Βόλος: Χάκαραν το face id - Του πήραν 4.000 ευρώ

Τι κατήγγειλε ο επιχειρηματίας - Πως έδρασαν οι χάκερς

Δείτε πως να προστατεύσετε τους τραπεζικούς λογαριασμούς από τους χάκερς - Βίντεο από ΕΡΤ

Θύμα απάτης έπεσε ένας επιχειρηματίας από το Βόλο, όπου χάκερς κατάφεραν να του αποσπάσουν 4.000 ευρώ από τραπεζικό λογαριασμό, αφού χάκαραν το face id του κινητού του. 

Στη «φάκα» η καλλονή με το μαύρο σκυλάκι - Ζούσε στη χλιδή και δεν πλήρωνε

Μάλιστα, το θύμα κατέθεσε μήνυση κατ’αγνώστων, ενώ η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου παρήγγειλε προκαταρκτική έρευνα για το περιστατικό, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ.

Πως κατάφεραν να τον χακάρουν

Όλα ξεκίνησαν όταν άγνωστος, παριστάνοντας τον υποψήφιο πελάτη, έστειλε μήνυμα στο κινητό του θύματος προκειμένου να πραγματοποιήσει παραγγελία προϊόντων και ζήτησε το λογαριασμό συγκεκριμένης τράπεζας ώστε να προχωρήσει στην αποπληρωμή της παραγγελίας. Ο επιχειρηματίας ανταποκρίθηκε, ωστόσο μόλις εισήλθε στο e-banking του τραπεζικού του λογαριασμού μέσω face id έγινε το χακάρισμα και τα 4.000 ευρώ έκαναν φτερά.

Αυστραλία: Χάκερς απειλούν να δημοσιοποιήσουν ιατρικά δεδομένα διασήμων

Ο επιχειρηματίας ενημερώθηκε από την τράπεζα για την αφαίρεση των χρημάτων και όταν πραγματοποίησε ξανά είσοδο στο e banking διαπίστωσε ότι είχε πέσει θύμα απάτης και ο λογαριασμός του είναι μείον 4.000 ευρώ.

Κρήτη:Ηλεκτρονική απάτη σε βάρος ενορίας-Άρπαξαν 9.000 ευρώ με δόλωμα δωρεά

Σημειώνεται ότι το θύμα υπέβαλε μήνυση κατά παντός υπευθύνου, με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου να διενεργεί προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου.

Σπυράκη: Έπεσα κι εγώ θύμα κυβερνοεπίθεσης στην Ευρωβουλή  

Πάντως, η μέθοδος χακαρισματος κωδικού προσώπου (face id) είναι μια νέα απάτη.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top