Δραματικές ώρες στην Πάρνηθα: Σπίτια στις φλόγες, εκκενώθηκαν οικισμοί

Εφιάλτης δίχως τέλος - Το Star στα μέτωπα της φωτιάς

Πύρινος εφιάλτης στην  Αγία Παρασκευή Μενιδίου - Ρεπορτάζ Βαγγέλης Γκούμας / Έκτακτη ενημερωτική εκπομπή Star

Δίχως τέλος είναι ο εφιάλτης στην Πάρνηθα όπου η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη. Κόβουν την ανάσα οι εικόνες που μετέδωσαν από την πύρινη λαίλαπα ο Βαγγέλης Γκούμας, ο Αλέξανδρος Γύγος και ο Γιάννης Σωτηρόπουλος στην έκτακτη ενημερωτική εκπομπή του Star.

Φωτιά Πάρνηθα: Εκκενώνεται η δομή μεταναστών στην Αμυγδαλέζα

Εικόνες καταστροφής στην Αγία Παρασκευή Μενιδίου, όπου οι φλόγες κατακαίνε τα πάντα. Όπου και να γυρίσει η κάμερα υπάρχουν καμένα. Σπίτια, αυτοκίνητα, περιουσίες.

Δίχως τέλος είναι ο εφιάλτης στην Πάρνηθα όπου η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη

Εφιάλτης στην Αγία Παρασκευή Μενιδίου με σπίτια να παραδίδονται στις φλόγες / Έκτακτη ενημερωτική εκπομπή Star

Φωτιά Πάρνηθα: Εκκενώνονται τρεις οικισμοί, καίγονται σπίτια

Οι φλόγες έφθασαν ακόμη και στη  Μονή Αγίας Παρασκευής. Μοναχές επιβιβάζονται σε αυτοκίνητα για να φύγουν μακριά από το πύρινο μέτωπο ενώ απομακρύνθηκαν και οι φιάλες υγραερίου μέσα από το μοναστήρι.

Οι φλόγες κατευθύνθηκαν ακόμη και στη  Μονή Αγίας Παρασκευής. Μοναχές επιβιβάζονται σε αυτοκίνητα για να φύγουν μακριά από το πύρινο μέτωπο ενώ απομάκρυναν και τις φιάλες υγραερίου μέσα από το μοναστήρι.

Οι φλόγες κατευθύνθηκαν ακόμη και στη  Μονή Αγίας Παρασκευής. Μοναχές επιβιβάζονται σε αυτοκίνητα για να φύγουν μακριά από το πύρινο μέτωπο ενώ απομάκρυναν και τις φιάλες υγραερίου μέσα από το μοναστήρι.

Οι φλόγες έφθασαν και στη Μονή Αγίας Παρασκευής / Έκτακτη ενημερωτική εκπομπή Star

Ο μεγάλος φόβος όμως είναι αν υπάρχουν εγκλωβισμένοι στα σπίτια, με τους αστυνομικούς μαζί με εθελοντές να πηγαίνουν πόρτα πόρτα για να διαπιστώσουν αν έχουν μείνει πίσω άνθρωποι που δεν πρόλαβαν ή δεν μπορούσαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Ο Αλέξανδρος Γύγος κατέγραψε τραγικές εικόνες και στη θέση Καζανάς Αχαρνών.

Αρκετά σπίτια έχουν καταστραφεί ενώ ακούγονται συνεχείς εκρήξεις από φιάλες υγραερίου.

 Δίχως τέλος είναι ο εφιάλτης στην Πάρνηθα όπου η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη

Οι κάτοικοι που έμειναν πίσω με την ελπίδα να σώσουν ό,τι μπορούν, προσπαθούν με όσα μέσα διαθέτουν - με κλαδιά, λάστιχα και κουβάδες- να σβήσουν μικροεστίες.

Στην περιοχή επιχειρούν εναέρια μέσα που κάνουν στοχευμένες ρίψεις, φαίνεται όμως να μην είναι επαρκείς για την αναχαίτιση της φωτιάς.

Το ρεπορτάζ του Αλέξανδρου Γύγου από τον Καζανά / Έκτακτη ενημερωτική εκπομπή Star

Αποκαρδιωτική είναι και η εικόνα στους πρόποδες της Πάρνηθας στη θέση Γκατζανά όπου βρέθηκε με την κάμερα του Star ο Γιάννης Σωτηρόπουλος.

Η φωτιά πέρασε με ταχύτητα στην περιοχή και σύμφωνα με μια πρώτη αποτίμηση έχουν καταστραφεί δεκάδες σπίτια.

Δίχως τέλος είναι ο εφιάλτης στην Πάρνηθα όπου η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη.

 Σύμφωνα με μια πρώτη αποτίμηση έχουν καταστραφεί δεκάδες σπίτια στη θέση θέση Γκατζανά στους πρόποδες της Πάρνηθας / Έκτακτη ενημερωτική εκπομπή Star

 

Πύρινη κόλαση στους πρόποδες της Πάρνηθας / Το ρεπορτάζ του Γιάννη Σωτηρόπουλου για την έκτακτη ενημερωτική εκπομπή του Star

Οι κάτοικοι δίνουν σκληρή μάχη για να σώσουν τα σπίτια τους όμως η μάχη είναι άνιση. Όπως λένε είναι η τέταρτη συνεχόμενη χρονιά που στην περιοχή εκδηλώνονται πυρκαγιές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top