Δημοσιογράφος θύμα ηλεκτρονικής απάτης – Του αφαίρεσαν 80.000 ευρώ!

Περιγράφει το περιστατικό σε ανάρτησή του

Δημοσιογράφος θύμα ηλεκτρονικής απάτης – Του αφαίρεσαν 80.000 ευρώ!

Θύμα απάτης από κακόβουλο λογισμικό έπεσε ο δημοσιογράφος Τάσος Κοντογιαννίδης, ο οποίος έλαβε ένα e-mail που υποτίθεται είχε σταλεί από την Εθνική Τράπεζα όμως τελικά επρόκειτο για απάτη.

Ο δημοσιογράφος σε ανάρτησή του στο facebook αναφέρει πως κατάφεραν να αφαιρέσουν από τον λογαριασμό του 80.000 ευρώ!

Εξάρχεια: Προσποιούμενοι τους λογιστές της άρπαξαν 20.000 ευρώ

Η ανάρτηση στο σύνολό της

Αγαπητοί  φίλοι. Αν σας έρθει στο e-mail  ένα τέτοιο τραπεζικό μήνυμα είτε από την Εθνική, την Αλφα, ή την Eurobank, αγνοείστε το, μην το ανοίξετε!!!! Προέρχεται  από κακό λογισμικό, από απατεώνες που μπορούν εύκολα, σύμφωνα με τις οδηγιες που θα σας δώσουν και θα νομίζετε ότι είναι από την Τράπεζα σας  να σας αδειάσουν τον λογαριασμό!!!! Είμαι ένα θύμα τους! Στις 10 το πρωί ήρθε ενα τέτοιο μήνυμα το άνοιξα χωρίς να ξέρω και το αποτέλεσμα είναι ότι μετά από μία ώρα με καλούν στο τηλέφωνο από τα Κεντρικά της Εθνικής Τραπέζης και μου λέει  μία εξαίρετη κυρία «κύριε Κοντογιαννίδη, ο λογαριασμός σας έχει παραβιασθεί από κακό λογισμικό. Φεύγω, πάω  σε κατάστημα της Εθνικής και εκεί με πληροφορούν οτι από τον λογαριασμό μου αφαίρεσαν 80.000!!!! Τρελάθηκα!!! Τρέχω σε αστυνομίες να δω τι μπορει να γίνει… ΠΡΟΣΕΞΤΕ!!!!!!

Ευτυχώς σε επόμενη ανάρτηση του ο δημοσιογράφος εξήγησε πως τελικά όλα πήγαν καλά και τα «Τα κλεμμένα χρήματα γύρισαν στη βάση τους».

Smishing: Προσοχή στη νέα ηλεκτρονική απάτη με μηνύματα για επιστροφή φόρων

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top