Επιχείρηση Valentino: Ανάγκαζαν γυναίκες να πηγαίνουν με 55 άνδρες τη μέρα

Κύκλωμα trafficking - Η «Ντανιέλα» κι ο «Μοντάνα» παγίδευαν τις γυναίκες

Δείτε το ρεπορτάζ του Αλέξανδρου Γύγου στο μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσων του Star 

Κύκλωμα trafficking εξάρθρωσε η αστυνομία, στο πλαίσιο ειδικής επιχείρησης με την κωδική ονομασία «Valentino», βάζοντας τέλος στη δράση της «Ντανιέλα» και του «Τόνι Μοντάνα».

Έφοδος σε οίκους ανοχής της Αθήνας - Εξαρθρώθηκε κύκλωμα trafficking

Επρόκειτο για μια συντονισμένη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων με τη συμμετοχή της Interpol. Αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν ταυτόχρονη έφοδο σε οίκους ανοχής στην Αθήνα και συνελήφθησαν εννέα μέλη του κυκλώματος, μεταξύ των οποίων τα δύο ηγετικά.

Επιχείρηση «Valentino»: Η δράση του κυκλώματος

Δύο από τις γυναίκες που ήταν αιχμάλωτες του κυκλώματος απελευθερώθηκαν από τους έξι παράνομους οίκους ανοχής στον Κεραμεικό, στους οποίους δρούσε. 

Τα μέλη του τα τελευταία τρία χρόνια «στρατολογούσαν» νεαρές γυναίκες από τη Μολδαβία και άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, τις οποίες έφερναν στην Ελλάδα και τις εξέδιδαν, κρατώντας τα χρήματα. 

Ένα από τα ηγετικά στελέχη, η 29χρονη «Ντανιέλα» άνοιξε το 2021 μια επιχείρηση – βιτρίνα, με σκοπό να μονιμοποιεί τα παράνομα έσοδα. 

Ήταν ένα ανθοπωλείο με την επωνυμία «Valentino», από το οποίο πήρε το όνομά της και η επιχείρηση της αστυνομίας. Βρισκόταν στην οδό Αλεξανδρείας στον Κολωνό και για να μη συνδέσει το όνομά της η «Ντανιέλα» με την επιχείρηση, χρησιμοποίησε ως «αχυράνθρωπο» έναν πρώην εργαζόμενο στους οίκους ανοχής της. 

Ο σύντροφος της «Ντανιέλα», γνωστός ως… «Τόνι Μοντάνα» ήταν ο μεταφορέας των εκδιδόμενων γυναικών στους οίκους ανοχής. Η μεταφορά τους γινόταν με το βαν επιχείρησης πώλησης μπαταριών αυτοκινήτων, ο ιδιοκτήτης της οποίας είχε μισθώσει στο ζευγάρι ένα κτίριο στην οδό Ιάσωνος, όπου στεγάζονταν οι τρεις από τους έξι παράνομους οίκους ανοχής. 

Ο 32χρονος «Τόνι» είχε αναλάβει επίσης και την φύλαξη των οίκων ανοχής. 

Επιχείρηση «Valentino»: «Μας ανάγκαζαν να πηγαίνουμε με 55 άνδρες τη ημέρα»

Αποκαλυπτικά είναι όσα είπαν στις αρχές οι γυναίκες – θύματα του κυκλώματος. 

Όπως είπαν, οι μαστροποί τις ανάγκαζαν να πηγαίνουν μέχρι και με 55 άνδρες την ημέρα και τους έδιναν μόλις δέκα ευρώ. Τα υπόλοιπα χρήματα, τα κρατούσαν εκείνοι.

Συνήθως τους πλήρωναν τα εισιτήρια για την Ελλάδα και τις πήγαιναν σε διαμερίσματα, ζητώντας τους να καταβάλουν ενοίκιο. Επειδή οι περισσότερες γυναίκες δεν μπορούσαν να πληρώσουν τα χρήματα, η «Ντανιέλα» ζητούσε την εξόφληση του χρέους με την εκπόρνευσή τους. 

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, εξέδιδαν τις γυναίκες ακόμα και εν μέσω της καραντίνας, ασκώντας τους ψυχολογική βία. 

Σε όλες τις γυναίκες που είχαν πέσει θύματα εκμετάλλευσης παρασχέθηκε αρωγή και ψυχολογική υποστήριξη από εξειδικευμένους κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top