Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την κηδεία

Έφτασε στην Αθήνα ο βασιλιάς της Ισπανίας, Φίλιππος, με τη σύζυγό του

Πυρετώδεις οι προετοιμασίες στη Μητρόπολη Αθηνών για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου/ εκπομπή Alpha «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση»

«Αστακός» θα είναι το κέντρο της Αθήνας για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, που είναι προγραμματισμένη για αύριο Δευτέρα στις 12:00 π.μ.

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Όλες οι λεπτομέρειες για την κηδεία του

Όπως είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, στον ΑΝΤ-1, η ΕΛ.ΑΣ θα εκδίδει από το μεσημέρι διαρκώς οδηγίες για το ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί. 

Όσα είπε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου, για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην κηδεία/ εκπομπή Alpha «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση»

Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια και η Ελληνική Αστυνομία είναι επί ποδός. Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου, είπε στην εκπομπή του Alpha «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση» ότι από απόψε το βράδυ θα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση στην οδό Μητροπόλεως και σε ένα τμήμα της Ερμού και της Αιόλου.

Από τις 05:00 το πρωί της Δευτέρας , οπότε και θα μεταφερθεί η σορός του εκλιπόντος από το Α' νεκροταφείο στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου, θα μπορούν πεζή οι πολίτες να επισκέπτονται το παρεκκλήσι, προκειμένου να αποδώσουν τιμές στον νεκρό. Εκεί η Τροχαία έχει προβλέψει χώρο για το πού θα παρκάρουν τα πούλμαν.

Πυρετώδεις οι προετοιμασίες στη Μητρόπολη Αθηνών για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου/ Eurokinissi

Ωστόσο, μετά τις 11:00 οπότε και η σορός του τέως βασιλιά θα μεταφερθεί στον ιερό ναό της Μητρόπολης, δε θα μπορούν να προσεγγίσουν οι πολίτες, παρά μόνο οι επίσημοι προσκεκλημένοι. Διευκρίνισε δε ότι η ΕΛ.ΑΣ έχει σε γνώση της τη λίστα των 200 προσκεκλημένων που θα εισέλθουν στη Μητρόπολη.

Η πομπή με τα πούλμαν και τα βανάκια που έχει ναυλώσει η βασιλική οικογένεια για τους προσκεκλημένους της, θα κατευθυνθεί συνοδεία της Τροχαίας από τη Μητρόπολη στο Τατόι, ώστε να μην ταλαιπωρηθούν τόσο οι ίδιοι όσο και οι Αθηναίοι. Οι γύρω δρόμοι θα κλείνουν σταδιακά προσωρινά.

Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος/ ΙΝΤΙΜΕ

Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος/ ΙΝΤΙΜΕ

Στο Τατόι δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη αν θα μπορέσουν να προσέλθουν πολίτες, ώστε να παραστούν στην κηδεία. Όπως είπε η κ. Δημογλίδου, αναμένεται μέχρι το μεσημέρι να ενημερώσουν σχετικά την ΕΛΑΣ. «Ο σχεδιασμός έχει γίνει με βάση να επιτρέπεται να μεταβούν οι πολίτες στο Τατόι αλλά αναμένουμε την τελική απόφαση της οικογένειας. Σε κάθε περίπτωση, εάν επιτραπεί να προσέλθουν και πολίτες θα σταματούν στην πύλη του Τατοΐου και θα συνεχίζουν πεζή, καθώς μόνο οι επίσημοι θα προχωρούν με τα οχήματα μέχρι το σημείο της ταφής».

Συνολικά περίπου 1.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός, ενώ μόνο στο Τατόι θα βρίσκονται τουλάχιστον 150 αστυνομικοί αλλά και drones.

Κηδεία τέως βασιλιά: Στην Αθήνα ο βασιλιάς της Ισπανίας, Φίλιππος με τη σύζυγό του

Στην Αθήνα έφτασε ήδη ο βασιλιάς της Ισπανίας Φίλιππος, με τη σύζυγό του Λετίθια και θα μείνουν στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία», ενώ θα αναχωρήσουν την Τρίτη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής του Alpha «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση».

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Βασιλείς και βασίλισσες στην Αθήνα

Το ρεπορτάζ της εκπομπής του Alpha «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση» για την άφιξη του βασιλιά της Ισπανίας

Το ρεπορτάζ της εκπομπής του Alpha «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση» για την άφιξη του βασιλιά της Ισπανίας
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top