Κρήτη:Ηλεκτρονική απάτη σε βάρος ενορίας-Άρπαξαν 9.000 ευρώ με δόλωμα δωρεά

Τα χρήματα προορίζονταν για συσσίτια

Κρήτη:Ηλεκτρονική απάτη σε βάρος ενορίας-Άρπαξαν 9.000 ευρώ με δόλωμα δωρεά

Διαδικτυακή απάτη σημειώθηκε σε βάρος ενορίας στην Κρήτη, όπου επιτήδειοι κατάφεραν να αφαιρέσουν 9.000 ευρώ τα οποία προορίζονταν για συσσίτια. 

Δημοσιογράφος θύμα ηλεκτρονικής απάτης – Του αφαίρεσαν 80.000 ευρώ!

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε στο Ηράκλειο και στόχος ήταν η ενορία της Αγίας Τριάδας, η οποία αποτελεί στήριγμα για τους κοινωνικά ευάλωτους επί πολλά χρόνια, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ. Οι επιτήδειοι απέκτησαν πρόσβαση στον τραπεζικό λογαριασμό της Ενορίας με δόλωμα μια προσφορά που υποτίθεται ότι σκόπευσαν να κάνουν για να συνδράμουν στο κοινωνικό έργο.

Smishing: Προσοχή στη νέα ηλεκτρονική απάτη με μηνύματα για επιστροφή φόρων

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η καταγγελία έγινε από τον ιερέα της Ενορίας, πατήρ Γεώργιο στην υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ιερέας κατήγγειλε ότι δέχτηκε τηλεφώνημα από άγνωστο, ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία να πραγματοποιήσει μια σημαντική δωρεά ύψους 10.000 με αποδέκτη την Αγία Τριάδα. Ο άγνωστος έστειλε ένα σύνδεσμο και υπέδειξε στον ανυποψίαστο ιερέα να τον ακολουθήσει όπως και έγινε. Η δυσάρεστη έκπληξη που ακολούθησε ήταν κάτι που δεν το περίμενε, καθώς ακολούθησαν τρεις μεταφορές και εν τέλει ο άγνωστος ή οι άγνωστοι κατάφεραν να αποσπάσουν 9.000 ευρώ από τον τραπεζικό λογαριασμό της ενορίας. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top