Φωτιές: Η εικόνα από τα πύρινα μέτωπα- Αναζητούνται δύο ύποπτοι στην Εύβοια

Εμπρησμούς «βλέπει» η πυροσβεστική πίσω από τις φωτιές

Οι έρευνες Αστυνομίας, Πυροσβεστικής και ΕΥΠ για εμπρησμούς στον Έβρο / Βίντεο από κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star (25/8'23)

Προβληματίζουν τις Αρχές τα πολλαπλά πύρινα μέτωπα που εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα στη χώρα που πλέον κάνουν λόγο για κακόβουλες ενέργειες.

Μαίνεται η φωτιά στη Βοιωτία - «Μάχη» για να σωθεί το δάσος του Ελικώνα

Μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις», ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός δήλωσε πως «θα καταφέρουμε να αποδείξουμε ότι υπάρχει παρέμβαση σε αυτά τα μέτωπα», αναφέροντας ότι στις έρευνες που διεξάγονται για τους εμπρησμούς εμπλέκονται πλέον η ΕΥΠ και το Τμήμα Αντιμετώπισης Πυρκαγιών. 

Φωτιές: Η εικόνα από τα πύρινα μέτωπα- Αναζητούνται δύο ύποπτοι στην Εύβοια

 Δύο άτομα αναζητούνται στην Έυβοια ως ύποπτα για εμπρησμό / Eurokinissi

Φωτιές: 60 πυροσβέστες τραυματίες ή με αναπνευστικά προβλήματα

Αρτοποιός: Αναζητούμε δύο άτομα στην Εύβοια ως ύποπτα για εμπρησμό

Όπως αποκάλυψε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, αναζητούνται δύο άτομα στην Έυβοια ως ύποπτα για εμπρησμό.

Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην περιοχή της Βοιωτίας τόνισε ότι «στη Θήβα, είχαμε 4 και 5 πυρκαγιές σε εξέλιξη. Η Βοιωτία είχε περικυκλωθεί κάποια στιγμή από παντού. Αυτή την στιγμή το πιο σοβαρό πρόβλημα αφορά την Υλίκη ενώ καλύτερα πάει η πυρκαγιά στο Στείρι».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «αυτά τα διαφορετικά συμβάντα, σε ένα μικρό χρονικό διάστημα, κάνουν πιο δύσκολη την αντιμετώπισή τους» επισημαίνοντας πόσο δύσκολη είναι η διαχείρισή τους. Σημείωσε δε ότι έχει συλλεγεί υλικό και μαρτυρίες για εμπρησμούς σε όλα τα μέτωπα.

Φωτιά στη Βοιωτία: Ανεξέλεγκτο το 25 χιλιομέτρων πύρινο μέτωπο

Βελτιωμένη η εικόνα της φωτιάς στην Πάρνηθα - Παραμένει δύσκολο το μέτωπο στον Έβρο

Αναφορικά με την εξέλιξη της φωτιάς στην Πάρνηθα, σημείωσε ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει μεγάλο ενεργό μέτωπο», προσθέτοντας ότι οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων επικεντρώνονται στο μέτωπο που υπάρχει από αναζωπύρωση στην περιοχή της Φυλής.

Όπως είπε, η κατάσταση στα υπόλοιπα μέτωπα είναι καλύτερη πλην της Δαδιάς, στον Έβρο όπου υπάρχει το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στον Έβρο επιχειρούν 295 πυροσβέστες με 16 πεζοπόρα τμήματα και 85 οχήματα ενώ από αέρος, συνδράμουν 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Σε ποιες περιοχές υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται σήμερα Παρασκευή 25 Αυγούστου για δύο περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr).

Ειδικότερα, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται σήμερα για τις περιοχές:

  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)
  •  Περιφέρεια Αττικής
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top