Πανελλήνιες 2023: Χρήσιμες συμβουλές στους μαθητές για την ώρα της εξέτασης

Τι πρέπει να έχουν μαζί τους οι υποψήφιοι και τι να προσέξουν στην εξέταση

Όλα όσα είπε η Έφη Ριζά, φιλόλογος και διευθύντρια του φροντιστηριακού οργανισμού Σπουδή

Πρεμιέρα έκαναν σήμερα 01/06 οι Πανελλήνιες εξετάσεις στα ΕΠΑΛ, ενώ αύριο ρίχνονται στη μάχη οι υποψήφιοι των ΓΕΛ

Το star.gr επικοινώνησε με τη διευθύντρια του φροντιστηριακού οργανισμού Σπουδή, Έφη Ριζά, η οποία έδωσε χρήσιμες συμβουλές στους μαθητές για την ώρα της εξέτασης.

  • Πριν ξεκινήσετε κάθε μέρα από το σπίτι σας βεβαιωθείτε ότι έχετε μαζί σας όλα τα απαραίτητα έγγραφα, με βάση την ενημέρωση που σας έχει γίνει από το σχολείο σας.
  • Προμηθευτείτε για να έχετε μαζί σας δύο μπλε στυλό, ένα μολύβι, μία γόμα και μία ξύστρα. Καλό είναι να χρησιμοποιείτε μολύβι στις τελευταίες σελίδες του τετραδίου, οι οποίες θα λειτουργούν ως πρόχειρο, ώστε να μπορείτε να σβήσετε αν στην πορεία χρειαστείτε και αυτές τις σελίδες. Έξτρα σελίδες στις Πανελλαδικές Εξετάσεις δεν παρέχονται.

Πανελλήνιες εξετάσεις

Χρήσιμες συμβουλές στους μαθητές για την ώρα της εξέτασης από την Έφη Ριζά- eurokinissi
  • Να έχετε μαζί σας το ρολόι σας και να το συμβουλεύεστε ώστε να μην σας ξεφύγει ο χρόνος. Η χρήση κινητού τηλεφώνου δεν επιτρέπεται ούτε και η χρήση smartwatch.
  • Η εξέταση διαρκεί 3 ώρες. Φροντίζετε να τις εκμεταλλευτείτε στο σύνολό τους. 
  • Πριν απαντήσετε σε οποιοδήποτε ερώτημα διαβάζετε προσεκτικά τη διατύπωσή του για να καταλάβετε με σαφήνεια τι ζητάει, ώστε να επικεντρώσετε το ενδιαφέρον σας στο ακριβές ζητούμενο κάθε φορά.

Πανελλήνιες 2023: 8+1 οδηγίες για τους υποψήφιους πριν από τις εξετάσεις

  • Ο χρόνος που έχετε στη διάθεσή  σας στις Πανελλαδικές Εξετάσεις για να απαντήσετε ένα ζητούμενο, είναι συνάρτηση των μονάδων που το συνοδεύουν. 
  • Μην θεωρείτε θέμα προσωπικού κύρους να απαντήσετε οπωσδήποτε ένα δύσκολο ζητούμενο, γιατί ενδεχομένως να χάσετε πολύτιμες μονάδες από εύκολα ζητούμενα, που δεν θα προλάβετε να τα απαντήσετε.
  • Μην εγκλωβίζετε τη σκέψη σας σε ένα ζητούμενο, μία ερώτηση ή μία άσκηση, ειδικά μάλιστα όταν είναι μικρής βαθμολογικής αξίας. Αν δυσκολεύεστε προχωρήστε στο επόμενο θέμα.
  • Γράψτε πρώτα όσα ξέρετε σίγουρα και αφήστε για το τέλος όσα σας δυσκολεύουν, ώστε να μπορείτε να τα σκεφθείτε με άνεση.

μαθητές δίνουν πανελλήνιες εξετάσεις

Πριν ξεκινήσουν οι υποψήφιοι κάθε μέρα από το σπίτι τους, να βεβαιωθούν ότι έχουν μαζί τους όλα τα απαραίτητα έγγραφα - eurokinissi
  • Αν δε γνωρίζετε την απάντηση μιας ερώτησης ή δεν είστε βέβαιοι για αυτή, κρατήστε σημειώσεις στο Πρόχειρο, μη βιάζεστε να γράψετε στο καθαρό, αλλά προχωρήστε στην επόμενη ερώτηση για να μη χάνετε πολύτιμο χρόνο.
  • Πριν παραδώσετε το γραπτό σας συμβουλευτείτε τη φωτοτυπία με τα Θέματα, αλλά και το Πρόχειρό σας και βεβαιωθείτε ότι απαντήσατε όλα τα ερωτήματα και ότι περάσατε στο Καλό ό,τι είχατε σημειώσει στο Πρόχειρο.
  • Μην ξεχνάτε ότι σε κάθε μάθημα σημασία δεν έχει μόνο τι γράφουμε, αλλά και το πώς το γράφουμε. Προσπαθήστε να έχετε μια καλή εικόνα στο γραπτό σας, ώστε να είναι ευανάγνωστο. Διευκολύνοντας τον διορθωτή τον οδηγείτε να είναι ευνοϊκός απέναντί σας. 
  • Φροντίστε να έχετε 10΄ λεπτά στη διάθεσή σας, στο τέλος της εξέτασης, για ένα συνολικό επανέλεγχο του γραπτού σας.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top