Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του Στάθη Τσιτλακίδη

Τραγικές φιγούρες οι γονείς του αλλά και η αρραβωνιαστικιά του

Ρίγησαν ακόμα και τα βουνά της Μακεδονικής γης στην κηδεία του κυβερνήτη του μοιραίου Phantom, Στάθη Τσιτλακίδη. «Είσαι ο ήρωάς μας, παράδειγμα προς μίμηση» είπε ο αδελφός του κατά τη διάρκεια του επικήδειου.

Κηδεία Τσιτλακίδη: «Είσαι ο ήρωάς μας» - Ο επικήδειος του αδελφού του

Τραγικές φιγούρες οι γονείς του αλλά και η αρραβωνιαστικιά του που χάιδευαν τη φωτογραφία του Στάθη, λίγο πριν εκείνος πετάξει για πάντα στους ουρανούς που τόσο αγάπησε. 

κηδεια τσιτλακιδη

Με τα μάτια καρφωμένα στη φωτογραφία του Στάθη της,  η μητέρα του κυβερνήτη του μοιραίου Phantom προσπαθούσε να κρατήσει για πάντα μέσα της το χαμόγελό του.

Τα δάχτυλά της χάιδευαν το παλικάρι της, τον αετό της καθώς τον συνόδευε στην τελευταία του κατοικία.

Πάνω από το μνήμα ένωσε τη φωνή της με όλο τον κόσμο και τον αποχαιρέτησε ψάλλοντας τον Εθνικό Ύμνο. 

μανα σταθη

Ο πατέρας λύγισε όταν ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας του παρέδωσε τη γαλανόλευκη, το ξίφος και το πηλήκιο του γιου του.

Τα κράτησε σφιχτά στα χέρια του. Έσκυψε και τα φίλησε. Με μία τρυφερή χειρονομία ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσπάθησε να παρηγορήσει τον πατέρα του αδικοχαμένου κυβερνήτη.

πατερας σταθη

Αμέσως μετά ο πατέρας του σήκωσε τα χέρια του ψηλά στον ουρανό εκεί που θα βρίσκεται για πάντα ο Στάθης του. «Ψηλά αγόρι μου ψηλά» μονολογούσε η μητέρα του την ώρα που έφθανε στην εκκλησία.

Κηδεία Ευστάθιου Τσιτλακίδη: Συντετριμμένη η αρραβωνιαστικιά του, Μαρία    

Η μουσική από τη στρατιωτική μπάντα σκέπασε όλους τους ήχους στο βουνό του Νευροκοπίου. Συγκλονισμένοι ακολουθούσαν οι γονείς του, οι στενοί συγγενείς, οι φίλοι και οι συνάδελφοι.

Βυθισμένη στον πόνο της ακολουθούσε την πομπή η αρραβωνιαστικιά του, η Μαρία. Ο Στάθης ήταν ήρωας είπε ο αδελφός του λίγο πριν τον αποχαιρετήσει για πάντα. 

Κηδεία Τσιτλακίδη: Κατέρρευσε η αρραβωνιαστικιά του πάνω από τον τάφο

«Σήμερα τιμούμε έναν άνθρωπο σε εισαγωγικά γιατί ποτέ δεν υπήρξες μόνο άνθρωπος, πάντα ήσουν ένας ήρωας. Στάθη και Μάριε σας αγαπούμε και θα σας τιμούμε ζώντες και τεθνεώτες. ΑΘΑΝΑΤΟΙ» συγκλόνισε ο επικήδειος του αδελφού του Στάθη.

κηδεια σταθη

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη του πιλότου.

Τιμές απέδωσαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, εκπρόσωποι της πολιτικής και της στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας. 

Συγκλόνισε η αρραβωνιαστικιά του Στάθη Τσιτλακίδη

Συγκλόνισε και λύγισε και τους πιο ψύχραιμους η σύντροφος του Στάθη. Το νεαρό κορίτσι δεν άφησε λεπτό από τα χέρια της τη φωτογραφία που απεικόνιζε τους δυο τους αγκαλιά σε όμορφες στιγμές.

Μπροστά στο φέρετρό του δεν άντεξε και κατέρρευσε. Χρειάστηκε να της δοθούν οι πρώτες βοήθειες.

Κατέρρευσε η κοπέλα του Στάθη Τσιτλακίδη στην κηδεία του - Βίντεο από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Η Μαρία, η κοπέλα που θα γινόταν η γυναίκα του Στάθη Τσιτλακίδη, δεν άντεξε την ένταση της στιγμής, έχασε τις αισθήσεις της, μεταφέρθηκε σε ασθενοφόρο της πολεμικής αεροπορίας όπου της δοθήκαν οι πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Λευκής Γεωργάκη στο Δήμο Νευροκοπίου έχει κηρυχθεί τριήμερο πένθος και όλες οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες. Σήμερα ήταν ημιαργία για να μπορέσουν όλοι να πάνε στην κηδεία.

Ο δήμαρχος μάλιστα ανακοίνωσε ότι θα κινηθούν διαδικασίες ώστε ένας δρόμος η κάποια πλατεία να πάρει το όνομα του νεκρού σμηναγού Στάθη Τσιτλακίδη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top