«Άξιον Εστί»: Ουρές στη Μητρόπολη για την ιερή εικόνα της Παναγίας

Στην Αθήνα το σημαντικότερο κειμήλιο του Αγίου Όρους

Κοσμοσυρροή για το προσκύνημα του ιερού κειμηλίου «Άξιον Εστί» στη Μητρόπολη Αθηνών - Μοναδική ευκαιρία για τις γυναίκες που μπορούν να αντικρίσουν από κοντά και και να προσκυνήσουν την εικόνα / Βίντεο από ΣΚΑΪ

Πλήθος πιστών συρρέει στη Μητρόπολη Αθηνών από νωρίς το πρωί προκειμένου να προσκυνήσουν την ιερή εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί».

Άξιον Εστί: Σε λαϊκό προσκύνημα στην Αθήνα η εικόνα από το Άγιον Όρος

Το ενδιαφέρον του κόσμου είναι πολύ μεγάλο και η προσέλευση από όλη την Ελλάδα συγκινητική.

Ειδικά για τις γυναίκες που δεν μπορούν να επισκεφθούν το Άγιο Όρος, είναι μια μεγάλη ευκαιρία να προσκυνήσουν το ιερό κειμήλιο.

Άξιον Εστί: Oυρές και συγκίνηση για το προσκύνημα της εικόνας της Παναγίας

Κοσμοσυρροή για το προσκύνημα του ιερού κειμηλίου «Άξιον Εστί» στη Μητρόπολη Αθηνών / Intime

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, κάθε 10 λεπτά μπαίνουν στη Μητρόπολη Αθηνών από 30 άτομα για να προσκυνήσουν το «Άξιον Έστι».

Η αναμονή υπολογίζεται περίπου στα 15 λεπτά, ενώ από τις απογευματινές ώρες εκτιμάται ότι θα απαιτείται περίπου μισή ώρα μέχρι κάποιος να εισέλθει στη Μητρόπολη και να προσκυνήσει την ιερά εικόνα.

Άξιον Εστί: Oυρές και συγκίνηση για το προσκύνημα της εικόνας της Παναγίας

Άξιον Εστί: Oυρές και συγκίνηση για το προσκύνημα της εικόνας της Παναγίας

Η αναμονή υπολογίζεται περίπου στα 15 λεπτά, ενώ από τις απογευματινές ώρες εκτιμάται ότι θα θα απαιτείται περίπου μισή ώρα μέχρι κάποιος να εισέλθει στη Μητρόπολη και να προσκυνήσει την ιερά εικόνα. 

Η Παναγία του Άξιον Εστί θεωρείται το σημαντικότερο κειμήλιο του Αγίου Όρους / Φωτογραφίες Intime

Η μισή δραχμή του Όθωνα πουλήθηκε σε δημοπρασία 35.000€

Η Παναγία του Άξιον Εστί θεωρείται το σημαντικότερο κειμήλιο του Αγίου Όρους, φυλάσσεται στον ιερό ναό του Πρωτάτου στις Καρυές και σπάνια βγαίνει από τον Άθω.

Πρόκειται μόλις για την όγδοη φορά που βγαίνει η εικόνα από το Άγιο Όρος. Είναι αγιογραφημένη στα χρόνια της εικονομαχίας και απεικονίζεται η Παναγία να κρατά τον Ιησού Χριστό από τα δεξιά και όχι από τα αριστερά.

Η μεταφορά της για προσκύνημα στην Αθήνα ήταν παλαιότερο αίτημα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου για να λαμπρύνει με την παρουσία της την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821. Ωστόσο, λόγω κορωνοϊού δεν κατέστη τότε δυνατή η έξοδός της από την Αθωνική πολιτεία και βγαίνει τώρα που οι συνθήκες το επιτρέπουν.

Πλήθος πιστών έχει συρρεύσει στη Μητρόπολη Αθηνών από νωρίς το πρωί προκειμένου να προσκυνήσουν την ιερή εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί».

Ο Aρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος / Eurokinissi

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κων Φλώρος

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος / Eurokinissi

Η εικόνα θα παραμείνει μέχρι και τις 15 Μαΐου στη Μητρόπολη και στο πλαίσιο παραμονής της στην Αθήνα, κάθε πρωί θα τελείται Όρθρος, Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια ιερά παράκληση και κάθε απόγευμα εσπερινός και ιερά Παράκληση, ενώ κάποιες ημέρες και θα γίνονται ιερές αγρυπνίες.

«'Αξιον Εστί»: Το πρόγραμμα της Μητρόπολης Αθηνών με τις Ιερές Ακολουθίες 

Πλήθος πιστών έχει συρρεύσει στη Μητρόπολη Αθηνών από νωρίς το πρωί προκειμένου να προσκυνήσουν την ιερή εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top