Μακρυπούλια, Σχίζα, Χαλκιάς: Τι κατέθεσαν στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη

Υποστήριξαν πως δε γνώριζαν την πρώτη καταγγέλλουσα

Οι δηλώσεις της Ζέτας Μακρυπούλια κατά την αποχώρησή της - Βίντεο από Alpha

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση της Ζέτας Μακρυπούλια στην πολύκροτη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη. Η ηθοποιός τόνισε πως δε γνωρίζει την πρώτη καταγγέλλουσα και πως δεν θυμάται να έχουν ποτέ συναντηθεί.

«Δε γνωρίζω την πρώτη καταγγέλλουσα. Είναι εδώ; Σας ρωτάω γιατί μπορεί να την ξέρω ως φυσιογνωμία. Τη μαμά της την ξέρω τη γνώρισα το 2008. Ήμουν στην παράσταση ‘Κουζίνες’. Δε θυμάμαι ούτε το κορίτσι, ούτε θυμάμαι να έχουμε συναντηθεί.»

Η καταγγέλλουσα είχε αναφέρει πως συναντήθηκε με την κ. Μακρυπούλια στις τουαλέτες και πως της είπε «θα είσαι μαζί μας στο έργο τώρα».

«Δεν τέθηκε ποτέ θέμα αντικατάστασης. Έξι άτομα ξεκινήσαμε και έξι άτομα τελειώσαμε, είναι ένα σπονδυλωτό έργο. Δε θυμάμαι να ήθελαν κάποιον να αντικαταστήσουν. Δε θυμάμαι να είχε γίνει συζήτηση για κάτι τέτοιο. Δε θυμάμαι να έχει συμβεί κάτι τέτοιο. Ήμασταν τρία ζευγάρια από την αρχή ως το τέλος.»

Σχετικά με το αν ερχόντουσαν τρίτα άτομα στις πρόβες η κ. Μακρυπούλια είπε πως αν το επιτρέπει ο σκηνοθέτης μπορεί κάποιος ΄ξένος’ να παρακολουθήσει τις πρόβες.

«Συνήθως απαγορεύεται αλλά αν το επιτρέπει ο σκηνοθέτης μπορεί κάποιος ‘ξένος’ να παρακολουθήσει πρόβα. Συνήθως οι πρόβες είναι κλειστές, όταν πάμε προς την πρεμιέρα εκεί συνήθως έρχονται τρίτα άτομα που είναι πια στημένο το έργο.

μακρυπουλια φιλιππιδης

Αναλυτικά οι διάλογοι

Αλέξανδρος Μίντζιας, δικηγόρος καταγγελλουσών:  Στην ξένη εκδοχή του έργου υπάρχουν δύο χαρακτήρες που δεν εμφανίζονται ποτέ στη σκηνή (ο Ντικ και η Λότυ) σας λένε κάτι αυτά τα δυο ονόματα; Θυμάστε να ακούγονται γέλια ή να χτυπάνε κουδούνια;

Ζέτα Μακρυπούλια: «Εγώ με τον Αργύρη Αγγέλου ήμασταν το πρώτο ζευγάρι του έργου προς το τέλος της κάθε ιστορίας έμπαιναν κάποιοι καλεσμένοι αυτό δε σημαίνει ότι υπήρχαν και ρολόι. Διάδραση δεν υπήρχε πίσω. Θα θυμόμουν ποιος πχ θα γέλαγε ή θα μίλαγε. Συνήθως όταν κάποιος δεν είναι εμφανής τον ρολό (τη φωνή ή το γέλιο) τον κάνουμε εμείς. Εγώ  πάντως σαν ηθοποιός στο έργο δεν μίλαγα με κάποιον στο τηλέφωνο. Δε θυμάμαι να υπήρχαν (ο Ντικ και η Λότυ).

Αλέξανδρος Μίντζιας: Πότε ανέβηκε το έργο, πότε κάνατε πρόβες;

Ζέτα Μακρυπούλια:  Διαβάσαμε το κείμενο νομίζω μια εβδομάδα και μπορεί να ανεβήκαμε νωρίς.

«Κατέθεσα στο δικαστήριο ό,τι γνώριζα και ό,τι με ρώτησαν. Απάντησα στο δικαστήριο» είπε η ηθοποιός κατά την αποχώρησή της.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου η κ. Μακρυπούλια απάντησε «εξετάζομαι και εδώ;» και δεν αναφέρθηκε περαιτέρω στην υπόθεση.

Ράνια Σχίζα: «Είχα πολύ καλή συνεργασία με τον Πέτρο Φιλιππίδη»

Παρόμοια στάση τήρησε και η ηθοποιός Ράνια Σχίζα τονίζοντας πως δε γνωρίζει την πρώτη καταγγέλλουσα αλλά ούτε και την μητέρα της.

«Δεν ξέρω την πρώτη καταγγέλλουσα, ούτε τη μαμά της. Δε θυμάμαι τίποτα για αντικατάσταση ρόλου, είχα πολύ καλή συνεργασία με τον Πέτρο Φιλιππίδη.

