Παιδί 3 ετών τραυματίστηκε σοβαρά σε παιδότοπο -Αποζημίωση ζητούν οι γονείς

Το παιδί έπεσε από φουσκωτό

τραυματισμός 3χρονου σε παιδότοπο στη Ρόδο

Αποζημίωση από τους υπευθύνους παιδότοπου στη Ρόδο ζητούν γονείς για τον σοβαρό τραυματισμό του 3χρονου παιδιού τους, τον Μάρτιο του 2018.

Τραγωδία στη Ρόδο: Νεκρή 19χρονη σε τροχαίο - Εκσφενδονίστηκε από ΙΧ

Οι γονείς κατηγορούν τους υπεύθυνους του παιδότοπου για έλλειψη εποπτείας ανηλίκου η οποία έγινε αφορμή για να πέσει το παιδί τους από το φουσκωτό στο οποίο διασκέδαζε με συνέπεια να υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και διάσειση. 

Συγκεκριμένα οι γονείς, σύμφωνα με το dimokratiki.gr, προσέφυγαν χθες κατά τεσσάρων ατόμων, μιας ανώνυμης και μιας ετερόρρυθμης εταιρείας, διεκδικώντας να τους καταβάλουν για λογαριασμό του ανήλικου τέκνου τους, ηλικίας σήμερα οκτώ ετών, το ποσό των 200.000 ευρώ και ατομικά στον πατέρα και τη μητέρα από 10.000 ευρώ.

Αργυρούπολη: Μετέτρεψαν τον παιδότοπο σε… μπουζούκια!

Η υπόθεση έχει απασχολήσει και το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου που έχει κρίνει ένοχους πρόκλησης σωματικής βλάβης από αμέλεια δια παραλείψεως από υπόχρεους κατά παραυτουργία τρεις από τους τέσσερις κατηγορούμενους στη δίκη.

Το δικαστήριο έκρινε συγκεκριμένα ένοχους τρεις υπαλλήλους και τον εκπρόσωπο της επιχείρησης και επέβαλε στους δύο πρώτους, μία κάτοικο των Αθηνών και μία της Ρόδου, ποινή φυλάκισης 10 μηνών με τριετή αναστολή και στον τέταρτο, κάτοικο Αττικής, ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή. Αθώα κρίθηκε μια συγκατηγορούμενή τους, κάτοικος Ρόδου.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, οι δύο υπάλληλοι που ήταν αποκλειστικά υπεύθυνες για την επίβλεψη των παιδιών που έκαναν χρήση των ευρισκομένων στο σημείο φουσκωτών παιχνιδιών, από έλλειψη της προσοχής που όφειλαν κατά τις περιστάσεις και μπορούσαν να επιδείξουν, παρέλειψαν να ενημερώσουν αυτά για τον υπάρχοντα σχετικό κίνδυνο και παρέλειψαν να ασκούν πλήρη εποπτεία στον τρόπο με τον οποίο τα παιδιά διάφορων ηλικιών έπαιζαν μεταξύ τους.

Ο τρίτος κατηγορούμενος, εκπρόσωπος της εταιρείας που εκμεταλλεύεται το κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος/παιχνιδότοπου και υπεύθυνος λειτουργίας, από έλλειψη της προσοχής που όφειλε κατά τις περιστάσεις να επιδείξει, παρέλειψε να άρει τον υφιστάμενο στο κατάστημά του κίνδυνο που προέρχονταν από την ύπαρξη της υψομετρικής διαφοράς μεταξύ φουσκωτού παιχνιδιού κι εδάφους με τη χρήση προστατευτικών μέτρων και την τοποθέτηση ελαστικού και ευπίεστου υλικού στο έδαφος και παρέλειψε να προβεί στην πρόσληψη ικανού αριθμού ειδικά εκπαιδευμένων παιδαγωγών ανάλογο με τον αριθμό των ανήλικων χρηστών των παιχνιδιών για την ασφαλή φύλαξή τους.

Το αποτέλεσμα ήταν ένα μεγαλύτερο παιδί να σπρώξει το 3χρονο παιδί και εκείνο να πέσει από το φουσκωτό παιχνίδι στο έδαφος και να υποστεί κρανιοεγκεφαλική κάκωση, διάσειση και ενδοκρανιακό τραυματισμό με τραυματική υποσκληρίδια αιμορραγία.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top