Πανελλήνιες 2023: Πώς έγραψαν οι υποψήφιοι και πώς θα κινηθούν οι βάσεις

Με sms ενημερώθηκαν για τους βαθμούς 3 στους 4 υποψηφίους

Τέλος της πρώτης μεγάλης αγωνίας των υποψηφίων των φετινών πανελληνίων, καθώς ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων. 

Ο Γιάννης Ντούνος από τα Φιλιατρά συγκέντρωσε 19.180 μόρια και αρίστευσε

Νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης αναρτήθηκαν σε σχολεία, αλλά και ηλεκτρονικά, οι βαθμολογίες και τώρα όλοι περιμένουν την ανακοίνωση των βάσεων τέλη Ιουλίου. 

8+1 συμβουλές για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού

Πώς έγραψαν, όμως, φέτος οι υποψήφιοι των πανελληνίων; Στα Μαθηματικά προσανατολισμού το 71% έγραψε κάτω απο τη βάση, στη Φυσική το ποσοστό που έγραψε κάτω από 10 είναι 40%, ενώ στα Αρχαία άριστα έγραψε μόνο το 5%.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, φέτος αναμένονται αυξομειώσεις στις βάσεις, οι οποίες θα διαμορφωθούν όχι τόσο από το πώς έγραψαν οι υποψήφιοι, αλλά από τη ζήτηση που θα έχει κάθε σχολή.

Πανελλήνιες 2023: Με SMS ενημερώθηκαν για τις βαθμολογίες οι υποψήφιοι

Για τρίτη χρονιά τα SMS με τις βαθμολογίες των πανελλαδικών εξετάσεων στάλθηκαν στα κινητά των υποψηφίων που είχαν υποβάλει σχετικό αίτημα. Τα υπουργεία Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού και Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοινώνουν ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία αποστολής και σχεδόν 3 στους 4 υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων από ΓΕΛ και ΕΠΑΛ έλαβαν τη βαθμολογία τους με μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο.

Ειδικότερα, χρήση της δυνατότητας ενημέρωσης με SMS έκαναν 63.844 υποψήφιοι από τους 88.570 που συνολικά συμμετείχαν έστω και σε ένα πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα (ποσοστό 72,08%). Τα μηνύματα εστάλησαν και παραδόθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά, παράλληλα με την ανάρτηση των αποτελεσμάτων στις σχολικές μονάδες και στην εφαρμογή results.it.minedu.gov.gr.

Η δυνατότητα ενημέρωσης μέσω γραπτού μηνύματος SMS εξασφαλίσθηκε πρώτη φορά το 2021, μέσω ειδικής εφαρμογής του Υπουργείου Παιδείας, smsresults.minedu.gov.gr στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη Δημόσιας Διοίκησης gov.gr. Η εφαρμογή αναπτύχθηκε από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας - ΕΔΥΤΕ Α.Ε. (GRNET), Φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Ψηφιακών Συστημάτων, Υποδομών και Εξετάσεων του Παιδείας, στο πλαίσιο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Εκπαίδευσης

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top