Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τον 17χρονο που κατήγγειλε ομαδικό βιασμό

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία Ανηλίκων

Γ. Κοκοσάλης, δικηγόρος 17χρονου: Είχε καταγγείλει ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού και μπήκε στην απομόνωση – Οι βιασμοί ακολούθησαν / Βίντεο από ΕΡΤ

Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τα αδικήματα του βιασμού και κακοποίησης κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή σε βάρος του 17χρονου από την Κρήτη, ο οποίος κατήγγειλε τα όσα έζησε στο ειδικό κατάστημα κράτησης νέων Κασσαβέτειας, παρήγγειλε η εισαγγελέας Ανηλίκων Βόλου.

Κρήτη: «Μαμά, με βίαζαν πέντε άτομα κάθε βράδυ στο κελί»

Εξάλλου χθες, ο γενικός γραμματέας Αντιεγκληματικής Πολιτικής παρήγγειλε ένορκη διοικητική εξέταση για την υπόθεση.

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία Ανηλίκων για τον 17χρονο από την Κρήτη

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία Ανηλίκων Βόλου για τον 17χρονο από την Κρήτη / cretalive.gr

«Είχε καταγγείλει ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού και μπήκε στην απομόνωση - Οι βιασμοί ακολούθησαν»

«Η οικογένεια αποφάσισε με σθένος και θάρρος να δημοσιοποιήσει αυτό το περιστατικό διότι θέλει να είναι η τελευταία οικογένεια που υφίσταται τέτοιου είδους έκνομες δραστηριότητες εις βάρος του παιδιού της» δήλωσε στην ΕΡΤ ο Γιώργος Κοκοσάλης, δικηγόρος της οικογένειας του 17χρονου που κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα κακοποίησης στο Σωφρονιστικό Κατάστημα της Κασσαβέτειας στον Βόλο.

«Είχε τολμήσει και είχε καταγγείλει ότι είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού από την ίδια ομάδα των πέντε, όπως την κατονομάζει το παιδί πολύ αθώα στην κατάθεσή του. Το αποτέλεσμα είναι ότι οδηγήθηκε στην απομόνωση. Μετά άρχισε να δέχεται καθημερινή ψυχολογική και σεξουαλική βία, δηλαδή τον βιασμό που κατ’ εξακολούθηση υπέστη από αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι κατά δήλωσή τους είναι ανήλικοι», πρόσθεσε ο δικηγόρος του 17χρονου.

Μιλώντας για την υπόθεση που προκάλεσε την παρέμβαση των Αρχών, ο κ. Κοκοσάλης τόνισε ότι θα πρέπει να αλλάξουν οι συνθήκες στα καταστήματα κράτησης νέων.

«Δεν μιλάμε για σωφρονιστικό κατάστημα, δε μιλάμε για φυλακή, μιλάμε για ειδικό κατάστημα κράτησης νέων. Ο λειτουργικός του προορισμός δεν είναι ούτε σωφρονισμός ούτε η τιμωρία», πρόσθεσε ο νομικός που αποκάλυψε ότι ο πελάτης του είχε βρεθεί στο κατάστημα κράτησης νέων γιατί είχε απασχολήσει τις Αρχές για παραβίαση της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας.

«Θεώρησε η οικογένεια σωστό να υπάρξει πράγματι μια οριοθέτησή του» είπε, εξηγώντας ότι το στενό του οικογενειακό περιβάλλον θεωρούσε ότι θα συνετιστεί με αυτόν τον τρόπο και πως οι δομές και οι θεσμοί λειτουργούν με διαφορετικό τρόπο.

«Αποδείχτηκε εκ του αποτελέσματος αποθήκη ψυχών» ανέφερε για το Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων στον Βόλο όπου ο 17χρονος οδηγήθηκε μετά από απόφαση της ανακρίτριας.

