.000 ευρώ ή θα έπρεπε να υποκύψουμε στον εκβιασμό του και να του δώσουμε 30.000 ευρώ».

Ο αστυνομικός φέρεται ότι πήρε ακόμη και 120.000 ευρώ από έναν πρώην δικηγόρο, προκειμένου να τον προστατέψει, καθώς κινδύνευε η σωματική του ακεραιότητα από μια υπόθεση που είχε χειριστεί.

Πώς έπιασαν τον αστυνομικό «εκβιαστή»

Στελέχη των εσωτερικών υποθέσεων συνεργάστηκαν με ένα από τα θύματα του αξιωματικού, προσημείωσαν 7.900 ευρώ τα οποία και άφησε το θύμα έξω από το σπίτι του 54χρονου. Ο γιος του κατηγορούμενου, ο οποίος υπηρετεί και αυτός στην αστυνομία, άνοιξε την πόρτα, σύμφωνα με πληροφορίες, και πήρε τα χρήματα.

Αστυνομικοί έκαναν έφοδο και συνέλαβαν τον αξιωματικό, αλλά και τον 29χρονο γιο του. Μάλιστα, φέρεται ότι μεταξύ άλλων είπε στους συναδέλφους του: «Θα έρθω στο σπίτι σου μ... και θα σε γ... και εσένα και τα παιδιά σου. Δεν ξέρεις με ποιον τα έβαλες. Σου ετοιμάζω κάσα».

Αστυνομικοι εκαναν εφοδο και συνελαβαν τον αξιωματικο αλλα και τον 29 χρονο γιο του.Μαλιστα φερεται οτι μεταξυ αλλων ειπε στους συναδελφους του.

Μέχρι στιγμής έχει διαπιστωθεί ότι εκβίασε τέσσερα άτομα, ενώ πήρε χρήματα και από έναν οδηγός φορτηγού, προκειμένου να του σβήσει μια κλήση της τροχαίας.


Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top