«Μάξιμος Σαράφης»: Συνελήφθησαν τρία άτομα – 800.000 ευρώ τα κέρδη

Οι συλληφθέντες θα απολογηθούν το Σάββατο

Σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ έφταναν τα κέρδη - Βίντεο από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Στον προσωπικό λογαριασμό του προστατευόμενου μαρτυρά «Μάξιμου Σαράφη» κατέληγαν χιλιάδες ευρώ από επιχειρηματίες που αναζητούσαν δάνεια από εταιρία «μαϊμού» στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Συνελήφθησαν τρία άτομα με το κέρδος τους να φτάνει σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στον «Μάξιμο Σαράφη»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Παναγιώτη Μπούσιου στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star, ο «Μάξιμος Σαράφης» και οι συνεργοί του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έδειχναν στους υποψήφιους επιχειρηματίες, ακόμα και μέσω βιντεοκλησης, αυτές τις εγκαταστάσεις της εταιρίας που υποτίθεται ότι είχαν.

Ήθελαν με αυτόν τον τρόπο να εντυπωσιάσουν και να τους πείσουν να ανοίξουν το πορτοφόλι τους.

«Τα μέλη της εμφανίζονταν ως οι «σωτήρες» τους από τις δυσχερείς οικονομικές διεθνείς συνθήκες, οι οποίες είχαν εκμηδενίσει την πιστοληπτική τους ικανότητα κι επακόλουθα, τη δυνατότητα χρηματοδότησής τους από εγχώρια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα» εξήγησε ο Δημήτρης Δαβαλος, διοικητής Ασφάλειας Αττικής.

Η μαϊμού εταιρία διαχειριζόταν, όπως έλεγε, δάνεια μόνο πάνω από 15 εκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα υπήρχε και ο σχετικός τιμοκατάλογος για τους απελπισμένους επιχειρηματίες με τη μερίδα του λέοντος να καταλήγει στον προσωπικό λογαριασμό του "Μαξιμου".

Συνελήφθη ο προστατευόμενος μάρτυρας «Μάξιμος Σαράφης» της Novartis

Ο τιμοκατάλογος της σπείρας

  • για τον φερόμενο αρχηγό - 100 χιλιάδες ευρώ 
  • για την Ασφάλεια Δανείου - 18,5 χιλιάδες ευρώ 
  • για τη Φορολογία δανείου: 55 χιλιάδες ευρώ και για την
  • δανειοδότηση - 18,5 χιλιάδες ευρώ.

τιμοκαταλογος

Τα θύματα ήταν από την Κρήτη, την Πρέβεζα και την Αθήνα. Διέθεταν επιχειρήσεις με λογισμικό τυχερών παιχνιδιών, με εμπόριο τυριών, ξενοδοχείο στο κέντρο της πρωτεύουσας, μια τουριστική και επιχείρηση εστίασης.

Συνολικά από τους αστυνομικούς του Τμήματος Περιουσιακών Δικαιωμάτων συνελήφθησαν τρία άτομα, εξιχνιάστηκαν επτά απάτες και το παράνομο κέρδος τους έφτασε τις 800 χιλιάδες ευρώ.

«Σε κάθε περίπτωση ο δικός μου εντολέας δεν θα αποτελέσει πολιτικό παιχνίδι και εξιλαστήριο θύμα στην κόντρα μεταξύ Μαξίμου και ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο Κωνσταντίνος Γωγος, δικηγόρος του κατηγορούμενου. 

Οι τρεις συλληφθέντες θα απολογηθούν το Σάββατο στον ανακριτή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top