Τέλος τα «θαύματα» του πάτερ Δημήτριου στον Λυκαβηττό

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τον στέλνει σε μοναστήρι

Ο ιερέας των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού, Δημήτριος Λουπασάκης / Youtube

Διορία πέντε ημερών στον πατέρα Δημήτριο Λουπασάκη στους Άγιους Ισίδωρους στον Λυκαβηττό, έδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος.

Ο ιερέας, τον οποίο πολλοί χαρακτηρίζουν ως «θαυματοποιό», θα πρέπει είτε να απομακρυνθεί, είτε να σταματήσει τα όσα προκαλούν το αίσθημα των πιστών, χρησιμοποιώντας το σύμβολο της πίστεως, τον Σταυρό.

O Μητροπολίτης Αργολίδος καταγγέλλει «απάτη ολκής» στους Αγίους Ισίδωρους

Μετά τη διαρκή Ιερά Σύνοδο, ήρθε η δημοσιοποίηση του πορίσματος της Αρχιεπισκοπής το οποίο περιλαμβάνει βαριές κατηγορίες σε βάρος του πατέρα Δημητρίου.

Οι Άγιοι Ισίδωροι Λυκαβηττού / Eurokinissi - Βασίλης Ρεμπάπης

Στο πόρισμα γίνεται αναφορά στα περί - «θαυμάτων», που λαμβάνουν χώρα στο ναό και στην κατάχρηση του Σταυρού, που κάνει ο ιερέας, τα οποία δεν συνάδουν με το ορθόδοξο δόγμα.

Ο Αρχιεπίσκοπος δίνει διορία στον ιερέα πέντε ημερών, όπου θα πρέπει:

-    είτε να απομακρυνθεί μαζί με τους 16 μοναχούς, που τον ακολουθούν σε μοναστήρι της Βάρης όπου εκεί θα ακολουθούν τους κανόνες της μοναστικής ζωής, αποφεύγοντας όλες αυτές τις εικόνες που έχουμε δει,

-    είτε θα παραμείνει στους Αγίους Ισιδώρους και θα ακολουθεί το τελετουργικό, που ορίζει η εκκλησία της Ελλάδος, ώστε να  σταματήσει να σκανδαλίζει τους πιστούς.

Μάλιστα ο Ιεράρχης της Εκκλησίας της Ελλάδος αναφέρει – σύμφωνα με την Καθημερινή – ότι «φαίνεται πως πείστηκαν να φύγουν. Αν πάνε σε νόμιμο μοναστήρι και πάνε οι αφελείς, είναι υπόλογοι οι ίδιοι, αλλά θα είναι κάτι που ελέγχεται, ενώ τώρα δεν υπάρχει κανένας έλεγχος. Δεν επιτρέπεται η εργαλειοποίηση του Σταυρού».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top