«Μαϊμού» η χειροβομβίδα του συνταγματάρχη-ληστή - Τι πατέντα είχε φτιάξει

«Είναι ένας απεγνωσμένος άνθρωπος» - Τρεις ληστείες στο ενεργητικό του

Ληστεία στην Αργυρούπολη: Συνταγματάρχης ο 53χρονος ληστής με τη χειροβομβίδα / Βίντεο από το Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων του Star (06/12)

Ψεύτικη αποδείχθηκε η χειροβομβίδα με την οποία εισέβαλε σε τράπεζες ο συνταγματάρχης-ληστής, ο οποίος συνελήφθη χθες από την Αστυνομία μετά από ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στην Αργυρούπολη.  Ο εισαγγελέας του άσκησε δίωξη για ληστείες κατα συρροή και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο στις 13.30 το μεσημέρι.

Αργυρούπολη: Συνελήφθη ο ληστής που εισέβαλε με χειροβομβίδα σε τράπεζα

Οι αστυνομικοί εντόπισαν το σύνολο των μετρητών που αφαίρεσε από την τελευταία του ληστεία, το αντικείμενο που παρουσίαζε ως χειροβομβίδα, τα ρούχα που φορούσε και το αυτοκίνητο διαφυγής.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο 53χρονος κατά το παρελθόν έχει κατηγορηθεί για τα αδικήματα της Πλαστογραφίας, Υπεξαίρεσης, Απάτης και Δόλιας αποδοχής Υπηρεσιών. Μετά τη χθεσινή σύλληψή του φέρεται να είπε ότι διέπραξε τις ληστείες προκειμένου να καλύψει χρέη που είχε εξαιτίας της εξάρτησής του από τον τζόγο.

Ψεύτικη αποδείχθηκε η χειροβομβίδα με την οποία εισέβαλε σε τράπεζες ο συνταγματάρχης-ληστής

Ψεύτικη αποδείχθηκε η χειροβομβίδα με την οποία εισέβαλε σε τράπεζες ο συνταγματάρχης-ληστής / screenshot από δελτίο ειδήσεων Star

Συνολικά στις τρεις ληστείες που διέπραξε σε Αργυρούπολη, Νέα Σμύρνη και Παλαιό Φάληρο απέσπασε 9.900 ευρώ. Η σύλληψή του έγινε χθες Δευτέρα στη Δάφνη.

Λίγο νωρίτερα είχε μεταβεί με αυτοκίνητο σε υποκατάστημα τράπεζας στην Αργυρούπολη, στο οποίο εισήλθε και με την απειλή αντικειμένου που παρουσίαζε ως εκρηκτικό μηχανισμό-χειροβομβίδα, ακινητοποίησε τον ταμία και αφαίρεσε χρηματικό ποσό. Στη συνέχεια βγήκε από την τράπεζα και διέφυγε με το αυτοκίνητο.

 Τρεις ληστείες στο ενεργητικό του ειχε ο συνταγματάρχης

 Τρεις ληστείες έχει στο ενεργητικό του ο συνταγματάρχης / screenshot από δελτίο ειδήσεων Star

Ο 53χρονος, κατόπιν αξιοποίησης ερευνητικών δεδομένων, είχε ταυτοποιηθεί ως δράστης ληστειών σε υποκαταστήματα τραπεζών, κυρίως στις περιοχές της Νέας Σμύρνης και του Παλαιού Φαλήρου. Για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του μάλιστα, είχε συσταθεί ειδική ομάδα αστυνομικών, που προέβησαν άμεσα σε αναζητήσεις, εντόπισαν τον κατηγορούμενο στη Δάφνη, τον ακινητοποίησαν και στη συνέχεια συνελήφθη.

Ειδικότερα από τον Οκτώβριο του 2022 διαπιστώθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας η δράση του 53χρονου ο οποίος διέπραττε ληστείες σε υποκαταστήματα τραπεζών.

Ως προς τον τρόπο δράσης, εισερχόταν στα καταστήματα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, χρησιμοποιώντας χειρουργική μάσκα, προσποιούμενος τον πελάτη και αφού ακινητοποιούσε τους υπαλλήλους με το αντικείμενο που παρουσίαζε ως εκρηκτικό μηχανισμό-χειροβομβίδα, αφαιρούσε τα χρήματα από το ταμείο. Στη συνέχεια διέφευγε από τη βοηθητική πόρτα του καταστήματος.

Ληστής εισβάλλει σε τράπεζες με χειροβομβίδα στο χέρι

Η «πατέντα» της χειροβομβίδας

Σε σωματική έρευνα που διενεργήθηκε στον 42χρονο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, σακούλα που περιείχε το χρηματικό ποσό των -2.500- ευρώ, 5 πλαστικά μπουκαλάκια τυλιγμένα με μονωτική ταινία τα οποία αποτελούσαν το αντικείμενο το οποίο παρουσίαζε ως εκρηκτικό μηχανισμό-χειροβομβίδα κατά τις ληστείες, πλαστικά γάντια και χειρουργική μάσκα.

Επίσης κατασχέθηκε και το Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη διάπραξη της ληστείας.

Από την προανακριτική έρευνα της Αστυνομίας εξιχνιάσθηκαν 3 περιπτώσεις ληστειών σε υποκαταστήματα τραπεζών στις περιοχές της Νέας Σμύρνης, Παλαιού Φαλήρου και Ηλιούπολης.

«Ένας απεγνωσμένος άνθρωπος»

Για έναν «απεγνωσμένο άνθρωπο» έκανε λόγο ο δικηγόρος του συνταγματάρχη, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος. Όπως αναφέρει, ο εντολέας του δεν είναι παρά ένας απεγνωσμένος άνθρωπος, ο οποίος χρησιμοποίησε ως μέσον για την πράξη του ψεύτικη χειροβομβίδα δείγμα του ότι δεν ήταν επικίνδυνος.

Αναφέρει συγκεκριμένα ο κ. Θεοδωρόπουλος:

«Οι συνθήκες και οι λόγοι που οδήγησαν τον εντολέα μας στην πράξη απελπισίας η οποία ήταν απροκάλυπτη μη οργανωμένη καθώς τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και του σωματότυπού του ήταν εμφανή γεγονός που αποδεικνύει ότι δεν είναι επαγγελματίας αλλά ούτε και ερασιτέχνης ληστής παρά μόνο ένας απεγνωσμένος άνθρωπος ο οποίος χρησιμοποίησε ως μέσον για την πράξη του ψεύτικη χειροβομβίδα δείγμα ότι δεν ήταν επικίνδυνος αναγκάστηκε για λόγους που θα εκθέσουμε στον κ. εισαγγελέα και στην κ. ανακρίτρια να τελέσει την παράνομη πράξη.

Εν κατακλείδι όταν λάβουμε γνώση της δικογραφίας και μη αποκαλύπτοντας τα στοιχεία αυτής θα ενημερώσουμε την κοινή γνώμη για την εξέλιξη της υπόθεσης».

Σημειώνεται ότι ο εισαγγελέας του άσκησε δίωξη για ληστείες κατα συρροή και ο συνταγματάρχης πήρε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο στις 13.30 το μεσημέρι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top