Νέες υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας - Συλλήψεις σε Κηφισιά και Νέα Σμύρνη

Σοκάρουν τα ευρήματα - Βρέθηκαν 1.874 βίντεο και φωτογραφίες

Νέες συλλήψεις για τέσσερις υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας / Βίντεο Ερτ

Στην εξιχνίαση τεσσάρων υποθέσεων παιδικής πορνογραφίας προχώρησε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Συνελήφθησαν δύο άτομα, ενώ σε βάρος δύο ακόμα ατόμων σχηματίστηκαν δικογραφίες. Τα ευρήματα της αστυνομίας σοκάρουν.

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διερευνήθηκαν και εξιχνιάστηκαν τέσσερις υποθέσεις πορνογραφίας ανηλίκων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνελήφθησαν σε Κηφισιά και Νέα Σμύρνη, στο πλαίσιο αυτόφωρης διαδικασίας κακουργηματικού χαρακτήρα, ένας 35χρονος άνεργος άνδρας κι ένας 38χρονος περιστασιακός ιδιωτικός υπάλληλος. Οι δύο κατηγορούμενοι τον τελευταίο χρόνο φέρεται να κατέβαζαν υλικό με παιδιά ηλικίας ακόμα και κάτω των 12 ετών - όχι όμως βρέφη - ενώ φέρεται να παραδέχθηκαν ότι το έκαναν επειδή «ήθελαν να βλέπουν».

Ακόμα, σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος δύο ακόμα ατόμων, που κατά πληροφορίες είναι επίσης ιδιωτικοί υπάλληλοι.

Ετοιμάζονταν να μοιράσουν 1.874 αρχεία παιδικής πορνογραφίας

Ειδικότερα, στο πλαίσιο δράσεων για την πρόληψη και καταπολέμηση του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων και έπειτα από πολύμηνη και εμπεριστατωμένη διαδικτυακή έρευνα και ανάλυση ψηφιακών δεδομένων, εντοπίστηκαν διαδικτυακοί χρήστες, εντός της ελληνικής επικράτειας, που κατείχαν πρόσφορα για διαμοιρασμό συνολικά 1.874 αρχεία πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Από την επακόλουθη αστυνομική προανάκριση και κατόπιν σχετικής αλληλογραφίας με τους εμπλεκόμενους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, προέκυψαν τα στοιχεία των ατόμων, ενώ εξακριβώθηκαν και οι τόποι κατοικίας τους.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, το χρονικό διάστημα από 24 Οκτωβρίου έως και 7 Νοεμβρίου 2022, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής
  • 23 σκληροί δίσκοι
  • εξωτερικό μέσο αποθήκευσης (usb)

Ειδικότερα, από την επιτόπια έρευνα που διενεργήθηκε στα ψηφιακά πειστήρια των δύο πρώτων ατόμων βρέθηκε πλήθος υλικού (φωτογραφίες και βίντεο) πορνογραφίας ανηλίκων και συνελήφθησαν. Με τις δικογραφίες, που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκαν σε τακτικό Ανακριτή για διενέργεια κύριας ανάκρισης.

Για τα άλλα δύο άτομα ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τους στην παράνομη δραστηριότητα, πλην όμως δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας. Στις περιπτώσεις αυτές οι σχηματισθείσες δικογραφίες υποβλήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top