Σεισμός Εύβοια: Νύχτα αγωνίας μετά τα 4,9 Ρίχτερ

Το Star στο σημείο του σεισμού – Τι λένε οι σεισμολόγοι

Ανήσυχοι είναι οι κάτοικοι στα Ψαχνά της Εύβοιας και στις γύρω περιοχές μετά από τον σεισμό των 4,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε το μεσημέρι. 

Ο Άρης Λάμπος βρέθηκε στην περιοχή και όπως είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star οι μετασεισμοί είναι συνεχείς, κάτι που προκαλεί χτυποκάρδια στους κατοίκους. 

Σεισμός Εύβοια: «Το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη»

Αρκετοί μάλιστα κάτοικοι της Τριάδας, που βρίσκεται πολύ κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, έχουν αποφασίσει να περάσουν τη νύχτα στα αυτοκίνητά τους, καθώς άποια σπίτια έχουν υποστεί ρωγμές. 

Συνολικά δέκα σπίτια στη συγκεκριμένη περιοχή έχουν εμφανίσει ρωγμές, ενώ σε τρία από αυτά οι ζημιές είναι πιο σοβαρές. 

Σεισμός Εύβοια: Η στιγμή που ο Εγκέλαδος χτυπά στην περιοχή

Η επιτροπή εκτίμησης σεισμικού κινδύνου μετά από σύσκεψη κατέληξε πως το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη και επομένως οι κάτοικοι θα πρέπει να είναι ψύχραιμοι, αλλά σε επαγρύπνηση. 

Παπαζάχος: «Γνωστό το ρήγμα, δίνει και μεγαλύτερους σεισμούς»

Στο κεντρικό δελτίο του Star μίλησε και ο Διευθυντής του Εργαστηρίου Γεωφυσικής του ΑΠΘ, Κώστας Παπαζάχος. 

Όσα είπε ο Κώστας Παπαζάχος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Σεισμολόγοι: Δεν έχει σχέση με τους σεισμούς του Νοεμβρίου στην Εύβοια

Όπως είπε, ο σημερινός σεισμός είναι εντελώς διαφορετικός από εκείνον στα Νέα Στύρα, με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τον ίδιο το ρήγμα που έδωσε τον σεισμό των 4,9 Ρίχτερ είναι γνωστό με πρόσφατη δραστηριότητα το 2003 και το 2009. 

Το 2009 μάλιστα είχε δώσει σεισμό 5,3 Ρίχτερ και μάλιστα ακολούθησε μια μετασεισμική ακολουθία που διήρκησε περίπου έναν χρόνο και ήταν η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί στην Ελλάδα. 

Δυνατός σεισμός στην Εύβοια - Αισθητός στην Αττική

Το μήκος του ρήγματος είναι αρκετά μεγάλο και μπορεί να δώσει ακόμα μεγαλύτερο σεισμό και γι’ αυτό οι σεισμολόγοι δεν μπορούν να πουν ότι ο σημερινός σεισμός ήταν ο κύριος ή όχι. 

Τέλος ο κ. Παπαζάχος συνέστησε στους κατοίκους τα σπίτια των οποίων έχουν εμφανίσει ρωγμές ή είναι παλιά και κακοσυντηρημένα να αναζητήσουν στέγη κάπου άλλου για σήμερα και για τις επόμενες μέρες, καθώς η μετασεισμική ακολουθία αναμένεται να διαρκέσει πολλές μέρες. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top