Κρήτη: Χανιώτης αθλητής έσωσε γυναίκα από πνιγμό ενώ έτρωγε

Η σωτήρια λαβή Χάιμλιχ

Πώς να εφαρμόσετε τη λαβή Χάιμλιχ σε περίπτωση πνιγμού - Βίντεο από ANT1

Χανιώτης αθλητής έσωσε μια γυναίκα που πνιγόταν την ώρα που έτρωγε, την παραμονή των Χριστουγέννων, σε εστιατόριο στα Χανιά της Κρήτης.

Κρήτη: Θρήνος για τη 30χρονη Ζέφη που βρήκε τραγικό θάνατο ενώ έτρωγε

Το περιστατικό σημειώθηκε στο παλιό λιμάνι των Χανίων, όπου το απόγευμα της 24ης Δεκεμβρίου μια παρέα τριών γυναικών με τα παιδιά τους απολάμβαναν το φαγητό τους, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του flashnews.gr. Οι στιγμές αγωνίας ξεκίνησαν όταν ξαφνικά μια εκ των γυναικών έχασε τις αισθήσεις, μπροστά στα έντρομα μάτια των δύο της παιδιών, καθώς το φαγητό που κατανάλωνε έκλεισε την αναπνευστική της οδό. Οι άλλες δύο γυναίκες της παρέας επιχείρησαν να τη βοηθήσουν, ωστόσο εκείνη παρέμενε αναίσθητη, με την αγωνία να κορυφώνεται όσο περνούσαν τα δευτερόλεπτα. 

Η σωτήρια λαβή Χάιμλιχ

Τυχερή μέσα στην ατυχία της στάθηκε η γυναίκα, αφού στο ίδιο μαγαζί βρισκόταν ο Χανιώτης αθλητής τριάθλου, Κώστας Βαρουχάκης, ο οποίος έσπευσε να τη βοηθήσει και με ψυχραιμία εφάρμοσε στη λιπόθυμη γυναίκα τη σωτήρια λαβή Χάιμλιχ. Αμέσως η γυναίκα ανέκτησε τις αισθήσεις της, αφού απελευθερώθηκε η αναπνευστική οδός από το τμήμα του φαγητού, με τα παιδιά της να πέφτουν ανακουφισμένα στην αγκαλιά της μητέρας τους.

Κρήτη: 77χρονη κάηκε ζωντανή την ώρα που μαγείρευε

Σημειώνεται ότι από τη στιγμή που η γυναίκα έχασε τις αισθήσεις της μέχρι που επανήλθε πέρασε λίγο παραπάνω από ένα λεπτό.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top