Ιός του Δυτικού Νείλου: Πότε αναμένεται κορύφωση των κρουσμάτων

Ο ΕΟΔΥ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου

To πρώτο κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου εμφανίστηκε στις Σέρρες - ΣΚΑΪ

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι επιστήμονες, που προειδοποιούν ότι στα μέσα Αυγούστου αναμένεται κορύφωση των κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου

Ιός Δυτικού Νείλου: Σε κρίσιμη κατάσταση μια 72χρονη στη Λάρισα

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Δημήτρης Παρασκευής τόνισε πως ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείξουν οι ευπαθείς ομάδες, όπως οι ανοσοκατασταλμένοι, άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και ανθρώπους με χρόνια νοσήματα. 

«Δε χρειάζεται ιδιαίτερη ανησυχία, αλλά έχει σημασία να λαμβάνουμε τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα, όπως να χρησιμοποιούμε εντομοαπωθητικά, να χρησιμοποιούμε κατάλληλες σίτες προστασίας. Αν τυχόν έχουμε κήπους, να προσέχουμε ώστε να μην υπάρχουν στάσιμα ύδατα και να χρησιμοποιούμε, σε τυχόν αποχετεύσεις που μπορεί να υπάρχουν τέτοιου είδους καταστάσεις, ειδικές σίτες έτσι ώστε να αποφεύγεται η κυκλοφορία των κουνουπιών, των διαβιβαστών που μπορεί να προκαλέσουν διασπορά του νοσήματος. Γενικά για τον γενικό πληθυσμό δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανησυχία, αρκεί να έχουμε στο μυαλό μας τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα».

Ιός Δυτικού Νείλου: Σε ποιες περιοχές εντοπίζονται τα νέα κρούσματα 

Ιός του Δυτικού Νείλου: Ποια είναι τα συμπτώματα

Ως προς τα συμπτώματα ο κ. Παρασκευής ανέφερε ότι σε ένα μικρό ποσοστό περίπου 20%, θα εμφανιστούν ήπια συμπτώματα όπως πυρετός, κόπωση, διάρροιες.

Ιός Δυτικού Νείλου: Καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα στη χώρα μας για φέτος

«Βέβαια δεν είναι δεδομένο ότι θα εμφανιστούν όλα τα συμπτώματα, αλλά κάποια από αυτά. Αν τυχόν εμφανιστούν κάποια συμπτώματα, μπορούμε να αναζητήσουμε ιατρική βοήθεια και συμβουλή από τον οικογενειακό γιατρό».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top