Κιβωτός: Nτοκουμέντο από τα παιδικά ρούχα που βρέθηκαν πεταμένα σε ποτάμι

Βαφτίσεις με νονά την πρεσβυτέρα έκανε η Κιβωτός

Nτοκουμέντο από τα πεταμένα παιδικά ρούχα που βρέθηκαν σε ποτάμι - Σε εξέλιξη οι έλεγχοι στις δομές Πωγωνιανής και Κόνιτσας / Βίντεο από μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων Star

Πολυάριθμο κλιμάκιο της Αστυνομίας κάνει ελέγχους στις δομές της Κιβωτού του Κόσμου στην Πωγωνιανή και την Κόνιτσα, οι οποίες έχουν βρεθεί στο επίκεντρο των καταγγελιών. Στο μεταξύ αίσθηση προκαλούν οι εικόνες από τα πεταμένα παιδικά ρούχα σε ποτάμι στην Πωγωνιανή, που φέρεται να προέρχονταν από δωρεές στην Οργάνωση.

Η σοκαριστική μαρτυρία ενός οκτάχρονου για την Κιβωτό του Κόσμου

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μαίρης Τζώρα στο Star, το προηγούμενο διάστημα υπήρχαν καταγγελίες ότι ρούχα που έφθαναν στην Κιβωτό του Κόσμου δε τα δέχονταν και τα πετούσαν.

Αίσθηση προκαλούν οι εικόνες από πεταμένα παιδικά ρούχα σε ποτάμι στην Πωγωνιανή

Αίσθηση προκαλούν οι εικόνες από πεταμένα παιδικά ρούχα σε ποτάμι στην Πωγωνιανή

Όπως φαίνεται οι καταγγελίες επιβεβαιώνονται, καθώς σε ρέμα κοντά στην Πωγωνιανή ο φακός της κάμερας κατέγραψε πεταμένα ρούχα και παπούτσια.

Μια εικόνα που προκαλεί αίσθηση, καθώς η Κιβωτός βασίζεται στις χορηγίες και τις δωρεές των πολιτών, ακόμη και από το υστέρημά τους.

Σε ό,τι αφορά τις έρευνες των Αρχών που βρίσκονται σε εξέλιξη, κλιμάκιο αστυνομικών μαζί με δικαστική λειτουργό κάνουν έρευνες τόσο στη δομή της Πωγωνιανής όσο και της Κόνιτσας, ενώ δεν αποκλείεται να πάρουν κάποιες καταθέσεις.

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές της Μαίρης Τζώρα, με κάθε μυστικότητα κατέθεσε 15χρονος φιλοξενούμενος σε δομή.

Κιβωτός του Κόσμου: Έφοδος της οικονομικής αστυνομίας στην Καλαμάτα

Κιβωτός του Κόσμου: Μαζικές βαφτίσεις από τον πατέρα Αντώνιο με νονά την πρεσβυτέρα

Παράλληλα, εντύπωση προκαλούν οι μαζικές βαφτίσεις στις οποίες προχωρούσε η Κιβωτός του Κόσμου, όπως μαρτυρούν φωτογραφίες που ανέβαζε η ΜΚΟ στην επίσημη σελίδα της στο Facebook.

Μάλιστα, ο ιερέας που έκανε τις βαφτίσεις ήταν ο ίδιος ο πατέρας Αντώνιος, ενώ νονά των παιδιών γινόταν η πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή.

Σύμφωνα με ανάρτηση της Κιβωτού του Κόσμου, η ομαδική βάφτιση αφορούσε σε 9 ανήλικα παιδιά που έγιναν στην δομή του Βόλου, ενώ σε όλα δόθηκαν διπλά ονόματα.

Όπως αναφέρει η «Κιβωτός του Κόσμου» στην ανάρτηση της, τα 9 παιδιά «κατόπιν κατήχησης και ύστερα από μεγάλο ζήλο και πόθο τους για την πίστη μας, οι ίδιοι ζήτησαν και έλαβαν το φώτισμα της Θείας βαπτίσεως - μυστήριο παλιγγενεσίας και αναγέννησης γι’ αυτό και έλαβαν νέα ονόματα».

Δεν είναι σαφές αν τα παιδιά ήταν ήδη βαφτισμένα ή αν οι νόμιμοι κηδεμόνες τους είχαν δώσει την απαραίτητη γονική συναίνεση. Το σίγουρο είναι ότι στη συνέχεια έλαβαν δύο νέα ονόματα.

Σημειώνεται, ότι ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Σταμάτης μιλώντας πριν από λίγες μέρες στο Mega είχε αναφερθεί στο ενδεχόμενο η Κιβωτός να προχωρούσε σε βαπτίσεις ήδη βαπτισμένων παιδιών για να να μπορεί να προχωρήσει στη συνέχεια σε παράνομες υιοθεσίες.

Από το 2018 ο νόμος περί υιοθεσιών άλλαξε και ήταν πλέον πολύ δύσκολο να δοθούν παιδιά προς υιοθεσία που ήδη βρίσκονταν στο σχετικό μητρώο.

Κιβωτός του Κόσμου: Βάπτιζαν παιδιά που είχαν ήδη χριστιανικά ονόματα / Βίντεο MEGA
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top