Ρόδος: Συνελήφθη Τούρκος δεκανέας για διακίνηση μεταναστών

Έπαθε βλάβη το σκάφος του κι έπεσε στα χέρια των λιμενικών

Βίντεο από μεσημεριανό Δελτίο ειδήσεων του Star (16/11)

Ένας 21χρονος Τούρκος δεκανέας συνελήφθη στη Ρόδο για μεταφορά παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα. 

Η σύλληψη έγινε το πρωί της 13ης Νοεμβρίου, όταν το λιμενικό ενημερώθηκε για την ύπαρξη ακυβέρνητου σκάφους στη θαλάσσια περιοχή Καλαβάρδων – Σορωνής. Σκάφος του λιμενικού το εντόπισε εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας, ενώ έφερε μια εξωλέμβια μηχανή. 

Ο συλληφθείς παραδέχθηκε ότι μετέφερε παράνομα μετανάστες από την Ντάτσα προς τη Ρόδο, τους οποίους είχε αποβιβάσει στην παραλία Φανών. Όταν προσπάθησε να επιστρέψει στην Τουρκία, το σκάφος χάλασε και αναγκάστηκε να ζητήσει βοήθεια μέσω του 112. 

Ομολόγησε ότι έχει καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη και υπηρετεί στην τουρκική χωροφυλακή, ενώ ισχυρίστηκε ότι το έκανε γιατί έχει χρέη και ο μισθός τους είναι μικρός. 

Σύμφωνα με τo dimokratiki.gr πριν από δύο εβδομάδες άκουσε σε μια καφετέρια έναν άνδρα να μιλά στο τηλέφωνο και να ψάχνει καπετάνιους. Τον πλησίασε και του είπε ότι ενδιαφέρεται κι εκείνος του είπε ότι μπορεί να βγάλει πολλά λεφτά με δύο δρομολόγια. Έβγαλε δίπλωμα ταχύπλοου σκάφους και ξεκίνησε το βράδυ της 12η Νοεμβρίου από την Ντάτσα για να μεταφέρει δέκα μετανάστες, δύο γυναίκες, τέσσερις άνδρες και τέσσερα παιδιά. 

Μετά τον απόπλου πέρασαν δυτικά της Σύμης και βγήκαν στις Φάνες. Εκεί αποβίβασε τους μετανάστες στην παραλία και ξεκίνησε να επιστρέψει στην Τουρκία.

Οπως είπε, οι μετανάστες περίμεναν να τους παραλάβει κάποιος και δεν γνωρίζει πού θα πήγαιναν. Είπε ακόμη ότι θα ελάμβανε 5.000 ευρώ μόλις επέστρεφε το σκάφος.

Σε βάρος του 21χρονου Τούρκου ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για μεταφορά από το εξωτερικό στην Ελλάδα πολιτών τρίτων χωρών χωρίς δικαίωμα εισόδου στη χώρα από κυβερνήτη πλωτού μέσου κατά συρροή και εκ κερδοσκοπίας και για παράνομη είσοδο στη χώρα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top