Η Μακρυπούλια απέφυγε τις κάμερες - Πήγε στη δίκη Φιλιππίδη στις 7 το πρωί

Η Ζέτα Μακρυπούλια θα καταθέσει μαζί με τη Ράνια Σχίζα και τον Τάσο Χαλκιά

Θα εξεταστούν σήμερα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών οι ηθοποιοί Τάσος Χαλκιάς, Ζέτα Μακρυπούλια και Ράνια Σχίζα στη δίκη με κατηγορούμενο τον ηθοποιό Πέτρο Φιλιππίδη. Η Ζέτα Μακρυπούλια έφτασε στο δικαστήριο από τις εφτά το πρωί, δύο ώρες νωρίτερα και περίμενε στη δικαστική αίθουσα να ξεκινήσει η διαδικασία.

ζετα μακρυπουλια

Οι ηθοποιοί θα καταθέσουν ως μάρτυρες στο πλαίσιο της διερεύνησης της πρώτης καταγγελίας για βιασμό στο θέατρο ΗΒΗ το 2008 ενώ στο δικαστήριο βρίσκεται και η Πηνελόπη Αναστασοπούλου.

πηνελοπη αναστασοπουλου

Δίκη Φιλιππίδη: Γιατί κάλεσαν τη Ζέτα Μακρυπούλια ως μάρτυρα 

Σε ό,τι αφορά στην κλήση της Ζέτας Μακρυπούλια, η εισαγγελέας εξήγησε ότι η ηθοποιός πρωταγωνιστούσε στην παράσταση «Στις Κουζίνες», σε σκηνοθεσία του Πέτρου Φιλιππίδηυ, στο θέατρο ΗΒΗ. 

Χαλκιάς, Ματίκα και Σχίζα στη δίκη Φιλιππίδη - Αναζητείται η Μακρυπούλια

Επομένως θα τη ρωτήσουν εάν πράγματι υπήρχε ρόλος προς αντικατάσταση στην παράσταση, καθώς με αυτή την αφορμή είχε γίνει η συνάντηση της καταγγέλλουσας με τον Πέτρο Φιλιππίδη. 

ρανια σχιζα

Ο Τάσος Χαλκιάς και η Ράνια Σχίζα πρωταγωνιστούσαν, επίσης, στην ίδια παράσταση το 2008. Οι ηθοποιοί έχουν κληθεί να καταθέσουν εάν είχαν αντιληφθεί κάτι περίεργο μεταξύ του κατηγορούμενου και της καταγγέλλουσας στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης.

Επεισόδιο μεταξύ Πακιρτζίδου - Αναστασοπούλου

Μικρό επεισόδιο σημειώθηκε μεταξύ της δικηγόρου του Πέτρου Φιλιππίδη, Κικής Πακιρτζίδου και της Πηνελόπης Αναστασοπούλου.

«Η κυρία δεν είναι τίποτα για εμένα, δεν έχω να πω κάτι για αυτή» τόνισε η κ. Πακιρτζίδου ενώ ζήτησε να απομακρυνθεί η ηθοποιός πάνω από τους μάρτυρες γιατί η ίδια είναι μάρτυρας κατηγορίας.

«Αν δεν ήμουν κάτι για εσάς δεν θα ασχολούσασταν μαζί μου» απάντησε η Πηνελόπη Αναστασοπούλου.

Η άφιξη της Πηνελόπης Αναστασοπούλου στο δικαστήριο (Ανέστης Συμεωνίδης)

Ο συνήγορος της δεύτερης καταγγέλλουσας έθεσε ζήτημα για την αντικατάσταση ενόρκου από αναπληρωματικό ένορκο.

Συγκεκριμένα, ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Ζαχ. Σαλούστρος ζήτησε να επιστρέψει στην έδρα η ένορκος που αποχώρησε στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Η ένορκος είχε αποχωρήσει λόγω υποχρεώσεων της στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας όπου εργάζεται και είχε αντικατασταθεί από αναπληρωματικό ένορκο.

Μετά από μικρή διακοπή το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα το αίτημα για επανεξέταση του θέματος αντικατάστασης ενόρκου και η διαδικασία συνεχίζεται.

Τάσος Χαλκιάς: «Εσείς με εκνευρίσατε»

Ο Τάσος Χαλκιάς αναφέρθηκε στην προηγούμενη συνάντησή του με δημοσιογράφους έξω από το δικαστήριο.

«Πριν από πέντε ημέρες ανέβηκα και πάλι αυτά τα σκαλιά, φανερά εκνευρισμένος, όπως πολύ σωστά πληροφορήσατε τον κόσμο, αλλά κανείς σας δεν μπορεί να ξέρει για ποιον λόγο είμαι εκνευρισμένος. Θα ήθελα να σας παρακαλέσω άλλη φορά σε ό,τι αφορά τις πληροφορίες που έχουν να κάνουν με το δικό μου άτομο, επειδή είμαι ένας άνθρωπος που έχω μεγαλώσει παιδιά, είμαι στην κοινωνία χρόνια, έχω προσφέρει στο δημόσιο, να είστε λίγο πιο προσεκτικοί. Εκνευρίστηκα γιατί βάλατε 25 καλώδια μέσα στα πόδια μου και κόντεψα να τσουρομαδηθώ. Είδατε με τι μεγάλη προσοχή προσπαθώ να ανέβω πάνω μετά από κάποιο χειρουργείο που μου έχει αφήσει κάποια ζητήματα. Που να τα ξέρετε εσείς αυτά και δεν υπάρχει και λόγος. Εσείς με εκνευρίσατε αν θέλετε να ξέρετε. Δεν είχα κανέναν εκνευρισμό. Εσείς φταίτε. Να δεχτείτε και εσείς το μέρος της ευθύνης που σας ανήκει. Γιο δημοσιογράφο έχω και ξέρω πολύ καλά. Η ερώτηση αν είμαι έτοιμος δεν υπάρχει. Είμαι εδώ στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη για να καταθέσω μετά από κλήτευση του εισαγγελέα  δεν είμαι ούτε με την πλευρά της υπεράσπισης ούτε με την πλευρά των κατηγόρων. Βρίσκομαι στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη», είπε ο Τάσος Χαλκιάς.

τασος χαλκιας

«Τι θα ερωτηθώ και τι θα καταθέσω, το ξέρω περίπου γιατί πρόκειται για μια συγκεκριμένη παράσταση στην οποία ήμουν και εγώ μαζί με τον κύριο Φιλιππίδη και όσα γνωρίζω θα τα πω. θα με ρωτήσουν αν τυχόν ήταν και κάποια κοπέλα εκεί. Τα συναισθήματά μου είναι πολύ προσωπικό δεδομένο για να τα πω. Δεν έχω μιλήσει με τον Πέτρο Φιλιππίδη. Ποια κοπέλα να γνωρίζω; Δεν γνωρίζω καμία κοπέλα» πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top