Βόλος: «Φιλότιμος» κλέφτης επέστρεψε 8.000 ευρώ από τα κλοπιμαία!

Απίθανη διαπραγμάτευση με τον ιδιοκτήτη χρηματοκιβωτίου

Βόλος: «Φιλότιμος» κλέφτης επέστρεψε 8.000 ευρώ από τα κλοπιμαία!

Ένας 44χρονος από το Κόσοβο που έκλεψε χρηματοκιβώτιο από το σπίτι 32χρονου επαγγελματία στον Βόλο, του επέστρεψε μέσω τράπεζας 8.000 ευρώ από τα κλοπιμαία.

Ο δράστης είχε για συνεργό του 39χρονη οικιακή βοηθό από την Αλβανία η οποία του έδωσε το κλειδί κάτω από εκβιασμούς και απειλές, όπως υποστήριξε η ίδια.

Σύμφωνα με το magnesianews.gr ο δράστης εκτιμάται ότι διέφυγε στην πατρίδα του μαζί με ανήλικο συνεργό του με τον οποίο έκαναν την κλοπή, ενώ η γυναίκα αφέθηκε ελεύθερη και κατηγορείται για συνέργεια σε κλοπή.

Βόλος: Δεν τον άφηνε να βλέπει το κινητό της και απείλησε να τη σκοτώσει!

Το χρονικό της υπόθεσης 

Την Κυριακή το πρωί, ο 44χρονος και ο ανήλικος μπήκαν στο σπίτι του 32χρονου στο Βόλο, με αντικλείδι που έδωσε στον δράστη η οικιακή βοηθός, και έκλεψαν χρηματοκιβώτιο που περιείχε το χρηματικό ποσό των 16.000 ευρώ, πέντε χρυσές λίρες και έναν χρυσό σταυρό.

Όταν έγινε καταγγελία για την κλοπή, η Αστυνομία εντόπισε και συνέλαβε την 39χρονη, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες κατέθεσε ότι στο παρελθόν είχε σχέσεις με τον 44χρονο δράστη.

Ο 44χρονος την εκβίαζε το τελευταίο διάστημα ενώ απειλούσε και τη ζωή της, αν δεν του έδινε χρήματα.

Η 39χρονη φέρεται να κατέθεσε ότι καθώς δεν είχε κάποιο χρηματικό ποσό που να μπορούσε να δώσει στον δράστη, του έδωσε το κλειδί του σπιτιού του Βολιώτη επαγγελματία.

Οι αστυνομικοί επικοινώνησαν με τον δράστη μέσω της γυναίκας που κατηγορείται για απλή συνέργεια σε κλοπή και αφέθηκε ελεύθερη με προφορική εντολή του εισαγγελέα και σε βάρος της έχει οριστεί δικάσιμος στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Βόλος: Του ζήτησε να μαζέψει τα πόδια του κι εκείνος του πέταξε... τούβλο

Το απίστευτο στην όλη υπόθεση είναι πως ο 44χρονος πείστηκε και επέστρεψε 8.000 ευρώ, μέσω εταιρίας μεταφοράς χρημάτων στον ιδιοκτήτη του χρηματοκιβωτίου.

Ο δράστης φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι στο χρηματοκιβώτιο υπήρχαν 10.000 και όχι 16.000 ευρώ που δήλωσε ο ιδιοκτήτης.

Όταν ολοκληρωθεί η αστυνομική προανάκριση και η δικογραφία διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, αναμένεται να ζητηθεί προκαταρτική έρευνα, προκειμένου να εντοπιστεί μέσω της Interpol ο 44χρονος δράστης, να του ασκηθεί δίωξη και να δικαστεί.

Ο 32χρονος Βολιώτης επαγγελματίας, που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του, ευχαριστεί δημοσίως της Αστυνομία για τα αντανακλαστικά και την άμεση αντίδραση μετά την καταγγελία που έκανε, που είχαν αποτέλεσμα στην εξιχνίαση της υπόθεσης και στον εντοπισμό των δραστών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top