Εισαγγελική παρέμβαση για το «όργιο» παρανομίας στη Μύκονο

Παρέμβαση Ισίδωρου Ντογιάκου

Παρέμβαση Ντογιάκου για το «όργιο» παρανομίας στη Μύκονο / Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος διέταξε την κατά απόλυτη προτεραιότητα διενέργεια εισαγγελικής έρευνας για τις παρανομίες στο νησί της Μυκόνου αναφέροντας συγκεκριμένες περιοχές και επιχειρήσεις.

Μύκονος: Παράνομες εργασίες μέχρι τα ξημερώματα

Στην παραγγελία του ο Ισίδωρος Ντογιάκος απευθυνόμενος προς τον εισαγγελέα εφετών Αιγαίου χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα αναφερόμενος σε μια «θλιβερή εικόνα που πρέπει να εκλείψει το συντομότερο» καθώς στο νησί «επικρατεί βαριά παραβατικότητα με καταπάτηση κάθε έννοιας δικαίου και μάλιστα με προκλητική παραβίαση των Νόμων σε όλους τους τομείς της επιχειρηματικής και οικονομικής δραστηριότητας».

Εισαγγελική παρέμβαση για το πολεοδομικό όργιο της Μυκόνου

 Φωτογραφία από βίντεο δελτίου ειδήσεων του Star για τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες στο νησί της Μυκόνου 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Κωνσταντίνου Γεώργιζα στο Star, o ανώτατος εισαγγελέας αναφέρεται σε «κραυγαλέα "μνημεία" οικοδοµικής αυθαιρεσίας και παρανομίας, µε απόλυτη καταπάτηση κυρίως των πολεοδομικών διατάξεων και πλήρη καταρράκωση του κύρους της Πολιτείας, τα οποία μόνο οργή και απογοήτευση µπορούν να προκαλέσουν και επισημαίνει ότι τα αρμόδια όργανα δεν είναι δυνατόν «κατά την πλέον επιεική εκτίμηση, να υπνώττουν ή να αδυνατούν να επέμβουν».

Στην παραγγελία του ο κ. Ντογιάκος αναφέρεται σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις, παράνομες οικοδομικές εργασίες, παράνομες εκσκαφές και κατασκευές κτισμάτων ακόμα και ελικοδρομίου καθώς και στον αποκλεισμό παραλιών από "τείχος" που έχει στηθεί από συγκεκριμένα μπαρ. Τονίζει ότι «είναι γνωστός σε ολους τοπικός εργολάβος ο οποίος συνδράμει ουσιαστικά στην ανέγερση παρανόμων κτισμάτων και εγκαταστάσεων, ημέρα και νύχτα, χωρίς όµως ούτε καν να "ενοχλείται"».

Ξέφυγε η κατάσταση στη Μύκονο - «Οι μπράβοι με χτυπούσαν με σιδερόβεργες»

Ο εισαγγελέας καταλήγοντας τονίζει ότι «για την αποκατάσταση του τρωθέντος κύρους των κρατικών υπηρεσιών στο νησί αλλά και της συντεταγµένης Πολιτείας γενικότερα, µε βάση και τα συνημμένα δημοσιεύματα, επιβάλλεται η διερεύνηση της ουσιαστικής και νομικής βασιμότητας κατ' αρχήν των σχετικών καταγγελιών για τις παραπάνω αναφερόμενες περιπτώσεις και στη συνέχεια για όσες αποκαλυφθούν, εξ' ίσου σοβαρές».

Ζητά συντονισμένη δράση και άμεση εποπτεία όλων των ενεργειών των ανακριτικών οργάνων που θα εµπλακούν στις έρευνες που αναθέτει στον προϊστάμενο της εισαγγελίας εφετών Αιγαίου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top