Λάρισα: Τι έδειξε το ιατροδικαστικό πόρισμα για τον θάνατο του 20χρονου

Ο αστυνομικός φέρεται να μη σημάδεψε τον 20χρονο Σύρο

Λάρισα: Το ιατροδικαστικό πόρισμα για τον θάνατο του 20χρονου Σύρου μετά από καταδίωξη / Βίντεο από ΕΡΤ

Η βολή που έπληξε θανάσιμα στα πλευρά τον 20χρονο Σύρο μετά από καταδίωξη στο Μοσχοχώρι Λάρισας, δεν ήταν ευθεία αλλά υπό γωνία και προήλθε από απόσταση μεγαλύτερη του 1,5 μέτρου, αναφέρει η ιατροδικαστική έκθεση για το περιστατικό.

Λάρισα: Αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε 20χρονο

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, η σφαίρα από το όπλο του 45χρονου αστυνομικού, προκάλεσε θωρακικά τραύματα, ρήξη πνευμόνων και ο 20χρονος πέθανε από εσωτερική αιμορραγία, λίγη ώρα μετά τον πυροβολισμό, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, μετά την αυτοψία και την ιατροδικαστική έκθεση, τα ευρήματα συνάδουν με τον ισχυρισμό του 45χρονου αστυνομικού ότι δεν σημάδεψε τον 20χρονο και ότι δεν είχε πρόθεση να τον σκοτώσει.

ΕΛΑΣ για καταδίωξη με νεκρό στη Λάρισα: Διερευνώνται οι συνθήκες

Τις επόμενες ημέρες, το σύνολο του προανακριτικού υλικού θα διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα, ο οποίος καλείται να αποφασίσει αν θα ασκήσει δίωξη στον 45χρονο αστυνομικό και με ποια κατηγορία.

Λάρισα: To χρονικό της μοιραίας καταδίωξης

Ο 20χρονος είχε κλέψει μαζί με άλλα δύο άτομα ένα φορτηγό 4Χ4 από το Γαλάτσι Αττικής. Το έθεσαν σε λειτουργία και εξαφανίστηκαν, όμως ο ιδιοκτήτης του οχήματος είδε μέσα από το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης χρεώσεων τις κινήσεις του.

Λάρισα: Αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε 20χρονο

Το αγροτικό που είχε κλαπεί από το Γαλάτσι - Eurokinissi

Ενημερώθηκε η αστυνομία και αστυνομικοί που βρίσκονταν στην Εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης έκαναν σήμα στον οδηγό του αγροτικού να σταματήσει. Εκείνος δεν υπάκουσε και άρχισαν να τον καταδιώκουν. 

Περνώντας τη Λάρισα, ο οδηγός του οχήματος βγήκε από την εθνική και έκανε αναστροφή, μπαίνοντας μετά από λίγο ξανά στην ΠΑΘΕ, στο ρεύμα προς Αθήνα. Μετά τη Λάρισα βγήκε πάλι από τον αυτοκινητόδρομο επιλέγοντας το επαρχιακό οδικό δίκτυο και έχοντας από πίσω του περιπολικά που τον καταδίωκαν.

Στη διάρκεια της καταδίωξης ο 20χρονος βρέθηκε στον οικισμό του Μοσχοχωρίου, όπου αφού προσέκρουσε σε τοίχο οικίας, επιχείρησε να διαφύγει πεζός και στη συνέχεια δέχθηκε βολή που τον έπληξε θανάσιμα στα πλευρά.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top