«Μπήκε στο κατάστημα αυτό από τον Σεπτέμβριο του 2022 και απελύθη με βούλευμα του Συμβουλίου Ηρακλείου Πλημμελειοδικών στις 19 Μαρτίου, οπότε και άμεσα έκανε την καταγγελία τόσο στη μητέρα του όσο και στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου», όπως τόνισε.

Χανιά: Χτύπησε με μπουκάλι στο κεφάλι την 19χρονη έγκυο σύντροφό του

Κακοποίηση εντός του σωφρονιστικού καταστήματος

Ο κ. Κοκοσάλης αμφισβήτησε ότι οι αλλοδαποί δράστες του ομαδικού βιασμού είναι ανήλικοι υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να επαληθευθεί η ακριβής τους ηλικία εξαιτίας των χωρών που προέρχονται.

Μεταφέροντας στην εκπομπή της ΕΡΤ τα όσα φέρεται να βίωσε ο 17χρονος, δήλωσε ότι «από το πρώτο λεπτό που μπήκε άρχισαν οι ασκήσεις των κυριαρχικών σχέσεων. Τον ξυλοκόπησαν άγρια, του έπαιρναν τα χρήματά του και τον έδερναν».

Και όπως είπε, «όταν το παιδί υπέστη έναν σοβαρότατο ξυλοδαρμό και το διαπίστωσαν φύλακες, αναγκαστικά κατήγγειλε το τι του έγινε».

Έκτοτε «άρχισε η καθημερινή, ψυχολογική, λεκτική και σωματική βία, την οποία υπομονετικά ο νεαρός υπέμενε καθ' όλη τη διάρκεια της κράτησής του, διότι ήξερε ότι αν την καταγγείλει οι συνέπειες θα ήταν σαφώς επώδυνες».

Εξιστορώντας τα μαρτύρια που πέρασε το ανήλικο αγόρι ο νομικός εκπρόσωπός του υποστήριξε ότι το τελευταίο δίμηνο προ της αποφυλάκισης του «υπέστη κατ' εξακολούθηση βιασμούς τους οποίους εκμυστηρεύτηκε στη μητέρα του. Κατέθεσε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου παρουσία ειδικού παιδοψυχολόγου, εξετάστηκε από ειδικό παιδοψυχίατρο και από ιατροδικαστή» ενώ πλέον η προανάκριση είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Κάνοντας λόγο για ιδιαίτερα άγριο περιστατικό βιασμού, ο δικηγόρος τόνισε ότι «τόσα χρόνια εμπειρίας δεν έχω ακούσει τέτοια πρωτόγνωρη υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης, ειδικά εντός καταστημάτων κράτησης. Τον λόγο τώρα έχει η Δικαιοσύνη».

«Είμαι σίγουρος ότι θα βγουν όλα στο φως και το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκαλο, ότι θα τιμωρηθούν όλοι οι υπαίτιοι, είτε αυτοί που έπραξαν είτε αυτοί που παρέλειψαν να πράξουν», πρόσθεσε.

Η καταγγελία του 17χρονου από την Κρήτη

Όσα έχουν δει το φως τη δημοσιότητας για την κόλαση που έζησε ο 17χρονος στο κέντρο κράτησης, προκαλούν ανατριχίλα και αποτροπιασμό.

«Με βίαζαν πέντε άτομα σχεδόν κάθε βράδυ για περίπου 15 ημέρες μέχρι που αποφυλακίστηκα» κατήγγειλε ο 17χρονος μιλώντας στο cretalive.gr.

Καταγγέλλει επίσης ότι η ομάδα των πέντε ατόμων, τους οποίους και κατονομάζει, είχε κακοποιήσει σεξουαλικά και άλλο παιδί στις φυλακές.

Στις 20 Μαρτίου, τρεις ημέρες αφ’ ότου αποφυλακίστηκε από το ειδικό κατάστημα κράτησης, η μητέρα μετέβη στην Ασφάλεια Ηρακλείου για να καταγγείλει όσα της είχε εκμυστηρευτεί ο γιος της, μέσα στο αυτοκίνητο, λίγη ώρα μετά την αποφυλάκιση του.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top