Ο «Έλληνας Πινόκιο» γίνεται αστυνομικό θρίλερ στο Hollywood

«Η Αληθινή Ιστορία του Πινόκιο»: Τα παραμύθια... μπορούν να σκοτώσουν

Όλα όσα είπε ο συγγραφέας, σεναριογράφος, Αντώνης Τουμανίδης 

Τον δρόμο για τη μεγάλη οθόνη και την Αμερική έχει πάρει ένα ελληνικό “παραμύθι”, με τίτλο «Η Αληθινή Ιστορία του Πινόκιο»Πρόκειται για το ομώνυμο βιβλίο του Αντώνη Τουμανίδη, o οποίος υπογράφει και το σενάριο της ταινίας. Όπως εξήγησε, στην ουσία πρόκειται για το κλασικό παραμύθι του Κάρλο Κολόντι, διασκευασμένο όμως σε μία νέα μορφή, αρκετά πιο τρομακτική.

«Είναι ένα θρίλερ. Ένας ντετέκτιβ (Κάρλ Μπίκλερ) στη Νέα Υόρκη του σήμερα, αντιμετωπίζει έναν κατά συρροή δολοφόνο με το ψευδώνυμο Τζεπέτο, ο οποίος μετατρέπει τα θύματά του σε ανθρώπινες μαριονέτες. Σταδιακά ο ντετέκτιβ συνειδητοποιεί ότι το παραμύθι είναι αληθινό…», είπε στο star.gr.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όλα ξεκίνησαν όταν διάβασε το κλασσικό παραμύθι του Κάρλο Κολόντι και συνειδητοποίησε ότι στην αρχική του εκδοχή, όπως έκλεινε την ιστορία ο συγγραφέας, ήταν περισσότερο σκοτεινό. 

«Στηρίχτηκα πάνω σε αυτό και αποφάσισα να το μεταφέρω εν μέρει στο σήμερα. Στην πραγματικότητα το έκανα ακόμα πιο σκοτεινό», πρόσθεσε. 

Τα παράξενα επαγγέλματα που έκαναν οι stars προτού γίνουν πλούσιοι!

«Τα περισσότερα παραμύθια ήταν πιο σκοτεινά στις αρχικές τους μορφές»

Σύμφωνα με τον κ. Τουμανίδη, στις πρώτες τους εκδόσεις και μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα (οπότε πήραν μία πιο αθώα και ευτυχισμένη κατάληξη στις νέες τους εκδοχές), τα περισσότερα παραμύθια ήταν πιο σκοτεινά και μακάβρια. 

«Αυτό ίσχυε είτε γιατί απευθύνονταν και σε ενήλικες, είτε γιατί ήθελαν να διδάξουν πως στη ζωή δεν υπάρχει πάντα ευτυχισμένο τέλος, αλλά ο δράκος παραφυλάει στη γωνία και μπορεί τελικά να βγει και νικητής μερικές φορές. Ακόμα και η Σταχτοπούτα στην αρχική της εκδοχή ήταν αρκετά πιο αιματοβαμμένη», ανέφερε.

ο  συγγραφέας, σεναριογράφος, Αντώνης Τουμανίδης 

 Ο συγγραφέας, σεναριογράφος, Αντώνης Τουμανίδης

Όπως πρόσθεσε, εξαίρεση στον “κανόνα” δεν αποτελούσε ούτε η ιστορία της ξύλινης μαριονέτας που όνειρο είχε να γίνει πραγματικό παιδί.

«Στην αρχική του εκδοχή στο παραμύθι, ο Κάρλο Κολόντι σκότωνε τον Πινόκιο και ο αγαπημένος ήρωας κατέληγε κρεμασμένος από το ψηλότερο κλαδί ενός δέντρου, πληρώνοντας έτσι για τα σφάλματά του και για την παρακοή του στον πατέρα του. Τότε, με παρέμβαση του εκδότη, ο συγγραφέας συνέχισε την ιστορία, εφηύρε τη νεράιδα με τα τιρκουάζ μαλλιά και έδωσε ένα πιο χαρούμενο τέλος».

Πού είναι σήμερα τα παιδιά-θαύματα του Χόλιγουντ;

Πότε αναμένεται η ταινία στους κινηματογράφους

Πίσω από την παραγωγή της ταινίας που βρίσκεται στα σκαριά βρίσκεται η Tommy V Productions, που έχει κάνει ταινίες όπως το Τhe Outpost, το Intruders και η Dark Universe Pictures

«Πρόκειται για μία αρκετά μεγάλη παραγωγή, όπου δίνεται ιδιαίτερη σημασία στα οπτικά εφέ, λόγω του αντικειμένου. Η κινηματογραφική ταινία θα διαρκεί περίπου 2 ώρες. 
Το μεγαλύτερο μέρος των γυρισμάτων θα γίνει στην Αμερική προσεχώς. Αν όλα πάνε καλά η ταινία αναμένεται να βγει στους κινηματογράφους του χρόνου το Halloween ή λίγο πιο μετά», είπε στο star.gr ο συγγραφέας και σεναριογράφος του έργου.

