Λαύριο: Επιχείρηση της ΕΛΑΣ για την εκκένωση υπό κατάληψη κτιρίου

Στο κτίριο διέμεναν Κούρδοι πρόσφυγες

Επιχείρηση της ΕΛΑΣ για την εκκένωση υπο κατάληψη κτιρίου στο Λαύριο

Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση του κτιρίου που διέμεναν Κούρδοι πρόσφυγες στο Λαύριο, πραγματοποιήθηκε σήμερα, από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής με τη συμμετοχή αστυνομικών διαφόρων Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Λαύριο: Φωτιά κοντά σε κατοικημένη περιοχή - Βρέθηκαν στοιχεία εμπρησμού

Η επιχείρηση ξεκίνησε νωρίς το πρωί και ολοκληρώθηκε γύρω στις 07:00. Όπως επισημαίνεται από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, το κτίριο είχε παραχωρηθεί και λειτουργούσε από το 1947 αρχικά νόμιμα αλλά τα τελευταία χρόνια τελούσε υπό κατάληψη.

Ολοκληρώθηκε αστυνομική επιχείρηση της Αστυνομίας που ξεκίνησε νωρίς σήμερα το πρωί, για την εκκένωση κτιρίου του δήμου Λαυρεωτικής

Επιχείρηση της Αστυνομίας για την εκκένωση υπο κατάληψη κτιρίου στο Λαύριο / Φωτογραφία: ΕΛΑΣ

Συνολικά 53 άτομα -26 άνδρες, 8 γυναίκες και 19 παιδιά- μεταφέρθηκαν σε δομή του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου στα Οινόφυτα.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, η εκκένωση του κτιρίου πραγματοποιήθηκε σε κλίμα ηρεμίας και χωρίς να προβληθεί αντίσταση, με στόχο την εξασφάλιση καλύτερων συνθηκών διαβίωσης των ατόμων καθώς το συγκεκριμένο κτίριο ήταν ακατάλληλο για διαμονή.

Ολοκληρώθηκε αστυνομική επιχείρηση της Αστυνομίας που ξεκίνησε νωρίς σήμερα το πρωί, για την εκκένωση κτιρίου του δήμου Λαυρεωτικής

Συνολικά 53 άτομα -26 άνδρες, 8 γυναίκες και 19 παιδιά- μεταφέρθηκαν σε δομή του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου / Φωτογραφία: ΕΛΑΣ

Εργατικό δυστύχημα στο Λαύριο - Νεκρός 45χρονος δύτης

Με το πέρας της επιχείρησης το κτίριο αποδόθηκε στον δήμαρχο του Δήμου Λαυρεωτικής, καθώς τον Απρίλιο του 2023 με τροπολογία της κυβέρνησης η εν λόγω έκταση παραχωρήθηκε από το Δημόσιο στον Δήμο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top