Νέα υπόθεση revenge porn: Θύματα τρεις Λαρισαίες και μια Θεσσαλονικιά

«Χάκαραν» τα προφίλ τους και τις εκβίαζαν

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι εκβιασμοί στο διαδίκτυο -  Η καταγγελία 40χρονης  / Βίντεο από δελτίο ειδήσεων Star

Σε υπόθεση εκβιασμού και εκδικητικής πορνογραφίας εμπλέκεται ένας 38χρονος άνδρας, ο οποίος αφού «χάκαρε» τα προφίλ που διατηρούσαν γυναίκες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στη συνέχεια τις απειλούσε ότι θα «διαρρεύσει» προσωπικές συνομιλίες τους, φωτογραφίες και βίντεο.

Πάτρα - revenge porn: Στην «αντεπίθεση» περνούν τα θύματα

Η αστυνομία ύστερα από μεγάλη έρευνα κατέληξε στον εν λόγω άνδρα που δρούσε στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης μαζί με τους συνεργούς του παραβιάζοντας τα προφίλ ανυποψίαστων χρηστών προκειμένου να τους εκβιάσουν για χρήματα.

Πώς εκβίαζαν τις τέσσσερις γυναίκες

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, ο τρόπος που προσέγγιζαν τα θύματά τους ήταν να χρησιμοποιούν τα προφίλ προσφιλών τους προσώπων από τις επαφές τους και έτσι κατάφερναν να εισχωρήσουν στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στα συγκεκριμένα social.

Στη συνέχεια τους έστελναν μηνύματα ότι απεικονίζονταν σε «ροζ» ιστοσελίδες και τους ζητούσαν να ακολουθήσουν συγκεκριμένο λινκ. Τα θύματα έπρεπε να εισάγουν τους κωδικούς τους, τους οποίους οι δράστες υπέκλεπταν και έτσι έμπαιναν στους λογαριασμούς των θυμάτων τους και τους άλλαζαν.

Θύμα revenge porn: «Μου ζήτησε 150.000 ευρώ για να "κατεβάσει" τα βίντεο»

Έχοντας λοιπόν πρόσβαση στα προσωπικά τους στοιχεία οι δράστες εκβίαζαν τα θύματά τους ότι θα έστελναν πολύ προσωπικό τους υλικό σε διαδικτυακούς τους φίλους ζητώντας χρήματα, περί τα 1.000 ευρώ.

Σε περίπτωση που τα θύματα, τρεις γυναίκες από τη Λάρισα και μία από τη Θεσσαλονίκη, δε συμμορφώνονταν με τις απειλές τους, έκαναν πράξη τον εκφοβισμό στέλνοντας σε λίγα άτομα τις προσωπικές τους φωτογραφίες και βίντεο ή τα δημοσιοποιούσαν στις προσωπικές τους σελίδες. Μάλιστα φαινόταν ότι το υλικό το αναρτούσαν... οι ίδιοι οι χρήστες.

Έλενα Κρεμλίδου: Να Φοβούνται Οι Θύτες, Όχι Τα Θύματα - Video

Η έρευνα της αστυνομίας απέδωσε καρπούς και σχηματίστηκε δικογραφία που θα κατατεθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top