“Η Αληθινή Ιστορία του Πινόκιο”: Πώς προέκυψε το βιβλίο

Όπως ανέφερε ο κ. Τουμανίδης, το συγγραφικό του έργο έχει να κάνει με εναλλακτικές εκδοχές των παραμυθιών, με κοινό σημείο αναφοράς όμως τον τρόμο

«Το πρώτο μου βιβλίο λεγόταν “Εφιάλτης και παραμύθια”. Μέσα είχα μία σύντομη ιστορία σχετικά με τον Πινόκιο, η οποία αγαπήθηκε πολύ. Επειδή ήταν μία συλλογή παραμυθιών, αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ανεξαρτητοποιηθεί αυτή η ιστορία και να κυκλοφορήσει από μόνη της σε ένα βιβλίο, με τον τίτλο “Η Αληθινή Ιστορία του Πινόκιο”». 

Οι αδερφές που «γοήτευσαν» το Χόλιγουντ με τη μουσική τους στο star.gr

«Τα παραμύθια είναι αληθινά και μπορούν να σκοτώσουν»

Αν και η παραγωγή δεν έχει ξεκινήσει ακόμη τη διαδικασία του casting, ο κ. Τουμανίδης αποκάλυψε ποιους ηθοποιούς θα μπορούσε να φανταστεί να ενσαρκώνουν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

«Όταν έγραφα το σενάριο, όπως και το βιβλίο, προσπάθησα να δημιουργήσω δικές μου εικόνες και να μη μείνω προσηλωμένος κάπου. Αν έπρεπε να αναφέρω κάτι, χωρίς αυτό να είναι δεσμευτικό, τον ρόλο της πρωταγωνίστριας θα ήλπιζα να έχει η Taraji Henson, πολυβραβευμένη ηθοποιός, πρωταγωνίστρια του Empire, μιας γνωστής τηλεοπτικής σειράς.

Για τον ρόλο του ντετέκτιβ Καρλ, σκέφτομαι πάρα πολλά (πρόσωπα). Επειδή ο χαρακτήρας φτιάχνει αρκετά πράγματα και η ιστορία μπλέκεται γύρω από αυτόν, εκεί ίσως θα σκεφτόμουν τον Jussie Smollett, είναι ηθοποιός και τραγουδιστής.

Για τον δολοφόνο δεν μπορώ να αποκαλύψω κάτι, γιατί έχει ένα σημαντικό twist η ιστορία. Θα πω μόνο αυτό που αναφέρεται και στη γραμμή προώθησης, ότι τα παραμύθια είναι αληθινά και μπορούν να σκοτώσουν», είπε.

PINOKIO κούκλα

(φωτ. αρχείου unsplash)

Περισσότερα από 20 διεθνή βραβεία!

Το βιβλίο αναμένεται σύντομα να κυκλοφορήσει και στα αγγλικά, ενώ μέχρι σήμερα το σενάριο έχει λάβει συνολικά περισσότερα από 20 διεθνή βραβεία.

«Ίσως το πιο σημαντικό βραβείο είναι στο κινηματογραφικό φεστιβάλ του Las Vegas, όπου πήρα το βραβείο του Καλύτερου Σεναριογράφου», είπε ο κ. Τουμανίδης.

 Ο συγγραφέας, σεναριογράφος, Αντώνης Τουμανίδης

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο ίδιος γεννήθηκε ανήμερα της ημέρας που γιορτάζεται το Halloween.

«Δεν είμαι ένας σεναριογράφος και ένας συγγραφέας. Είναι ωραίοι οι τίτλοι, αλλά πάνω από όλα είμαι ένας παραμυθάς και η μεγαλύτερη ικανοποίηση προέρχεται όταν καταφέρνεις μπορείς να σκορπάς τη μαγεία και αυτή να αγγίζει κόσμο, είτε πρόκειται για τον κινηματογράφο, είτε για τα βιβλία», είπε.

Αυτή την περίοδο ετοιμάζει τη συνέχεια του βιβλίου “Eφιάλτες και Παραμύθια”, ενώ παράλληλα δουλεύει σε ένα πολύ αρχικό στάδιο τη συνέχεια της “Αληθινής Iστορίας του Πινόκιο”, με τον τίτλο “Γραμμή Αίματος”, στο οποίο σκοπεύει «να σκάψει λίγο πιο βαθιά στο παρελθόν της μαριονέτας». Όπως αποκάλυψε, δεν αποκλείεται να δούμε στο νέο του βιβλίο ήρωες και από άλλα αγαπημένα παραμύθια, αφού ήδη δουλεύει πάνω σε μία ιδέα που έχει να κάνει με τον Αλαντίν...

«Τα παραμύθια τα έχουμε όλοι ανάγκη είτε στην πιο σκοτεινή μορφή τους, είτε στη λιγότερο σκοτεινή. Ειδικά σε αυτούς τους καιρούς που ζούμε έχουμε ανάγκη τη μαγεία. Έχουμε ξεχάσει ενήλικες ότι ήμασταν και εμείς κάποτε παιδιά. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος», είπε στο star.gr.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top