Μαραθώνιος 2022: Ξεχωριστή λάμψη με... «άρωμα» Ολυμπιακών Αγώνων

13 Έλληνες Ολυμπιονίκες θα τρέξουν στον Μαραθώνιο

Μαραθώνιος 2022

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο που θα διεξαχθεί την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022. Δρομείς από όλο τον κόσμο θα βρεθούν στην Αθήνα για τη μεγάλη γιορτή του Ελληνικού Αθλητισμού.

Πέρα από τα όρια: Παναγιώτης Καραϊσκος, ο δρομέας που νίκησε τα ναρκωτικά

Σημειώνεται ότι τόσο στην Αυθεντική διαδρομή όσο και στους αγώνες 5 και 10 χιλιομέτρων (που θα διεξαχθούν 13 και 14 Νοεμβρίου), θα συμμετάσχουν 13 Έλληνες Ολυμπιονίκες. Στον φετινό αγώνα αρχικά είχαν δηλώσει συμμετοχή για να πάρουν μέρος συνολικά 14 Ολυμπιονίκες, όμως ο Χρυσός Ολυμπιονίκης στην κωπηλασία Στέφανος Ντούσκος τελικά, λόγω του προγράμματος προετοιμασίας του (βρίσκεται στην Ισπανία για προετοιμασία) δε θα μπορέσει να είναι στην γραμμή εκκίνησης των 42.194 μέτρων την Κυριακή 13 Νοεμβρίου στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Οι 13 Έλληνες Ολυμπιονίκες που θα τρέξουν στον Μαραθώνιο 2022

Όπως αναφέρει και ο ΣΕΓΑΣ στην επίσημη ιστοσελίδα του, στον αγώνα θα συμμετέχει ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, ο οποίος κατέκτησε την 6η θέση στους Ολυμπιακούς της Ατλάντα το 1996 στην υδατοσφαίριση, και ο οποίος θα πάρει μέρος στα 5 χλμ.

Στον αγώνα των 42.195 μ. θα αγωνιστεί ο όγδοος στην κωπηλασία στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου το 2012 Παναγιώτης Μαγδάνης.

Στα 5χλμ θα μπουν στην γραμμή της εκκίνησης ο χρυσός Ολυμπιονίκης στην Ατλάντα στις ασκήσεις εδάφους Ιωάννης Μελισσανίδης, η κάτοχος του ασημένιου μεταλλίου στο άλμα σε ύψος στους Ολυμπιακούς της Ατλάντα, Νίκη Μπακογιάννη, η κάτοχος ασημένιου μεταλλίου στο τριπλούν στους Ολυμπιακούς του 2004 στην Αθήνα, Πηγή Δεβετζή, οι όγδοες στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας στις καταδύσεις Διαμαντίνα Γεωργάτου και Εφη Παππά-Παπαβασιλοπούλου καθώς και ο έβδομος στις καταδύσεις στους Ολυμπιακούς της Αθήνας Γιάννης Γαβριηλίδης.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Ζυγούρη, που κατέκτησε την τέταρτη θέση στην πάλη (63 κιλά) στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004, την 6η στο παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2003 και το ασημένιο μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες το 2001 θα συμμετάσχει στα 5 χλμ.

Επίσης ο Λευτέρης Κόνσολας, όγδοος στην κωπηλασία στο Λονδίνο το 2012, η Ιωάννα Μπούζιου έβδομη στο σόφτμπολ στην Αθήνα το 2004, η έβδομη στους Ολυμπιακούς στο μπάσκετ στην Αθήνα Πόλυ (Πολύμνια) Σαρέγκου και η Μαρία Καραγιαννοπούλου, πέμπτη στο Τζούντο στα 48 κιλά στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας 2004.

Μαραθώνιος 2022: Πόσοι θα πάρουν μέρος

Σύμφωνα με τον ΣΕΓΑΣ, στην ιστορική αφετηρία του Μαραθώνα την Κυριακή 13 Νοεμβρίου θα βρεθούν 15.000 μαραθωνοδρόμοι. Ο αγώνας για να κυλήσουν όλα ομαλά μέχρι και τον τερματισμό του τελευταίου δρομέα το απόγευμα της Κυριακής 13 Νοεμβρίου 2022, έχει ξεκινήσει όμως πολλούς μήνες πριν.

Φέτος, στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο, τον οποίο διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, την περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Μαραθώνα ενώ είναι υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, θα δώσουν συνολικά το «παρών» με τον δικό τους τρόπο περισσότεροι από 120.000 άνθρωποι όλων των ηλικιών και όλων των εθνικοτήτων.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top