«Δεν ξέρω τίποτα τέτοιο. Είναι έξι βασικοί ρόλοι. Έγινε διασκευή και μετάφραση. Δεν έχω εικόνα καθόλου της κοπέλας. Δεν αναφερόταν κάποιο άλλο πρόσωπο στο έργο. Πέρασαν 14 χρονιά.»

ρανια σχιζα

«Είναι μεγάλο το θέατρο, αν ήρθε κάποιος να δει πρόβα δεν ξέρω. Δε θυμάμαι κάποιο πρόσωπο ή κάτι να μου έκανε εντύπωση απάντησε σε ερώτηση ενόρκου αν θυμάται κόσμο στις πρόβες.

«Δεν έχω εικόνα της καταγγέλλουσας, ούτε ενόχληση θυμάμαι» τόνισε χαρακτηριστικά. Ανέφερε επίσης πως δε θυμάται στις πρόβες κάποιο πρόσωπο να της έκανε εντύπωση. 

«Ο Φιλιππίδης ήθελε ησυχία για να είμαστε συγκεντρωμένοι στο έργο» είπε ενώ πρόσθεσε πως είχε καλή συνεργασία με τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Τάσος Χαλκιάς: «Δεν άκουσα και δεν είδα κάτι»

Ο Τάσος Χαλκιάς τόνισε στην κατάθεσή του πως ούτε κατά διάνοια δεν είχε ακούσει τίποτα πριν από τις καταγγελίες.

τασος χαλκιας

«Δεν θυμάμαι κάτι για αντικατάσταση. Παρουσία μου δεν έγινε κουβέντα για αντικατάσταση. Η συνεργασία μου με τον Πέτρο Φιλιππίδη ήταν άψογη καλλιτεχνικά. Ο Φιλιππίδης ήταν τελειομανής. Διακατέχεται από τέλειομανεια. Μέχρι τη μανία. Μπορεί να ήταν αιχμηρός και να περνούσε τα όρια αλλά δεν έκανε κακό σε κανένα. Δεν έχω ακούσει κάτι για σεξουαλική συμπεριφορά του κατηγορουμένου. Ούτε κατά διάνοια δεν είχα ακούσει τίποτα πριν τις καταγγελίες. Δεν άκουσα και δεν είδα κάτι. Αν έβλεπα θα είχα ήδη καταθέσει» είπε ο ηθοποιός.

«Δε θυμάμαι να έγινε προσθήκη ρολού, ούτε θυμάμαι να υπάρχει ενημέρωση για προσθήκη ρολού» πρόσθεσε.

«Αν αθωωθεί; Είναι δύσκολη η ερώτηση αν θα ξανασυνεργαστω μαζί του. Αφηστε με να το σκεφτώ» είπε ο Τάσος Χαλκιάς μετά την κατάθεσή του - Βίντεο από Alpha

Μιχάλης Δημητρακόπουλος για πρώτη καταγγέλλουσα: «Είναι μία αδίστακτη ψεύτρα»

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο δικηγόρος του Πέτρου Φιλίππιδη ανέφερε πως «κονιορτοποιήθηκε και αποδομήθηκε η αξιοπιστία της πρώτης καταγγέλλουσας».

«Η αλήθεια είναι πως ήρθαν να καταθέσουν πέντε διακεκριμένοι ηθοποιοί και είπαν και οι πέντε ότι ουδέποτε μέχρι το 2021 είχαν ακούσει πως ο Πέτρος Φιλιππίδης επέδειξε ανάρμοστη συμπεριφορά σε θέματα που άπτονται στη γενετήσια σφαίρα. Στη συνεργασία που είχαν μαζί του είπαν οι ηθοποιοί πως ήταν άψογος. Το πρόβλημα που είχαν μαζί του είπαν πως ο Πέτρος Φιλιππίδης ήταν τελειομανής. Η κ. Ζέτα Μακρυπούλια διέψευσε την πρώτη καταγγέλλουσα που είπε πως το 2008 ο Πέτρος Φιλιππίδης με χειρονομία τη βίασε. Κονιορτοποιήθηκε και αποδομήθηκε η αξιοπιστία της πρώτης καταγγέλλουσας. Είναι μία αδίστακτη ψεύτρα με την υπογραφή της Ζέτας Μακρυπούλια και των υπολοίπων ηθοποιών. Ήταν ρητή και κατηγορηματική η Ζέτα Μακρυπούλια, είπε 'δεν την ξέρω'» δήλωσε ο κ. Δημητρακόπουλος.

«Οι μάρτυρες αποδόμησαν πλήρως τα όσα έχει εξιστορήσει μέχρι σήμερα η πρώτη καταγγέλλουσα αλλά εκείνο που μου προκάλεσε πολύ μεγάλη εντύπωση είναι πως επέλεξε σήμερα η καταγγέλλουσα να είναι απούσα. Εγώ θα περίμενα να είναι σήμερα παρούσα, να δει την κ. Μακρυπούλια, να της ζητήσει να θυμηθεί το πρόσωπό της και να της θυμίσει η ίδια ζωντανά τον υποτιθέμενο διάλογο που είχε στις τουαλέτες του κοινού. Η απουσία της ήταν πάρα πολύ ηχηρή» είπε η Κική Πακιρτζίδου μετά το τέλος της διαδικασίας.

 
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top