'Ερευνα για την καταγγελία του 17χρονου - «Έρχονταν και οι 5 στο κελί μου»

Πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση για όσα ισχυρίζεται ο 17χρονος

Απόλυτη φρίκη με ομαδικούς βιασμούς και ξυλοδαρμούς - Η καταγγελία 17χρονου πρώην έγκλειστου για τα όσα φέρεται να βίωσε σε ειδικό κατάστημα κράτησης ανηλίκων / Βίντεο από MEGA

Την άμεση αντίδραση του Γενικού Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής Κωνσταντίνου Παπαθανασίου, προκάλεσε η σοκαριστική καταγγελία 17χρονου από την Κρήτη ότι έπεσε θύμα ομαδικών βιασμών σε κατάστημα κράτησης ανηλίκων. Ο 17χρονος καταγγέλλει πως υπέμεινε μέσα στο κελί του μόνος και αβοήθητος σεξουαλική κακοποίηση από «κλίκα» πέντε δραστών.

Φρίκη στην Κρήτη: «Μαμά, με βίαζαν πέντε άτομα κάθε βράδυ στο κελί»

Ξεκινά έρευνα για την καταγγελία σοκ στην Κρήτη

Με εντολή του Γενικού Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής ξεκινά έρευνα για την καταγγελία σοκ του 17χρονου / cretalive.gr

Όπως ανακοινώθηκε, ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής έδωσε εντολή για άμεση πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση προς την αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών, προκειμένου να αποδοθούν ενδεχόμενες ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες.

«Αποτελεί προτεραιότητα των αρμόδιων οργάνων της Πολιτείας η εις βάθος διερεύνηση καταγγελιών που προσβάλλουν το Κράτος Δικαίου και η απαρέγκλιτη εφαρμογή των νόμων κατά παντός υπευθύνου» αναφέρει στην ανακοίνωση του ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Η ανακοίνωση:

«Αναφορικά με δημοσιεύματα του τύπου που έλαβαν χώρα σήμερα 4 Μαΐου 2023, σχετικά με καταγγελία δεκαεπτάχρονου ημεδαπού προς την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου Κρήτης, η οποία αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια κράτησής του σε Ειδικό Σωφρονιστικό Κατάστημα Νέων υπέστη σεξουαλική και σωματική κακοποίηση, ενημερώνουμε ότι ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Κωνσταντίνος Παπαθανασίου διέταξε άμεση πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση προς την αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών, προκειμένου να αποδοθούν ενδεχόμενες ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες.

Αποτελεί προτεραιότητα των αρμόδιων οργάνων της Πολιτείας η εις βάθος διερεύνηση καταγγελιών που προσβάλλουν το Κράτος Δικαίου και η απαρέγκλιτη εφαρμογή των νόμων κατά παντός υπευθύνου».

Κρήτη:«Έζησα τις χειρότερες στιγμές της ζωής μου»

Η καταγγελία, σύμφωνα με το cretalive.gr, έγινε στις 20 Μαρτίου, τρεις ημέρες μετά την αποφυλάκιση του παιδιού από το ειδικό κατάστημα κράτησης και αφού είχε εκμυστηρευτεί στη μητέρα του τι είχε περάσει.

Το αγόρι κλήθηκε να δώσει κατάθεση παρουσία ψυχολόγου, ενώ εξετάστηκε από ιατροδικαστή, όπως προβλέπεται από τη διαδικασία. 

Αποτροπιασμό προκαλούν όσα κατήγγειλε ο 17χρονος / cretalive.gr

Ο εγκλεισμός του σε κατάστημα νέων είχε κριθεί αναγκαίος περισσότερο για λόγους σωφρονισμού και αναμόρφωσης μετά από σοβαρό ενδοοικογενειακό επεισόδιο με τη μεγαλύτερη αδερφή του.

Για τη μητέρα ήταν μία βασανιστική απόφαση στην οποία συναίνεσε με βαριά καρδιά. Είχε πειστεί όμως ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή αυτό θα γινόταν μόνο για καλό. Άλλωστε, θα είχαν καθημερινή επικοινωνία με τον γιο της.

«Έζησα τις χειρότερες στιγμές της ζωής μου», είπε ο ανήλικος, ο οποίος πρόσθεσε ότι έπεφτε να κοιμηθεί και δεν ήξερε αν θα ξημερωθεί. «Είχαν κατσαβίδια και μαχαίρια που φτιάχνουν μόνοι τους και φοβόμουν τα βράδια μη με σκοτώσουν».

«Με βίαζαν πέντε άτομα σχεδόν κάθε βράδυ για περίπου 15 ημέρες μέχρι που αποφυλακίστηκα. Ερχόντουσαν όλοι μαζί. Ο ένας τελείωνε, ο άλλος ξεκινούσε», αποκάλυψε το αγόρι στην κάμερα, για τα όσα εφιαλτικά έζησε.

Κατήγγειλε ακόμα ότι η ομάδα των πέντε δραστών, τους οποίους κατονόμασε έναν προς έναν, είχε κακοποιήσει σεξουαλικά και άλλο παιδί στο χώρο του μπάνιου.

Σύμφωνα με τη μητέρα του 17χρονου φερόμενου θύματος, οι δύο δράστες είναι από το Αφγανιστάν, δύο από το Πακιστάν και ο πέμπτος από τη Συρία.

Κρήτη: Το καψόνι της υποδοχής

Από την  πρώτη μέρα που μπήκε μέσα, του έκλεψαν τα ρούχα και τον εξανάγκασαν να παίξει ξύλο με συγκρατούμενο του. Ήταν το απαραίτητο τελετουργικό «υποδοχής». Το αναπόφευκτο καψόνι του νεοεισερχόμενου. «Αν δεν το έκανα, θα έπεφταν πάνω μου 20 άτομα να με χτυπούν με μπουνιές και κλωτσιές».

Απογοητευμένος και τρομαγμένος επικοινώνησε τηλεφωνικά με συγγενικό του πρόσωπο, όμως το περιεχόμενο της συνομιλίας έγινε  αντιληπτό από άλλους ανηλίκους και έτσι ξυλοκοπήθηκε εκ νέου για …συμμόρφωση.

Ζήτησε, όπως λέει, από τη δεύτερη μέρα να μεταφερθεί σε πτέρυγα προστασίας. Διέρρευσε στη φυλακή και δέχθηκε νέο ξυλοδαρμό.  «Τέσσερα άτομα με έριξαν στο πάτωμα και αρχίσαν να με χτυπούν με κλωτσιές και μπουνιές. Με πατούσαν κάτω».

Υπήρξε επεισόδιο σε βάρος του τόσο σοβαρό που χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Οι γονείς του ενημερώθηκαν για τον βάναυσο ξυλοδαρμό του κατόπιν δικής τους επιμονής καθώς το παιδί είχε να επικοινωνήσει μαζί τους τρεις ημέρες και είχαν αρχίσει να ανησυχούν.

Το αποκορύφωμα ήταν οι αποκαλύψεις για τους συνεχείς βιασμούς, που όπως καταγγέλλει, υπέμεινε μέσα στο κελί του από την «κλίκα» των πέντε. Μόνος και αβοήθητος.

Η μητέρα του 17χρονου ζητά την παραδειγματική τιμωρία των ατόμων που κακοποίησαν τον γιο της, ενώ εξαπολύει «πυρά» και σε εκείνους που δεν τον προστάτευσαν ως όφειλαν, ηθικά και θεσμικά. Και ο ανήλικος όμως ζητά να τιμωρηθούν για όσα έκαναν σε εκείνον αλλά και σε άλλα παιδιά. 

 

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top