Τραγωδία Μάνδρα: Στα δικαστήρια της Ευελπίδων σήμερα ο 14χρονος

Τι υποστήριξε για τον θάνατο του αδελφού του

Τι ισχυρίστηκε ο 14χρονος που ομολόγησε ότι σκότωσε τον αδελφό του / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Σήμερα το πρωί αναμένεται να οδηγηθεί στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων ο 14χρονος ο οποίος κατηγορείται για το θάνατο του αδελφού του με πυροβολισμό στη Μάνδρα.       

Η κατηγορία που αντιμετωπίζει ο 14χρονος είναι  ανθρωποκτονία με δόλο, αλλά ο ίδιος υποστηρίζει ότι επρόκειτο για ατύχημα.  

Ο πατέρας αντιμετωπίζει την κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου και αλλά και της παράνομης οπλοκατοχής, για κυνηγετικό όπλο που βρέθηκε στο σπίτι του και για το οποίο δεν είχε νόμιμη άδεια.   
 

«Γύρισα στο σπίτι και ρωτούσα πού είναι ο αδελφός μου»

«Τον πέρασα για αγριογούρουνο και τον πυροβόλησα», φέρεται να υποστήριξε o 14χρονος που ομολόγησε ότι πυροβόλησε και σκότωσε  τον 17χρονο αδελφό του στη Μάνδρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανήλικος ισχυρίστηκε ότι όλα έγιναν κατά λάθος.

Μάνδρα: Ομολόγησε ο 14χρονος ότι σκότωσε τον αδελφό του

«Πήγα με τον αδερφό μου  να φροντίσουμε τα ζώα. Ο αδερφός μου είχε βρει το όπλο του πατέρα στο μαντρί. Βρήκε μια σφαίρα στο χωράφι και την έβαλε στη μονόκανη καραμπίνα. Είδαμε ένα γουρούνι... Πήγαμε να το κυνηγήσουμε», ανέφερε στην ομολογία του ο 14χρονος και πρόσθεσε:

Ο αδελφός μου μού έδωσε το όπλο για να φέρει το γουρούνι προς το μέρος μας. Ξαφνικά εκπυρσοκρότησε το όπλο. Γύρισα μετά στο σπίτι και ρωτούσα που είναι ο αδερφός μου...

 

Μάνδρα

Ο 14χρονος ομολόγησε ότι σκότωσε κατά λάθος τον αδελφό του / Φωτογραφία Star

Ο 14χρονος συνελήφθη και το πρωί του Σαββάτου θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

Την ίδια ώρα, αναμένετια η νεκροτομή του 17χρονου, προκειμένου να διευκρινιστεί πώς ακριβώς έγινε το περιστατικό και πώς ο 14χρονος έριξε τη βολή.

Μάνδρα: Τι είπε στο Star ο πατέρας των παιδιών πριν καταθέσει στις Αρχές

Ο πατέρας του νεαρού θύματος λίγες ώρες αφού είχε βρει νεκρό τον 17χρονο γιο του μίλησε στον Γιάννη Σωτηρόπουλο.

«Όταν πήγα εγώ πάνω είχε γίνει. Δε γνωρίζω κάτι. Πήγαν να μαζέψουν ο ένας τα πρόβατα, ο άλλος τα γίδια και μετά από μία ώρα που είχα σχολάσει πήγα πάνω και είδα την αστυνομία και αυτά τα πράγματα. Δεν ξέρω ποιος σκότωσε το παιδί. Ο μικρός δε λέει τίποτα», ισχυρίστηκε ο πατέρας των δύο αδελφών.

Μάνδρα - πατέρας

Ο πατέρας των δύο παιδιών κατηγορείται, σύμφωνα με πληροφορίες, για παράβαση του νόμου περί όπλων και παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Μάνδρα: Πώς έγινε η τραγωδία

Ο 17χρονος πυροβολήθηκε με καραμπίνα από κοντινή απόσταση τουλάχιστον μία φορά και έφερε τραύμα στον αυχένα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, δεν αποκλείεται να δέχτηκε και δεύτερο πυροβολισμό, καθώς έχει διασπορά φυσιγγίων και στο πάνω μέρος του σώματος, κοντά στο πρόσωπο.

Οι αστυνομικοί παρέλαβαν την καραμπίνα από το σημείο που τους υπέδειξε, από τον προαύλιο χώρο της στάνης, και θα εξεταστεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια

Η οικογένεια έχει εννέα παιδιά και ζει στη Μαγούλα. Μάρτυρες ανέφεραν ότι οι εντάσεις στην οικογένεια ήταν μία καθημερινότητα για τη γειτονιά. 

Σημειώνεται ότι το «Χαμόγελο του Παιδιού» είχε δεχθεί δύο ανώνυμες καταγγελίες βάσει των οποίων τα παιδιά της οικογένειας δέχονταν σωματική κακοποίηση από τον πατέρα και παραμέληση από τους δύο γονείς τους.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top