Ωρωπός: Πλήρωμα ασθενοφόρου έπλυνε γυμνή ηλικιωμένη με λάστιχο

Εικόνες ντροπής - Τι δήλωσε ο δήμαρχος Ωρωπού

Βίντεο από ΣΚΑΪ

Οργή κι αποτροπιασμό προκαλεί η εικόνα πληρώματος ασθενοφόρου που εμφανίζονται να «πλένουν» με λάστιχο μια γυμνή γυναίκα πάνω σε μια κουβέρτα και σε κοινή θέα, σε πυλωτή πολυκατοικίας στον Ωρωπό

Τραγωδία στον Ωρωπό: Νεκρός 17χρονος ντελιβεράς

Σημειώνεται ότι οι πληροφορίες αναφέρουν πως η 70χρονη ζει μόνη κι αβοήθητη και φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. Οι νοσηλευτές που εμπλέκονται στην υπόθεση δεν ανήκουν στο ΕΚΑΒ, αλλά είναι μέλη πληρώματος του δημοτικού ασθενοφόρου, εταιρείας με την οποία έχει σύμβαση ο δήμος Ωρωπού.

Επιβεβαιώνει το περιστατικό ο δήμαρχος

Μάλιστα, άμεση ήταν η αντίδραση του δημάρχου Ωρωπού κ. Γιασημάκη, ο οποίος επιβεβαίωσε καταδίκασε το περιστατικό, τονίζοντας ότι έχει ξεκινήσει ΕΔΕ με ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. «Ως άνθρωπος καταδικάζω απερίφραστα το απαράδεκτο συμβάν και αισθάνομαι αποτροπιασμό και ντροπή. Ως δήμαρχος έχω δώσει ήδη εντολή για κατεπείγουσα ΕΔΕ, που θα ερευνήσει και θα καταλογίσει ευθύνες όπου υπάρχουν. Θέλω να διαβεβαιώσω τους συνδημότες μου, ότι τέτοιες απάνθρωπες συμπεριφορές απ’ όπου και αν προέρχονται σε θα μείνουν ατιμώρητες», αναφέρει σε έντονο ύφος. 

Πάντως, κι ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, αναφέρθηκε στις εικόνες ντροπής. «Οι διασώστες μας σώζουν καθημερινά συνανθρώπους μας και δεν έχουν σχέση με απάνθρωπες συμπεριφορές» έγραψε μεταξύ άλλω σε ανάρτηση του. 

 

Τι είπαν οι διασώστες για τις εικόνες ντροπής

Ο δήμαρχος Ωρωπού μίλησε, σήμερα το πρωί, στην ΕΡΤ και τόνισε ότι: «Oι διασώστες έπεισαν τη γυναίκα ότι πρέπει να τη μεταφέρουν σε νοσοκομείο. Όπως είπαν οι ίδιοι η γυναίκα ήταν πεσμένη στο πάτωμα μέρες πριν και έκανε εκεί τις σωματικές της ανάγκες. Οι διασώστες μας είπαν, επίσης, ότι έπρεπε να την πλύνουν και δεν υπήρχε πρόσβαση στο μπάνιο και κατά δήλωσή τους ήταν η γυναίκα που τους ζήτησε να την πλύνουν».

Δείτε όσα είπε ο δήμαρχος Ωρωπού στην ΕΡΤ

«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για ό,τι έχει συμβεί», πρόσθεσε ο κ. Γιασημάκης.

Αλμυρός: Επιτέθηκε με μαχαίρι σε ηλικιωμένο και τον χτύπησε με ξύλο

Υπογραμμίζεται ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες η 70χρονη νοσηλεύεται σε νοσοκομείο και είναι καλά στην υγεία της.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top