Στάση εργασίας των εκπαιδευτικών τη Δευτέρα

Με αφορμή την αγωγή που κατέθεσε η Νίκη Κεραμέως κατά της ΔΟΕ

Στάση εργασίας των εκπαιδευτικών τη Δευτέρα

Τη Δευτέρα στις 12:30 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών στα δικαστήρια Ευελπίδων και παναττική στάση εργασίας με αφορμή την εκδίκαση της αγωγής που κατέθεσε η Νίκη Κεραμέως κατά της Ομοσπονδίας και η οποία έλαβε αναβολή.

Η υπουργός παιδείας Νίκη Κεραμέως είχε καταθέσει αγωγή κατά της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος και ζήτησε να εφαρμοστεί ο νόμος που ψηφίστηκε για τον Ενδοσχολικό Συντονιστή και τον Παιδαγωγικό Σύμβουλο-Μέντορα.

Η ανακοίνωση της ΔΟΕ για τη στάση:

Νέα δικάσιμος μετά την αποδοχή του αιτήματος της Δ.Ο.Ε. για αναβολή της εκδίκασης της προσφυγής του Υπ. Παιδείας τη Δευτέρα 26/9/2022 και ώρα 13:15

Στον αυταρχισμό του Υ.ΠΑΙ.Θ. και της κυβέρνησης απαντάμε άμεσα!  Προχωράμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια της Ευελπίδων τη Δευτέρα 26/9/2022 στις 12:3

Νέα δικάσιμος μετά την αποδοχή του αιτήματος της ΔΟΕ για αναβολή της εκδίκασης της προσφυγής του Υπ. Παιδείας τη Δευτέρα 26/9 στις 13.15 σχολική ψυχολογία

Αγωγή κατέθεσε η Κεραμέως κατά της ΔΟΕ

Το Υπ. Παιδείας, αδυνατώντας να αντιπαρατεθεί στην εκπαιδευτική και παιδαγωγική ουσία της κριτικής σε σχέση με τους δήθεν καινοτόμους θεσμούς των μεντόρων και των ενδοσχολικών συντονιστών, ακολουθεί, για μια ακόμα φορά, τον δρόμο των δικαστικών προσφυγών και διώξεων.  

Αν και αναμενόμενη, είναι απαράδεκτη η στάση του Υπουργείου Παιδείας να οδηγεί τη ΔΟΕ για μια ακόμα φορά στις αίθουσες των δικαστηρίων με διαδικασίες fast track που ξεπερνούν κάθε νοσηρή φαντασία. Με το εξώδικο να φτάνει στα γραφεία της ΔΟΕ στις 11:30 και τη δίκη να ξεκινάει στις 13:00!! Μετά τις χθεσινές προσφυγές της κυβέρνησης ενάντιων των απεργιακών αγώνων στα Μέσα σταθερής τροχιάς, στο εργαζόμενους του ΕΟΔΥ και του ξενοδοχείου «Τιτάνια» έρχεται η σειρά του δικού μας κλάδου. 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Δεν έχουμε καμία αυταπάτη σε σχέση με την απόφαση του δικαστηρίου. Σε καμία περίπτωση όμως δεν πρόκειται να αποδεχτούμε τον κυβερνητικό αυταρχισμό, τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις και τις προειλημμένες δικαστικές αποφάσεις ως μια κανονικότητα. 

Όση λάσπη και αν ρίχνει το Υπουργείο Παιδείας, όσα ψέματα και αν χρησιμοποιεί για να συκοφαντήσει τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που δίνουν  καθημερινή μάχη για τη μόρφωση των μαθητών, που κρατάνε όρθια τα σχολεία χωρίς καμία στήριξη Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΔΕ ΛΕΡΩΝΟΝΤΑΙ. Μέσα στα σχολεία μας, μέσα στις τάξεις, οι γονείς και οι μαθητές μας γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει, κρίνουν με βάση την πείρα τους. 

Διευκρινίζουμε πως η απεργία  - αποχή ισχύει κανονικά και ως εκ τούτου, δεν προχωράμε σε κανένα ορισμό μεντόρων και ενδοσχολικών συντονιστών.  

Προχωράμε σε Παναττική στάση εργασίας τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου από τις 11:30 μέχρι τις 13:15 για το πρωινό και 1:15 έως 17:30 για το ολοήμερο.

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας, συσπειρωνόμαστε στα σωματεία μας, συλλογικά αντιστεκόμαστε στην υποβάθμιση του παιδαγωγικού μας έργου, την απαξίωση των συλλόγων διδασκόντων, την κατηγοριοποίηση σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top